fx 5500 nasıl overclock yapabilirim? -
09.07.2008, 15:59
Arkadaşlar oyunlarda gerçekten çok düşük performans alıyorum elimdeki fx 5500 ile yetinmek zorundayım bu karta nasıl overclock yapabilirim daha önce hiç overclock yapmadım gerçekten iyi bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Kartın çok eski ve FX 5500 OC yapsan bile elinde patlar bence yazık etme karta AGP8X ise kartın yeni bir AGP kart al en azından sistemi yenileme açısından sistemini bilmiyorum ama o karta OC yapmak pek mantıklı deil eğer AGP kart düşünürsen;
RivaTuner ile MHz'leri yükseltebilirsin.
Ama şuna dikkat et.
Alıntı:
Orijinalini Gönderen: SkyWalker4u
...İlk adımda 10 Mhz 2. adımda 20-25 Mhz gibi deşikliklerle kullanmakta olduğun ekran kartının O/c potansiyeline göre artış yapmış olursun.Eğer şuan ki soğutucu sistemine güvenmiyorsan şimdilik hız artışını yapma aşırı ısınmayı fark edemeyip karta hasar verebiliceğinide unutma!
Eğer ekranda bir titreme, bozulma yada benzeri birşey olursa ayarları biraz düşür. Birde ekran kartının sıcaklığınıda görebiliyorsan senin için iyi olur.
Arkadaşım bende ekran kartı sıcaklığı nereden görebilirim diye merak ediyorum yardımcı olabilir misin şu an o 2 tane yeri 10 arttırdım bi bozulma hissetmiyorum ama sıcaklığı görsem iyi olur nasıl öğrenebilirim?