PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
9 sonuçtan 6 - 9 arası sonuçlar
    Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Bu boşta alınan değer sanırım 60C derece!...Birde bunun değişken yük altında alındığını ele alalım kafadan 15-20C derece ekle.İntel işlemcilerde TM1-TM2 termal möntörler mevcuttur.72C dereceyi gören işlemci daha fazla ısınıp yanmamak için step-by-step çalışır.Hız düşmez,çalışma voltajı TM1 düşmez sadece saat vuruş frekansı 1 çalışır 1 bekler buda performansın %50-30 düşmesi demektir.Eğer soğutucu işlemciyi TM1 durumunda soğutamadı yada 72C ve altında tutmayı başaramadı ise daha katı uygulama yapan TM2 devreye girer.Hem hızı düşürür hemde voltajı.Bu şekilde işlemci kendini korumaya alır.Yani ekli bir soğutman yoksa misal özel yapım bakır cpu soğutucuları şu sıcaklarda overclock tam anlamı ile hata olur.Overclock sounucu sadece cpu ısınmaz tüm donanım bileşenlerin bu girişimden etkilenir ve çalışma sıcaklıklarının stabil olması lazımdır.Hız aşımı yapayım derken performans düşüşü yaşarsınız fayda sağlamak şurda dursun sağlıklı sistemi bile gereksiz ömürünü tüketirsiniz.Overclock ancak uygun şartlar sağlandığı durumlarda kendisini gösterir.Ve overclock için imal edilmiş yada potansiyeli mevcut olan donanımlar kullanıldığında başarımı yüksek olmaktadır...

Moderatörüm orada ORTHOS yazdım farkettiyseniz orthosla 20 dk test ettim.Ve sıcaklık en fazla 60 a çıktı.56-58 arası değişti hep.ORTHOSU yazmama rağmen boşta değerdeki ısısı 60 mı demeniz ilginç.Orthos işlemciyi %100 çalıştırak performans ve ısı testi yapmamızı sağlıyor.20 dk dayanan işlemci stabil işlemci ve benim ki 20 dk süreçte yani %100 yük altında iken 56-58 dereceyi buldu.Ne 72 si

Alıntı Orijinalini Gönderen: tom91 Mesajı Görüntüle
    Moderatörüm orada ORTHOS yazdım farkettiyseniz orthosla 20 dk test ettim.Ve sıcaklık en fazla 60 a çıktı.56-58 arası değişti hep.ORTHOSU yazmama rağmen boşta değerdeki ısısı 60 mı demeniz ilginç.Orthos işlemciyi 0 çalıştırak performans ve ısı testi yapmamızı sağlıyor.20 dk dayanan işlemci stabil işlemci ve benim ki 20 dk süreçte yani 0 yük altında iken 56-58 dereceyi buldu.Ne 72 si
    Tam yükte 58 dereceye çıkıyorsa OC yapabilirsin arkadaşım.Stabilite ve sıcaklığı kontrol ederek OC yapabilirsin.Kolay gelsin.
    RAMMSTEIN

Eyvallah arkadaşım sağol.Bu arada videolu olsun resimli olsun ayrıntılı o/c yapabileceğim bir site önerebilirmisiniz?

Benzer Başlıklar

1. windows 7 için uygun mu?
    umurbey17 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 19.10.2010, 11:19
  2. cpu sıcaklık ölçmek için program öneren...!
    satubey tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 19.05.2010, 09:20
  3. sizce bu sıcaklık normalmi işlemci için.
    doganbjk tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 29.08.2008, 14:01
  4. sıcaklık ölçmek için
    beyogluomer tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 9
    Son Mesaj: 01.09.2007, 18:39
  5. Pentium D 830 3.0 Ghz için uygun sıcaklık
    neonal tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 04.10.2005, 17:57