+ Başlığa Yanıt Yaz
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: anakart ram desteği yardım
-
09.03.2010 14:52 #1
anakart ram desteği yardım
merhaba arkadaşlar ben yeni topladığım pc'yi upgrade yaptım ancak cpu oc yaptığım zaman ram mavi ekran hatası veriyor oc'yi geri aldığım zaman problem yok anakartın ram desteği 800mhz şuan kullandığım ram A-Data 2gb 800mhz Single Tray
anakart msi g31tm-p21
işlemci pentium dual core e6300 2.80 ghz
cpu 3.57 ghz'e kadar gidiyor ama söylediği gibi ramler mavi ekran hatası veriyor
(ram olduğundan eminim baya araştırdım kodlarını) yapabileceğim birşey yokmu (bu arada oc'yi biostan fsb'yi değiştirerek yaptım) benim yüzüm hiçmi gülmeyecek ya:cry:
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Bukadar ayrıntılı anlatmamın sebebi saçma sapan cevaplar gelmemesi için
(ilk kez başlık açıyorum hayırlı olsun) :mrgreen:
-
09.03.2010 15:35 #2Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- Eskişehir
Sadece FSB arttırmakla iyi bile gitmişsiniz. Hızaşımı için FSB hızının arttırılmasının yanısıra bellek voltajları ve zamanlamaları, işlemci voltajı gibi değerleri de göz önünde bulundurmalı onlarla ilgili de gerekliyse arttırımlara gitmelisiniz. Hızaşımı çok boyutlu bir iştir sadece bir değeri durmadan arttırmak bir yere kadar sonuç verir.
-
09.03.2010 16:21 #3
voltaj arttırmayıda düşündüm fakat risk almak istemedim işlemciyi seçerkende baya araştırma yaptım tüm forumlarda (ki donanımhaber,pcnet,hardwaremania gibi profesyonel forumlar) oc potansiyelinin yüksek olduğu söyleniyordu tercihimin asıl sebebi buydu oc işinde acemiyim bende çok şaşırdım 3.57ghz'i görünce yuh dedim ama anakartı değiştirmekten başka yolu yokmudur birde fsb arttırarak yapılan oc sadece görüntümüdür yani performasta okadar büyük bi şahlanma görmedim (gerçi işimi fazlasıyla görüyor ama) dediğim gibi tek çare anakartı değiştirmekmidir anakart oc oluyormuş galiba ram desteğini bu şekilde yükseltemezmiyiz?(oc yaptığımda 1066 mhz olarak görünüyor zamanlamalarını düşürdüğüm zaman 800mhz yapabiliyorum ama yinede mavi ekranın selamıyla karşılaşıyorum (belirli bir süre oyun oynadıktan sonra(nba2k10,nfs undercover gibi) ) yokmudur anakartı değiştirmekten başka çözüm yolu (bu arada cevap için teşekkürler (diğer arkadaş saçmalamış biraz ama)
Biraz uzun oldu galiba.Bu arada arkadaşlar saçma sapan cevap yazmayın burada insanlar yardım istiyor.Makaraya alınmayı değil.En son SkyWalker4u tarafından düzenlenmiştir: 09.03.2010 19:52 Sebep: Ard Arda Mesaj Göndermek
-
09.03.2010 20:16 #4Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
Ram bölen değerini değiştirmeyi düşündünüz yada denedinizmi?...Paralel yükselen FSB değerinin önüne bir nebze olsun rahatlama çeker.Bölenler 1:1 giderse yani 1 adımlık cpu hızının artması ram bellek/lerin aynı adımda hızının çıkması demektir.Ama bölen ayarlanız anakartın yetki performansı boyutunda müsade ettiği en ideal konuma çekerek CPU çalışma frekansını bir miktar daha (mavi ekransız) çıkamanıza yardımcı olur.Eklemek son istediğim şey ise bir miktar voltaj 0.01 volt gibi sadece sistem tıkandığı durumda birde zamanlama ayarlama ayrını her frekansa göre yeniden şekillendirmek lazım en iyi stabiliteyi tutturmak için.
Son mesajına karşın birşeyler yazayım...Anakart demek sistemin kalbi aslında cpu filan değil benim gözümde.Bir binanın temelidir anakart ne kadar sağlam olursa hangi darbe gelirse gelsin hangi sallantı olursa olsun dayanacaktır.Barındırdığı donanımsal destek ve hızları ise göz doldurmalı.Adı anakart olsun diyor/larsa ya O/c yapmıyacaktır şahıs yada yapacaksa bu iş için önerilen ve tercih edilen yapıda anakart tercih edicek.
-
09.03.2010 20:26 #5
ikinci mesajım galiba pek açıklayıcı olmamış kusura bakmayın fsb'i arttırırken ram bölenlerini(çarpanlarını) da değiştirmek durumunda kaldım bunu ram'in hızını anakartında desteklediği 800mhz e düşürdüm çarpanını değiştirerek ancak yinede mavi ekran hatası veriyordu bende mavi ekran yüzünden mecbur oc'yi geri çekmek zorunda kalıyorum birde tekrar ekleme gereği duydum voltaj vermeden sadece biostan fsb hızını arttırmak sadece görüntümüdür (kendimizi kandırmak) yoksa oc olarak geçerliliği varmıdır
cevaplar için tekrar teşekkürler.Anakart:MSI G31TM-P21
İşlemci:İntel pentium dual core:e6300
Ekran kartı:Axle 9600GT 512mb 256bit
Ram Bellek:A-Data 2GB 800mhz
Psu:550watt
Benzer Başlıklar
-
Anakart bellek desteği
ersiniksar tarafından Donanım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 03.08.2009, 18:57 -
anakart ram desteği
By4naconda tarafından Donanım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 01.02.2009, 17:11 -
anakart ram desteği