PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
10 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: Isınma Sorunu

Katılım Tarihi
    2009
    Yer
    İstanbul(Cerrahpasa)

Varsayılan Isınma Sorunu

Benim Sorunum Başlıktaki gibi ısınma sorun gibi Diyelim Kısacası everest adlı programda ısı değerleri bakıyorum Çekirdek 1 le Çekirdek 2 nin sıcaklık Değeri 80 ile 90 arasında oluyor düşünüyorum bu sıcaklıkta köfte olma durumu veya performansanda düşme yavaşlama sorunu olur.Ama Bunlar yok prog.yanlış gösteriyo desem herkezin tercih ettiği program.

1:benim bil.de nvdia geferco 7200/7300 ekran kartı vardı onu cıkardım ati eah 2600 pro taktım acaba voltaj dolayı fanlar devirdenmi düştü(en açık Söylemeye çalıstım)
    2:Bilgisarayı alalı 2 sene oldu acaba termal macun mu yenilemek gerek

SAYGILAR

Programa güvenmiyosan bıosdan bak.

1 intel-amd hangi cpu nerden bilelim hangisi oldugunu intel de 74 dereceden sonra tehlike canlari calar cpu ömrü kisalir bir gün bakmisin hic calismaz

intel niye 80-90da çalışan var intelde ısı boyle asıl amd nin 70 i geçmesi sakat anakarta bile 60tan sonra reset atıyor ayarı var yani ben 40tan yukarı görmedim amd de

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Bilgisayarda ki ısınmaların sanıldığının aksine fazla voltaj veya overclock sonucu olduğu düşünülür.Ama birde gizlide kalmış herkesin akıl etmediği durum var!.Sana sorum şu; 2600 Pro ekran kartını taktıktan sonra mı? başladı ısıma_? Öyle ise bariz bir şekilde işlemci çalışması için gerekli voltaj ve güç değeri istenilen düzeyde dağılım sağlamıyordur PSU!...Bu konuda dikkat et işlemci aşırı voltaj verildiği zamanda ısınır düşük voltaj ile çalıştığı zamanda aynı ısı problemlerini tekrarlar yani çalışmak için gerekli gücü elde edemediği için işlemci çok hızlı yıpranır.Hatırımda kalan kadarı ile 2600 Pro için tüm sistem ile birlikte 350-400Watt arası PSU yeterli geliyor! 80-90C derece çalışması hiç iyi değil işlemci kendini kapatmaz ama step by step (adım adım) çalışma uygular sana bunu hissetirmez ama işlemci kendini bu şekilde korunmaya alır daha ileri giderse durum işlemci acil kapanış yaptırır sisteme yanmamak için koruma devreye girer.Termal pasta olayını her altı (6) ayda yenilemek iyidir cpu çalışma sağlığı açısından!.Son olarak soğutucu görevini yerine getiriyormu sorunsuz bu durum gözlemlenir.Yeterli rpm dönüş yapamaz ise ısı termal bileşen üstünden uzaklaştırılamaz bu yüzden ısı birikmesi oluşur artı soğutucu işlemci heat sink (ısı iletim yüzeyi) tam ve eşit temas ediyormu kontrolleri yapmalısın!

Benzer Başlıklar

1. Isınma sorunu
    erdo_88 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 22.12.2008, 12:48
  2. Isınma Sorunu
    maxxzt tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 15.09.2008, 19:42
  3. Yanıt: 3
    Son Mesaj: 29.06.2008, 00:36
  4. ADSL Modem Aşırı Isınma Sorunu