Asus M2A-VM Anakart
AMD ATHLON 64 X2 5000 2.6 GHz
1 GB Kingston 800 MHz DDR2
Onboard ATI X1250 Paylaşımsız 256 MB Ramdan alarak 768 MB'a kadar desteği var.
Bu sistemden nasıl daha fazla perfonmans alırım???
Yapacağın ince ayarlar ile performasını yukarı çekebilirsin.Şu durumda 3.0Ghz görebileceğini düşünüyorum iyi yapılandırma ve ram zamanlama ayarlarını deneyerek üst frekansları zorlayabilirsin.Onboard olan ekran kartın hariç işlemcin + ram belleklerine uygulayacağın ufak bi operasyon ile performas sağlarsın.Gerçi ekran kartı dopingi ile sistemin daha iyi duruma gelirdi oyunlar için düşünüyorsan.Sonuçta cpu ve diğer bileşenler güncel ve hızlı.İlk aşamada bellek frekansını sabit tut yada cpu ile paralel artış yapmaması için zamanlama değerlerini yükselt.Amacın şu olmalı ram belleklere dokunmadan cpu ne kadar overclock uygulayabilirim tarzında limitlerini ölçmüş olursun cpu'nun.Her zaman diyorum eğer overclock konusunda yeni yada yeterli tecrübe yok ise ilk aşamada fazla yüklenmeden sisteme hız aşımı yapmak ve deneyim kazanıp sistemin var olan overclock potansiyelini gördükten sonra işe koyulmak daha mantıklı.İyi konfigüre edebilirsen sistem 3.2Ghz gösterebilirsin...
En son SkyWalker4u tarafından düzenlenmiştir : 06.09.2008 12:04.
Kasada bir tane fan var işlemcinin fanı stock yani 3.2 ye kadar gelmem zor kaçmaz mı arıza çıkmazmı 3.2 de neyse bir deniyelim ama yavaş yavaş yukarı çıkıcam dediğin gibi teşekkürler...
Tabi soğutma önemli 3.2Ghz barajını hemen kasma sistemde.Şimdilik sistemi tanıma aşamasında olduğunda bi kaç deneme ile hız aşımına başla.Yapacağın bir terslikte sisteme kalıcı hasar verirsin bu yüzden adım adım hız aşımı yaparsan iyi olur.Ayrıca forum içinde arama yaparak AMD tabanlı sistemlere nasıl O/c atıldığına bakarak daha iyi bilgi sahibi olursun.Stok fan ile 2.8Ghz--2.9Ghz görür.Overclock esnasında ısı ve voltaj takibi yapmak önemlidir.