PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
8 sonuçtan 6 - 8 arası sonuçlar

Adım adım arttırın bir anda 200'den 230'a değil mesela, 205-210-215, ve her adımda bilgisayarınızın sıcaklıklarını kontrol edin, sistem kararlılık testi uygulayın.

Sadece frekansı arttırmak sizi bir noktaya kadar götürecektir, ısınma sorunu olmasada belli bir frekans değerinden sonra sistem açılmamaya ya da açılırken donmaya başlayabilir, bu noktada daha öteye gidebilmeniz için işlemci voltajı, bellek zamanlamaları ve bellek voltajları gibi değerleride işin içine katmanız gerekecektir. Voltaj ayarlarını kurcalamanızı tavsiye etmiyoruz, zaten her anakart buna müsade etmez.

Şurda sadece frekans artımı ile yapılan basit bir hızaşımı örneği var kullanılan programlara yapılanlara göz gezdirebilirsiniz.

http://www.pcnet.com.tr/forum/overcl...at3-18ghz.html

saolasın turuncu_yesil zaten anakartta voltaj değerleriyle oynanmıyo o değer bios ta görünmüyo bile.Hm bi de hani dedin ya pc açılmaz die açılmazsa nasıl default yapcam onu ? pilini mi çıkarayım ??

tmm oc den vazgectim daha oc yapmadan ortos a 2.2 dk dayandı hay ben bu makinenin
    En son mertggnl tarafından düzenlenmiştir: 26.03.2010 16:10 Sebep: deneme

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Alıntı Orijinalini Gönderen: mertggnl Mesajı Görüntüle
    saolasın turuncu_yesil zaten anakartta voltaj değerleriyle oynanmıyo o değer bios ta görünmüyo bile.Hm bi de hani dedin ya pc açılmaz die açılmazsa nasıl default yapcam onu ? pilini mi çıkarayım ??

tmm oc den vazgectim daha oc yapmadan ortos a 2.2 dk dayandı hay ben bu makinenin
    Bios'u resetlemek için Pilini sökebilir bir süre beklersin yada anakartın üstünde yer alan CMOS_CLR yada bios reset jumper kullanarak hiç beklemeden biosu sıfırlayabilirsin...Orthos'da overclock yapmadan nasıl sorun çıkardı bu konuda düşünmek lazım.Gerçi bu tarz programlar standart hızında olan PC içinde kullanılabilinecek yazılımlar illa O/c yapmaya hacet yok.Alınan sistemlerin kalitesini ölçme amaçlıda pek tabii kullanılabilinir...8)

Benzer Başlıklar

1. Bios'tan Nasıl OverClock Yapılır
    HaCKeREthem tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 12.05.2008, 15:16
  2. overclock için bios güncelleme
    exper19 tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 14.12.2007, 15:47
  3. hayır hayır olamaz office 2007 ertelenemez!!!
    yusuf_yusu tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 08.07.2006, 23:44
  4. bios overclock yardım
    kbrcn tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 06.05.2005, 10:53