PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
14 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan OC Yapmalı mı, Yapmamalı mı?

Bu sorunun cevabını vermeye gerek yok, sadece ilgimi çeken bir şey var, o da bazı arkadaşların oc yapmak isteyenlere yardım edeceklerine sürekli eleştirmeleri. Burası oc topiğidir. Yönetimden rica edelim de bu topiği kaldırsınlar. Yok eğer kaldırmıyorlarsa bir bildikleri vardır. Bildikleri şey de büyük ihtimalle oc topiğinin hemen her forumda çok popüler olduğudur. Olumsuz yaklaşırsanız arkadaşlarınızı buradan kaçırtırsınız ve burası çok sıradan bir yer olur... Tekrar rica ediyorum, oc yapacaklara yardım edelim, moral verelim ve oc'den rahatsız olanlar da sadece izlesin, fikir de beyan etsin ama karşısındakinin şevkini kıracak kadar olumsuz davranmasın...

hocam ne yazmışsın be, overclock yapcaklara moral verelim oldu olacak ilk yardımda yapalım

Hız aşırtma nasıl yapılır? İşlemcimin çıkabileceği en yüksek stabil değer nedir? ekrankartımın sıcaklığı 65-70 derecede seyrediyor ne yapabilirim? Su soğutma mı?

Bu gibi sorular kesinlikle overclock bölümüne uygun fakat "Baak ben 2 ghz lik işlemciyi 4 ghz de çalıştırdım.." mantığıyla yazılmış yazılara karşıyım....Çünkü hiçbir bilgilendirme yada öneri amacı taşımıyan bu yazıların sayısının artması forumdaki hız aşırtma meraklıları arasında sidik yarışı düzenlemelerine kadar gider ve forum amacından şaşar...
    Bunun yerine tek bir başlık altında kullanıcıların kendi donanımları üzerinde yaptıkları hız aşırtma deneylerinin ayrıntıları ve ellerindeki donanımın .. frekanslarda .. sıcaklıklarda .. puanı aldığını ve bu sırada ..voltajlarda çalıştığını belirttiği sıradan fakat anlamlı ve aynı donanıma sahip olan okuyucunun "benimde bu frekanslarda çalıştırmak için böyle yapmam lazımmış" diyebileceği yazılar yazılmalı!!!

Ama yine söylüyorum sadece ego içeren mesajlara cevabım keskindir...
    En son whooosh tarafından düzenlenmiştir: 15.04.2008 08:22

Çok uzatmıycam. Overclock a karşıyım, nedenleri muhtelif.

İnsanların hevesini kırmak konusunda evet kırarım. Sorduğu sorundan bilgi seviyesi belirgin seviyede bir kişiye yapması için verilen teşvik elindeki donanıma zarar vermesine davetiye çıkarmaktır.

Cevap verirken bu riskleri bilmesine fırsat verilmeden. FSB yi artır çekirdek voltajını artır/azalt demenin bir anlamı yoktur.

Ülkede donanım zaten pahalı, soranların çoğuda çocuk, biryerlerde okuyup yapmaya kalkıp elinde kalınca makineler hesabını veremeyecekseniz önermeyin. bizim yaptığımız da bu.

elektronik bilgisi, donanım bilgisi olmayan yanıda ölçüm araçları bulunmayan birine sadece yazılımsal ölçümlerle ve ayarlarla overclok önermeye kalkmak bu konuda gelişme sağlamaz. Her yerdede bangır bangın riskler söylenirken çocuk oyuncağı gibi bir iş yapın bilgisayarınız hızlansın imajı oluşturulduğu sürece ben olumsuz yazarım.

Mahsurları dikkalice kullanıcıya anlatılır karar ona bırakılır sonuçta kimse kimsenin boğazına yapışmış değil. klavyenin bir ucundan fikirlerimizi yazıyoruz.

Olayı büyütmemek lazım.

Alıntı Orijinalini Gönderen: ahmetozkangil Mesajı Görüntüle
    Bu sorunun cevabını vermeye gerek yok, sadece ilgimi çeken bir şey var, o da bazı arkadaşların oc yapmak isteyenlere yardım edeceklerine sürekli eleştirmeleri. Burası oc topiğidir. Yönetimden rica edelim de bu topiği kaldırsınlar. Yok eğer kaldırmıyorlarsa bir bildikleri vardır. Bildikleri şey de büyük ihtimalle oc topiğinin hemen her forumda çok popüler olduğudur. Olumsuz yaklaşırsanız arkadaşlarınızı buradan kaçırtırsınız ve burası çok sıradan bir yer olur... Tekrar rica ediyorum, oc yapacaklara yardım edelim, moral verelim ve oc'den rahatsız olanlar da sadece izlesin, fikir de beyan etsin ama karşısındakinin şevkini kıracak kadar olumsuz davranmasın...
    http://www.pcnet.com.tr/forum/overcl...oclayalim.html

arkadaş 16 yaşında el atın overclock yapalım diyor bilgisayarı yavaşmış buyur hevesini kırma şimdi.

Benzer Başlıklar

1. windows güncelleştirmeleri?ne yapmalı
    rebel_ tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 04.06.2008, 22:30
  2. sata HD çok yavaş ne yapmalı?
    ltcelik tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 9
    Son Mesaj: 13.08.2007, 23:45
  3. Virüsleri ne yapmalı
    recrec tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 3