+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar
Başlık: Pardus sorunu
-
07.04.2006 13:52 #1
Pardus sorunu
İyi günler değerli PCNet çalışanları,
2 aydır almakta olduğum PCNET dergisi hakikaten çok güzel ve seviyeli. Daha önce aldığım dergilerle kıyaslayınca 1.liğe oturdu bir anda. Başarılarınızın devamını dileyerek hemen sorunumu yazayım. Belki bu konunun yeri başka bir formdur ama aklıma ilk gelen yer burası olduğu için buraya yazıyorum.
Şubat ayında DVD içinde PArdus Linux verilmişti. O zaman elimde DVD ROM yoktu. PCNET sayesinde(DVD ekleri vermesi dolayısıyla) bir DVDRW aldım. Ve dün şu pardusu bir kurayım dedim. Talimatlara göre ISO dosyasını CD ye yazdırdım. Biraz güç oldu ama sonunda başardım. Bilgisayarımın 5-6 tane partitionu var. C de Win98tr, D DVDRW, E:WinXPPro Tr, F: Win2003Server, G: WinXP, H ve I da işletim sistemi yok. G de ise Daha önce kurduğum bir Linux var ama onu kullanmak nasip olmadı. Şimdi ne olduğunuda hatırlamıyorum. Boot olayını disketten yapıyordu. Diskette kaybolunca 7 GB boşuna yatıyordu.
Neyse sözü çok uzattım yine. Sadede geleyim. İşte dün akşam Pardusu o 7 GB lık alana kurayım dedim. DVD den boot etti. Kurulum aşamasına geçti. Paritition ları gösterdi. Bende ext3 olan partitionu formatlamasını ve buraya kurması talimatını verdim. Formatlama işlemine geçince hata verdi. Sistemi yeniden başlatın dedi. Aynı işlemi yine yaptım. Ha bu arada takasa alanıda 500 MB idi. İşlem hep aynı yerde takılıp kalıyordu. 3-4 kez denedim. CD yanlış yazılmış olabilir hatası veriyordu. Bende dedimki bu iş böyle olmayacak, çabuk vazgeçtim. CD yi çıkardım. Bilgisayarı boot ettim. Oda neee! System diski okunamıyor gibisinden bir ingilizce hata mesajı verdi. Hani şu sistem disketiyle olmayan açılışlarda verdiği hata varya, işte o. Anlaşılan bizim Pardus boot kısmına bişeyler yazmıştı. Ve Win98 veya diğer bir işletim sistemi artık görünmüyordu.
Ben ne yaptım. Pardusu 1.1 Live CD si vardı elimde. Onla açtım. Partitionlar aynı yerinde, ama boot olayı değişmiş. Şimdi Ben bu durumu nasıl düzeltirim. YAni eskisi gibi açılsın. Pardus mardus istemiyorum. Hangi dosyayı değiştirmem gerek. Yada WinXP yi tekrar üzerine kurdursam sorun düzelir mi?
Acil cevap bekliyorum. Kolay gele..
Bu destan gibi yazımla zamanınızı aldıysamda özür dilerim. Ama ben böyle yazmayı seviyorum.
-
07.04.2006 14:04 #2
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- PCNet´99
MBR silindiği için öyle bir hata veriyolar. MBR yerine linux kendi ön yükleme kaydı olan lilo yu kurmuş.
Windows xp cd in ile kurtarma konsoluna gir. fixmbr ve fixboot komutlarını ver.Büyük ihtimal düzelmesi lazım.
2.bir yöntem ise boot manager programı kullanmak.

Kod:http://www.osloader.com/download/osl2000.exe
Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin lütfen.
-
08.04.2006 15:47 #3
Dediğiniz 1. yöntem, yani fixmbr ve fixboot işe yaramadı. 2. yöntem işe yaradı. Programı disketten çalıştırdım, kurdum. Fakat ondada unregistreted yazıyor. Buda bana demo olduğu kanısını uyandırdı. Yani bir müddet sonra çalışmayabilir. O zaman ne yapıcam?
Birde bu DVD ile verilen Pardus u bilgisayarına kurup çalıştıran oldu mu? Ben nerede hata yapıyorum ki olmuyor? Kolay gele.
Benzer Başlıklar
-
pardus 2007 kurulum sorunu
kasketci tarafından Linux forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 22.12.2006, 22:13 -
pardus linux'da internet sorunu.
darkcrowc tarafından Linux forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 08.05.2006, 15:57 -
Pardus da görüntü sorunu
Blue_one tarafından Linux forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 19.02.2006, 12:56 -
Pardus Sorunu
bojsia tarafından Linux forumundaYanıt: 11Son Mesaj: 07.09.2005, 16:54

Alıntıyla Yanıtla

Ram Bus hızı hakkında Yardım lazım