PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
10 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Katılım Tarihi
    2010
    Yer
    güneş sisteminde takılıyom

Arrow overclock lütfen yardım beyler

ben yeni bir pc aldım beyler özellikleri şöyle
    işlemci:amd athlon II X2 250 DC 3.00 ghz
    anakart:gigabyte ga-m720-us3

ben işlemciye oc yapmak istiyorum bu nedenle fsb yi arttırıyorum çünkü zaten çarpan 15 kilitsiz

fsb zaten 200 ben de 5 er 5 er arttırıyorum 215 de tıkanıyor pc açılırken hiçbir hata vermeden reset atıyor.

biraz voltaj verdim pc açıldı ancak 220 yaptığımda ne kadar voltaj verirsem vereyim pc ya açılırken hiçbir hata vermeden reset atıyor ya da açılırken mavi ekran hatası ile karşılaşıyorum(çok hızlı geçtiği için hata koduna bakamıyorum) pc oc siz sorunsuz açılıyor ancak oc yapınca açılmıyor.

voltaj vermeden oc yaptığımda ise oyunları biraz oynadıktan sonra mavi ekran yapıp reset atıyor.

not: sıcaklıkdan dolayı reset atmıyor çünkü sıcaklığı kontrol ediyorum 35-40 dereceyi geçmiyor

beyler burda anlattığım tüm işlemleri yapınca test yapıyorum pc yi orthors la (prime 95 ile aynı işlevi görüyo ) test bitmeden pc reset atıyor bu da sıcaklıktan dolayı diil

bu arda sizce sıcaklı için hangi programı kullanmalıyım şu anda speedfan ve coretemp ile sıcaklığa bakıyorum ikisi de aynı sıcaklığı gösteriyor
    En son baronkaro1 tarafından düzenlenmiştir: 26.07.2010 15:41

Katılım Tarihi
    2010
    Yer

Varsayılan ramler

beyler ramlerimde hı-level soğutmalı

bu işlemciye overclock gereksiz. Zaten sınırda. 3 ghz üzerine çıkartılan işlemciler çok çabuk ısınır ve kullanılamaz hale gelir. Ayrıca oyun performansı için oldukça iyi bir işlemci. Şunu söylemeliyim ki bu işlemci 3 çekirdek 2,8 mhz bir işlemciyle aynı oyun performansını gösterir.

Katılım Tarihi
    2010
    Yer

yorumunuz için saolun ancak bu işlemci eskidiğinde ne yapacağım 3.21 ghz de stabil çalışıyo neredeyse ısınmada da hiçbir fark yok sizce 3 ghz de kalsın mı yoksa 3.21 ghz de mi çalıştırayım

Katılım Tarihi
    2010
    Yer

yorumunuz için saolun bu arda 3.21 ghz de stabil çalışıyor ve ısınmada neredeyse yok sizce 3.21 ghz de mi çalıştırayım yoksa 3 ghz de kalsın mı

Benzer Başlıklar

1. Beyler hamachi yardım lütfen
    ismai tarafından Oyunlar forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 01.06.2010, 19:05
  2. Lütfen yardım beyler mynet ile ilgili
    mahsen07 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 27.01.2009, 14:22
  3. beyler ati radeon 1550 64 bit ekran kartına overclock nasıl yapablırım ? yardım
    skyline_006 tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Son Mesaj: 12.10.2008, 14:37
  4. bluetoot yardım beyler!! lütfen!!!!
    byilker58 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 20.09.2008, 16:57
  5. ya beyler lütfen yardım!!!
    tikii tarafından Windows XP forumunda
    Son Mesaj: 08.04.2007, 16:36