PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Başlık: BU Sisteme Oc

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2010
    Yer
    Ankara

Question Bu Sisteme Oc

Arkadaşalr İmzamdaki Sisteme o/c Yapmak İstiyorum En Fazla Kaça Kadar Çıkabilirim.Birazda Nasıl Yapacağımı Anlatırsanız Bu Bölümdeki Arkadaşın Konusunu Okudum Bİraz Bilgi Edindim Fakat Nasıl Yapılacağı Konusundada Yardımcı OLursanız.İşlemcim Rahat 3.0 ghz Ye Çıkar mı?

İşlemci:AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+, 2700 MHz
    Anakart:Asus M2N68-AM SE
    Kingston 3 Gb 800 Mhz DDR2 Ram
    Ekran Kartı:NVIDIA GeForce 8400 GS
    250 Gb Seagate HDD

Buda İşlemcimin Özellikleri:
    http://products.amd.com/en-us/Deskto...alse&f11=&f12=
    En son crazy_king tarafından düzenlenmiştir: 02.09.2010 20:14

muharrem_ozsen
    Misafir

3,0 a rahat çıkarsında arada br fark hissedemezsin. 2.7 ile 3.0 arasında ben bir fark görebileceğimi zannetmiyorum. Eğer fanların ve güç kaynağın iyiyse 3.5 i belki görebilirsin ama bu pc yi ısıtır bunu unutma.
    Birde ne kadar çıkabileceğini ancak deneme yanılma yöntemi ile anlarsın
    BIOS da overclock adı veya anakartının markası adı altında bir menü var orada FSB Speed kısmını bulmalısın. O sayıyı ufak ufak arttırarak O/C yaparsın voltaj arttırma ile olan da var ama onu daha çok bilen birinin yapması laım. Hemde fanlarının bayağı iyi olması gerekli o tehliklei sen sadece FSB hızını arttırarak O/C yapmalısın. Ve bunuda 2şer 2şer yapman iyi olur öyle bir anda fazla bir ddeğer girme 2 arttır BIOStan çıkıp ak Wİndows ne durumda donma yoksa devam et. Eğer donma başlar veya BIOS windowsu açmazsa bilki en yüksek değere ulaşmışsındır.

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Asus kullanmakta olduğunuz seri anakartın bios altında Overclock için bir bölüm mevcut burdan rahatlıkla işlem yapabilirsiniz.yani 2.7 @ 3.0Ghz çıkabilir işlemciniz.Bios altından otomatik anakart ayarlarını kullanarak 3.0Ghz çıkarmak oldukça kolay olacaktır.Yinelemekte fayda var overclock başlamadan sisteme güzel bir bakım fiziki ve yazılımsal ondan sonra işleme geçmek yerinde bir karar olacaktır!.Şimdi hız aşımı yapılmadan bir text dosyasına yada kağıda standart hızları cpu,ram,bus speed,çarpanlar,voltaj ve en önemlisi sıcaklık değerlerini kayıt etmelisin ilkez yapıyorsan.Sistemini tanıdıkça overclock potansiyelini çözdükçe daha da hızlandırabilirsin sistemini! Bu işlemden sonra ister anakartın cd ile gelen overclock programdan yararlan istersen bios'tan manuel yada anakartın bios'unca ayarlanmış özel ayarları kullanırsın sana kalmış!Her durumda aşırı hız felaket getirebilir azar azar başla sonu emin ol güzel olacak!

Benzer Başlıklar

1. Bu sisteme windows 7 mi xp mi
    CIGLIK2 tarafından Windows 7 forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 08.12.2009, 19:15
  2. bu sisteme o/c
    sensevity tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 07.04.2009, 18:35
  3. bu sisteme o.c???
    ufuk179 tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 3