PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
12 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Question CPU Sıcaklığım Çok Fazla

merhaba, ben cpu sıçaklığımdan şüpheleniyorum.

Bilgisayarım açıldıgında (maximum 4 program açılıyor ve bunlar çok düşük ram harcayan programlar) cpu sıcaklığıma bakıyorum (vtune kullanıyorum) 70 C civarında oluyor. Bilgisayarımı 1 yıl önce aldım. Bu sebepten mi bilmiyorum ama bilgisayarımı kış ayında almıştım ve hep 55 C oluyordu son günlerde çok ısınıyor ve vtune da fanı hızlandırıyor bu da çok gürültü yapıyor acaba ne yapmalıyım bu ısınma sebebini çözmek için.
    kasam aşağıda :

Kasamın ön tarafında ve arka tarafında 2 büyük fan var yanda ise küçük bir yardımcı fan var. Yardım edenlere şimdiden çok teşekkürler...

Arkadaşlar cpu sıcaklığı ile ilgili konularda cpu modelini yazamanız dah iyi cevap bulmanızı sağlar. Bazı yeni nesil işlemciler 70 - 75 derece aralığında bile stabil çalışmaktadır. Kladı ki hem intel hem de amd kullanıcıları rahatlatacak açıklamalar yapmışlardır. Sana tavsiyem işlemcin ile ilgili özelliklere bir internetten bak.

Aklında hala şüphe varsa Başlat/ çalıştır / services.msc den windows servislerine gir. Başlangıç tipi otomatik olan ve şüphelediğin windows a ait olmayan bir servis varsa devre dışı bırak. Ya da başlat / çalıştır /msconfig den başlangıçta çalışan program sayısını azalt (virüs programı hariç)

Arkadaşım ilk başlarda 50 derece civarıydı diyorsun. 1 yıllık bilgisayar muhtemelen işlemci fanın ve soğutucun çok tozlanmıştır, kasayı aç ve genel bir temizlik yap. Sorun muhtemelen düzelir. Yaz sıcaklarında 60 derece civarı normal (klimalı bir odada değilsen)
    Hayal gücünün yansıması Illustrator

Benzer Başlıklar

1. CPU sıcaklığım 1 derece gözüküyo
    mj_pelit tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 20
    Son Mesaj: 17.09.2010, 12:01
  2. İşlemci sıcaklığım 80drce
    53gokhan tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 13
    Son Mesaj: 23.04.2009, 10:24
  3. işlemci sıcaklığım 60-70 derece arası
    _burak_ tarafından Donanım forumunda