PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan OvercLock için bnm BIOS tan hayır gelmez...

frekans ve voltaj ayarlarına girdim orda mhz yi arttırma(şu an 200),Increase CPU voltage( %5-%10 arası) ve Increase AGP voltage(+0.1 V-+0.2 V) PCI/AGP oranını arttıramıyorum ( 33/66 ) ve ram fsb diye bişey yok xD ne ayak nası overcLock yapıcam ben şimdi xD

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Ram kendi hızı otomatik artışa geçer esas FSB değeri aktifmi yada menüler içeriğinde bulunmuyormu.Genel kanım biostar anakartların çok fazla O/c potansiyeli yok daha çok ekonomik çözümleri yüzünden seviyorum bu markayı ama kullanıcıları kırmamak için arada özel anakartlar çıkardıklarıda oluyor...Standart hızda ise PC voltaj vermek gereksiz hatta O/c belli bir noktasına gelinceye kadar voltajı unut.Voltaj artımı sadece ama sadece O/c işlemci için tıkandığı durumda stabiliteyi sağlama amaçlı verilir yoksa keyfi voltaj verdim işlemci hızlandı değil standart voltaj değeri ile cpu belli düzeye kadar hız aşımı olur bu değerin üstü zaten limitleride aşan durumlarda profesyonelce yapılması lazım.Fazla ısınma fazla voltaj işlemciyi yıpratan en önemli unsurdur bilinçsiz yapıldığında.Bir program vardı ismi aklıma gelmiyor bulduğum zaman ekleyeyim foruma tabiki anakartın tam marka modeli ile uyumlu güncel olması lazım anakartına ait DMI değerlerini okusun.

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    İstanbul-Beykoz

tamam yanlış anlamışım değiştirdim mesajımı
    En son Husami tarafından düzenlenmiştir: 18.03.2010 23:48

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Alıntı Orijinalini Gönderen: Husami Mesajı Görüntüle
    orda33/66gösterdiğin şey fsb muhtemel anakartında çok eski galiba
    Hayır AGP 4x-8x BUS hızı 66Mhz'dır PCI 1.1 BUS hızı ise 33Mhz...Bunların 1Mhz bile değiştirilmesi bu veriyollarına bağlı donanımların çalışmasını ciddi manada etkiliyecektir bu yüzden sabit kalsın değerler stabiliteyi korumak için her daim!!!.

bende sadece fsb değişiyor o da 200 mhz. x8 çarpanı var yani 1.61 ghz ben bunu 233 (yani 1.8 GHz ) yapcam işlemcimin yanma olasılığı kaç ?

Benzer Başlıklar

1. Bios'tan Nasıl OverClock Yapılır
    HaCKeREthem tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 12.05.2008, 16:16
  2. overclock için bios güncelleme
    exper19 tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 14.12.2007, 16:47
  3. hayır hayır olamaz office 2007 ertelenemez!!!
    yusuf_yusu tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 09.07.2006, 00:44
  4. bios overclock yardım
    kbrcn tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 06.05.2005, 11:53