PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
1 sonuçtan 1 - 1 arası sonuçlar

Varsayılan PC Net En iyisi, ama...

PC Net dergisini çıktığından beri takip ediyorum, yurtdışında yaşadığım için temin etmem zor oluyor, yurda geldikçe alıyordum, şimdi online dergiye üye oldum, okuması normal dergi kadar zevkli olmasa da hiç olmazsa takip edebiliyorum. Bir süre önce derginin "Hepsi Burada" satış sitesini abartılı bir şekilde reklamını yapar derecede her fırsatta övdüğünü farkettim, veya bana öyle geldi, acaba ortaklık mı var diye düşündüm, yaptığım araştırmada satış sitesinin en çok müşteri memnuniyeti alan site olduğunu görünce öyleyse bile etiğe aykırı bir şey değil, gerçeği saptırmıyorlar diye düşündüm.

Aralık 2008 sayısında harf aydınlatmalı klavyeler konusunu görünce çok sevindim, artık iyice zayıflayan gözlerim nedeniyle bir süredir almak istiyor, oyunculara dönük yüksek fiyatlı ürünler oldukları için almıyordum. İncelemede uygun fiyatlı bir ürün bulmayı umuyordum, buldum da. Hem de bir tane değil 2 tane vardı 30 YTL civarı fiyatı olan. Siyah birimler kullandığım için ve daha da önemlisi dergimiz Fiyat/Performans şampiyonu seçtiği için Creative markalı olanı almaya karar verdim. Internette arayınca karşıma Hepsi Burada çıktı, ürünü tek satan, daha doğrusu satacak olan firma (Stoklara 3 Aralıkta girecekmiş). Fiyatı 30$ yazılmış ve indirimle 15$ yapılmış. Yurtdışında araştırınca bu ürünün hiç tutulmadığını, beş üzerinden en fazla iki puan alabildiğini, bu yüzden 50$ olan satış fiyatının düştüğünü, buna rağmen satılmadığını gördüm. Dergimizin tanıttığı aynı fiyat aralığındaki Everest markalı model ile 10 YTL daha pahalı olan Frisby markalı modeller ise yurt dışında daha fazla tutulmuş ve daha yüksek not almış ürünler. Bu durumda dergimizde incelemeyi yapan editörün hangi kıstasla Creative modeline Fiyat/Performance ödülünü layık gördüğünü merak ettim doğrusu. F/P değerlendirmesi ürün satışında en önemli etkendir, zira ülkemizde alıcıların çoğunluğu kısıtlı bütçeye sahip kişilerdir ve bu kıstas önemlidir onlar için. Editörümüzün şahsi değerlendirmeleri yanında tavsiye edeceği ürünün dünya pazarlarındaki yerini ve teknolojik değerlendirmeleri de incelemesi gerektiği düşüncesindeyim.

Bir nokta yanlış anlaşılmasın lütfen, beyaz ürün kullanmadığım için ben bu ürünü alacağım, belki de çok memnun kalacağım, kalmazsam da sorun değil ucuz fiyatlı olduğu için, ürün değerlendirmelerinin yalnızca şahsi düşüncelerle yapılmaması gerektiğine inandığım için yazdım bu yazıyı.

Sağlıcakla,
    MOTAN

Benzer Başlıklar

1. Nvidia en iyisi
    whom66 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 21.07.2006, 12:04
  2. en iyisi hangisi
    siirlerefendisi tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 17.06.2003, 16:33