işlemci overclock'u için yardım -
30.08.2008, 13:17
arkadaslar ben işlemcime overclock yaparak 2.4 ghz yapmak istiyorum lütfen bi yardım edin nasıl yapılır .her türlü yardıma açığım riskleride goze aldım siz sadece nasıl yapılır bi soleyin
bu programları indirdim yardımı oluyomuş
EVEREST Ultimate Edition 4.50.1330 = Tüm bilgisayar verisini , yapılan o/c hızını, sıcaklıkları ve bir çok veriyi gösterir
CPU-Z v1.45 (Free) = Anakart, Cpu, Ram bilgilerini gösterir ( DDR2 ramlerin MHz sinin yarısı görünür, 800MHz ram burada 400MHz olarak görünür)
Core Temp (Free) = Cpu, frekans ve sıcaklık bilgilerini gösterir
Orthos (Free) = Sisteminizi %100 yük ile çalıştırır bu çalışırken Everest veya Core Temp programı açık olmalı oradan sıcaklıkların artışını görebilirsiniz
3D mark 2006 (580 Mb-Trial) = Sistem kararlılığınızı gösterir genelde ekran kartı testleri için kullanılır, ama her o/c den sonra bunu çalıştırmakta fayda var testi bitiremesse zaten sisteminiz stabil değildir
Super PI 1.1 (72 kb-Free) = Sistem hızını gösterir, diğer insanlarla karşılaştırma yapmak için program içinden 1M seçilir ve testi bitirme sürelerine bakılır
anartın 266(1066) mhz fsb destekliyor yani işlemcin 2.4 ghz ye çıkar.ramlerin de 533 mhz yani bu da 266 mhz fsb ye sorunsuz çıkarır.yapman gerken ramlerin mhz sini 400 mhz ye çekmek.timingleri auto da bırak.ondan sonra fsb yi 5 er 5 er arttır.266 ya kadar sorunsuz gelmesi gerekiyor.işlemcin 2.4 ghz de iken voltaj istemeyecektir.yani voltaj default kalsa yeter.herhangi bir durumda pc açılmazsa bios pilini sök 20 sn bekle ve tekrar tak.ayarlar sıfırlanır.
core 2 duo e4300 1.8 ghz//msi gm3-f//palit 8600 sonic+ 625/900 //veritech 1gb 667 mhz//500 GB samsung //asus 1608p dvd rw//fsp bluesorm 2 500 W psu
cok saol ben bu aksam biraz daha arastırma yapim yarın deniyecem .verdigin bilgiler cok güzel. ek bilgilerin varsa paylasırsan sevinirim biraz daha acıklayı olursan sevinirim biosta nerelere gireceğim gibi bu overclock işini dun oğrendim de