+ Başlığa Yanıt Yaz
37 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
01.11.2010 02:18 #1Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Istanbul
Forumda Nasıl Uzaklaştırma Alınır
Merhaba Arkadaşlar,
Burada forumdan uzaklaştırılmak için neler yapmak gerekir onu anlatacağım. Bunun için öncelikle puan sistemimizden bahsedelim.
Bildiğiniz üzere 2007 yılında forum yapımızı değiştirdikten sonra ceza sistemimizi de değiştirerek puan sistemine geçtik. Böylece her uygunsuz davranışın bir ceza puanı karşılığı yerini almış oldu. Hangi kural ihlalinin kaç puan olduğuna buradan ulaşabilirsiniz. Aldığınız cezaların toplamı 5’e ulaştığında 5 gün, 10’a ulaştığında ise sınırsız olarak uzaklaştırılırsınız.
Sınırsız uzaklaştırma konusuna gelirsek istisnai ve çok gerekli durumlar dışında bu seçeneği kullanmıyoruz. Gerekli olduğunu gördüğümüz yerlerde bu hakkımızı devreye sokarak müdahalede bulunuyoruz. Bunların nedenlerini de birazdan aşağıda sıralayacağım.
Öncelikle mevcut ceza puanı sistemimize göre “Küfür/Hakaret içerikli bir bir mesaj yazarsanız” ya da “reklam/spam/ortaklık bağlantısı içerikli bir yazı yazarsanız” 5 günlük uzaklaştırma alırsınız. Bu beş günlük uzaklaştırmanın ardından uzaklaştırmanız kaldırıldıktan sonra aynı türde ikinci bir ihlal alırsanız sınırsız uzaklaştırılırsınız.
Şunu unutmayın, forum içerisinde ne olursa olsun karşınızdakinin bir insan olduğunu unutmayın ve kişi her ne derse desin olgunluğunuzu koruyup durumu bizlere bildirin. Biz gerekeni yaparız. Küfür etmek bir çözüm olmadığı gibi, size uzaklaştırma olarak geri dönecektir.
Yazımın bu kısmında ise Forum kurallarımızın 19. Maddesi gereğince Moderatörler’ce doğrudan uzaklaştırma nasıl alınır onun üzerinde duracağım.
Öncelikle forumda linkini verdiğiniz “dosya”dan Virus, trojan, malware tarzı zararlı bir program bulunuyorsa ve bunu bilinçli bir şekilde yaptıysanız, doğrudan sınırsız uzaklaştırma alırsınız.
Forumda, başlıklara alakalı alakasız her konuya ”teşekkür ederim”, “format at düzelir”, “katılıyorum”, “güzel paylaşım” şeklinde hiç kimseye bir faydası olmayan mesajlar atıyorsanız ve bütün mesajlarınızın bu türde olduğu anlaşılırsa, yani başka bir deyişle forumda mesaj sayısına oynadığınız tespit edilirse önce uyarılır ve davranışlarınızda bir değişiklik olmazsa forumdan sınırsız uzaklaştırılırsınız.
Forum içerisinde sürekli olarak huzursuzluk çıkardığınız, tartışmaya yol açan mesajlar attığınız tespit edilirse önce uyarılır ve davranışlarınızda bir değişiklik olmazsa forumdan sınırsız uzaklaştırılırsınız.
Forumda birden fazla spam/reklam içerikli mesajınız olduğu tespit edilirse doğrudan sınırsız uzaklaştırılırsınız.
Foruma bir tehdit olduğunuz tespit edilirse eğer yine forumdan sınırsız uzaklaştırılırsınız.
Forum kurallarını ihlal eden davranışlarınız uyarılmanıza rağmen devam ederse yine forumdan uzaklaştırılırsınız.
Gördüğünüz üzere forumdan uzaklaştırılmak için yapılması gerekenler bunlar. Bunları yapmak zor olanı, kolay olanı ise forum kurallarımıza uymak.En son SurFeR tarafından düzenlenmiştir: 01.11.2010 02:21
-
04.11.2010 22:27 #2
- Katılım Tarihi
- 2010
Valla kim ne derse desin ama bazen cok gereksiz uzaklastirmalar oluyor ki bu da forumun kalitesini dusuruyor.. Ben eski tadi alamiyorum cunku kimse kalmadi..
-
04.11.2010 22:41 #3Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- İzmir
Gereksiz uzaklaştırmaları açar mısınız?
-
04.11.2010 23:01 #4
- Katılım Tarihi
- 2010
Valla gereksiz derken söyle anlatayim. Forumda birilerine o kadar yardim eden her konuda cevabi olan kisilerin cogu artik yok. Sebep ne peki? Birinin sacma sapan gereksiz uzaklastirmasi. Hani 1kisi gider anlarim ama faydali bi cok kisi gitti.. Bunun bi sebebi olmali dimi? Diyeceksiniz senin ne isin var o zaman diye. Bende artik pek girmiyorum arada bi cevap atiyorum o kadar. Yani bence kalite olarak oldukca fazla bi dusus var.! Eskiden acaba uzaklastirma alcak bi hata yaptim mi diye merak ediyordum simdi ise uzaklastirilsam bile umrumda olmaz. Anlatabilmisimdir heralde. Mesela bi sevmedigim seyde o kadar yardim ediyoruz falan ama bi guruluk falan bile verilmiyor hani bazen insan bi tesekkur gostergesi bekliyor.. Yani dusununce forumda duzelmesi gereken bi cok sey var.
-
04.11.2010 23:07 #5
WINDOWS KULLANANLARA YARDIM ETMEM...INTEL KULLANANLARA YARDIM ETMEM...
Benzer Başlıklar
-
nasıl önlem alınır?
jstnbync tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 07.04.2008, 23:59 -
Kod Nasıl Alınır
tktugberk tarafından Programlama Dilleri forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 02.02.2008, 02:01 -
XML ile veri nasıl alınır?
keanu tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 25.08.2006, 08:18 -
bu notebook nasıl?alınır mı?
ZACMAN tarafından Donanım forumundaYanıt: 17Son Mesaj: 07.04.2006, 11:02 -
nasıl bir pc alınır
omarr tarafından Donanım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 27.02.2006, 20:35

Alıntıyla Yanıtla

Ram Bus hızı hakkında Yardım lazım
Bugün, 03:22 / Donanım