Korsana hayır? Bu fiyatlarla mı? -
12.08.2008, 04:49
KORSANA HAYIRMIŞ!!!
Her yerde görüyoruz duyoruz "KORSANA HAYIR" peki soruyorum biz bu fiyatlarlamı korsanın karşısında duracağız!
Bizde biliriz gidip orjinal CD/DVD almayı fakat gidip bakıyoruz bir oyunun fiyatı 100 YTL. her bilgisayar kullanıcısı 1 senede 8-9 oyun alacağını düşünsek bu fiyat bir masaüstü bilgisayarının fiyatına eş geliyor peki bu şartlar altında kim gidip orjinal oyun alır?
>> örnek olarak yaklaşık iki sene önce Electronic Arts firmasına bir mail çektim onlara sordum neden türkiye süper ligini fifa oyununa almıyorsnuz diye bana gönderdikleri cevaptan anladımki adamlar hangi ülkede orjinal fazla satılırsa o ülkenin ligini oyuna entegre ediyorlarmış. bir norveç ligi türkiye liginden çok mu iyi sanki ama adamlarda orjinal oyun satımı fazla. EA nerden bilsinki bu ülkede herkeste korsan morsan bir fifa bulunur. EVET bende itiraf ediyorumki 98 yılında beri fifa oynuyorum ben daha orjinal oyun alamadım hatta son 4 senedirde korsan CD sini bile almadım internetten download ettim.
-->hepimiz biliyoruzki bu ülkede (dünyada da böyle) oyun oynayan kesim 14-24 yaş aralığı ve bu yaş aralığındaki bir çok kişi de öğrenci peki bir öğrenci gidip orjinal oyun alabilirmi.
kasım aralık ayları oyun piyasasında en canlı olan zamandır şimdi 2-3 aysonra yeni oyunlar çıkacak ve raflardaki fiyatlarıda en aşağı 110-120 YTL olacak. BU İNSAFSIZLIKTIR BU SOYGUNDUR!!
bu olay sadece oyun piyasasında böyle değil tabiki Film, Müzik piyasasında da böyle. bence bir DVD film için 20 YTL çok çok fazla.
>> aynı olay konsollarda da değişmiyor örnek olarak bir PSP nin fiyatı yaklaşık olarak 400 YTL..
peki oyunlar?
komik ama en basit oyun bile 70-80 YTL yani güzel bir oyun en az 90-100 YTL. gidip 4 tane oyun alsak konsol fiyatına gelir.
KİM GİDİP ALIRKİ? (alabilecek durumu olanlar başka)
örneğin ben PSP aldım ve gidip orjinal oyun almadım alamadım makinamın garanti dışı kalmasını göze alıp gidip çipini kırdım.
ben memur çocuğuyum vede öğrenciyim ben nasıl gidip orjinal oyun alayımki
BEN BU DÜZENİ KINIYORUM ARKADAŞLAR...
BU FİYATLARA SEBEP OLAN VERGİ SİSTEMİNİDE, HÜKÜMETİDE, DAĞITIM FİRMALARINIDA KINIYORUM...
paranız yoksa almayacaksınız bu kadar basit bir oyun için yapımcılar milyon dolarlar harcıyor param yetmiyor diye korsan yazılım almaya hakkım yok sizce oyunlar kimler için yapılır $ neden yapılır ?
Bende memur çocuğuyum ve öğrenciyim,benim de çoğu zaman orjinal yazılımlara,oyun vs. verecek param olmuyor amafiyatların kaç olmasını bekliyorsun? yani adamlar istediğin oyunu 50 ytlye verseler alıcakmısın? Belki de 20 ytl ye düşürecekler o zaman alıcakmısın? Hayır!!!! yine almayacaksın çünkü korsan almak bir alışkanlıktır. diyeceksinki "lan korsan 2 ytl, e ben bu orjinale para vereceğime 10 tane korsan oyun alırım"...
Adamlarda bizim paramız yok diye fiyatı 3-5 ytl yapacak halleri yok bu işe harcanan parasından geçtim adamlar emek harcıyor. Ben her korsan aldığımda lanet okuyorum keşke imkanım olsa da almasam diye..
vergi konusunda sana katılıyorum. arkadaşım şuan amerikada ve 100$ PSP almış...bizim ülkede dediğin gibi 400ytl civarı..
milletin etiket olduğu yerde ,biz fiyat koyarız...
müzik cdlerinide korsan çoğaltıyoruz hepsi en fazla 15 lira.
fakat şu adamlar emek harcıyor işi biraz fazla abartılı. doğru harcıyorlar. fakat bir tane yazıp onu milyonlarca satıyorlar. bu rekabet piyasası. siz fiyatı ne kadar arttırırsanız korsan o kadar artar. oyun üreticileri biraz daha fiyat düşürürse korsan dahada azalacaktır.
ama korsan asla bitmeyecektir....
bu arada korsana karşı olanların bilgisayarında mp3 yok mu?