+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar
Başlık: işlemci fanı tavsiyesi
-
09.03.2010 20:02 #1
- Katılım Tarihi
- 2008
işlemci fanı tavsiyesi
işlemci fanı alacağım önerebileceğiniz çok sessiz çalışan, iyi soğutan kaliteli bir fan markası önerebilirmisiniz (pin 775)
bi soru daha olacak elimde 14 cm bir kasa fanı var kasanın öntarafına monte etmek istiyorum havayı içerimi verecek yoksa dışarımı karar veremedim kasada eksoz fanı var zaten (kasa coolermaster elite)
-
09.03.2010 21:06 #2Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
Bu konu hem çok araştırılması gereken hemde çeşitin artık çok fazla olduğu bir konu!.Ama şu soğutucuyu son zamanlarda önermiş ve kullananlardan olumlu sonuç aldığım cpu soğutucularıdır.Özellikle tasarımı ve barındırdığı özellikleri ile Sunbeam Core-Contact Freezer Ultra-Performans İşlemci Soğutucu Sb-CR-CCTF beğenimi kazandı.
SUNBEAM KİMDİR? Dersen...Teknik Özellikler- Boyut: 125 x 104 x 155 mm
- Malzeme: Bakır Heat-Pipe ; Alüminyum Kanatlar
- Ağırlık: 590gr. (fan hariç)
- Uyumlu İşlemciler: Intel LGA775 , AMD Soket 939 / 940 / AM2
- Fan Büyüklüğü: 120 x 120 x 25 mm
- Fan Devir Hızı: 1000-2000 rpm
- Fan Gürültü Seviyesi: ~20dBA
- Termal Macun: Tuniq TX-2
- Termal Macun Isıl Direnci: 0.092 Joule/Watt
- Ürün Kodu: SB-CR-CCTF
+Anakartın modeli ve slotu destekliyorsa (kimi zaman anakart yüzünden kimi zaman kasa dar olması yüzünden) iri yapılı petek+bakır borulu soğutucular sorun yaratmakta montaj da! Bu konuda birçok üretici resmi sitelerinde exel,word,pdf yada direkt html formatlarda üretim bilgileri ve uyumlu anakart üretici/markaları belirtmekte okumanda şiddetle fayda var...Sunbeam/Tuniq Hakkında
2000 yılında Tayvan'da kurulan Sunbeam firması, şeffaf akrilik kasalar, kasa modding, soğutma ürünleri gibi alanlarda uzmanlaşmıştır. Şeffaf kasa alanında dünyanın en büyük üreticilerinden olan Sunbeam, soğuk katot ışıklar ve UV ışıklandırmalı fanlar ile gelişmiş fan kontrolcü ürünleriyle beğeni toplamıştır. 2005 yılında soğutucu ve metal kasa ürünlerini Tuniq markası altında toplayan Sunbeam, özellikle Tuniq Tower-120 serisi soğutucular ve Tuniq-2/Tuniq-3 serisi kasalarla kullanıcıların dikkat çekmiştir. 2008 yılında ürettiği Core Contact Freezer soğutucusu ile FrostyTech gibi 200'den fazla işlemci soğutucusunun test edildiği sitelerde en iyi işlemci soğutucusu ödüllerini almayı başaran firma, hem Sunbeam hem de Tuniq markalarıyla pek çok alanda iddialı ürünleri pazara sunmaya devam etmektedir.
Gelelim 14 cm fan.Bu fan özellikle kasa önü için konuşursa emiş için kullanılması gerekir kısa cevap vermem gerekirse.Hava sirkülesi kullanılmamış soğuk hava önden donamım yüzeylerine temas edecek durumda montajlanıp kasa içinde hava akış hızını arttırmak için ise kasanın yan kapağına 80-120-140mm fanlar da uygulanabilinir...
-
20.03.2010 13:16 #3tobey90Misafir
intel işlemci fanları çok ses yapıyor
-
08.04.2010 12:22 #4
- Katılım Tarihi
- 2010
bu hangi işlemciyi kullandığına bağlı ve kasa içindeki hava sirkilasyonuna bağlı intel fanları genllikle sıcaklık arttıkça devri artan fanlardır eğer anakarttan öyle ayarlanmışsa ben e8400 kullanıyorum stok fan kullandığım zamanlarda kasanın önünde arkasında 2 tane 12 cmlik fan bulunuyordu ve bilgisyarı açtığımda en ufak ses duymuyordum çok kişi açtınmı diye sorduğu olmuştur
bendde elite serisi kullanıyorum hangi modeli var elinizde bilmiyorum ama 14 cmlik fan delik noktaları yok diye biliyorum elite serisinde eğer kendiniz montaj delikleri açıp ön kısma yerleştirecekseniz de havayı içeriye doğru üflesin derim ben bu şekilde ciddi bir performans alıyorum
bu güne kadar kullandığım kasalarda hep şu modu uygulamışımdır
ön kısma yüksek devirli (ek olarak sesli tabiki) içeriye hava üfleyen bir fan koyup diğer bütün fanları dışa üfleyecek şekilde yerleştiriyorum
oyun oynamadığım zamanlarda fanları kısıp sesi kesiyorum
oyunda zaten ses yüksek olduğundan fanları fullesemde o kadar sesten duymuyorum
bu şekilde önden soğuk hava girip içerde ısınan bütün havayı dışarı atmış olursunuz zaten içerden dışarı hava üfleyen 1 den fazla fan olduğunda en ufak deliklerden bile içeriye soğuk hava çekilmiş oluyor
Benzer Başlıklar
-
işlemci,termal macun,işlemci fanı lütfen yardım:(
kokoci tarafından Donanım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 03.07.2010, 04:15 -
işlemci fanı
blitz00 tarafından Donanım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 02.02.2008, 16:02 -
işlemci fanı!
reisburak tarafından Donanım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 24.01.2008, 18:01 -
işlemci fanı
metin_4545 tarafından Donanım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 27.02.2007, 22:44 -
işlemci fanı
tanerboluk tarafından Donanım forumundaYanıt: 11Son Mesaj: 25.07.2006, 18:01