+ Başlığa Yanıt Yaz
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
25.10.2005 08:56 #1
WordPress kullanıp türkçe karakter hatası yaşayanlara çözüm
Onur Öztaşkıran'ın çevirisinden yararlanarak hazırladığım, windows-1254 karakter tipindeki dil dosyasını buradan indirebilirsiniz.
Önemli: Kurulumdan önce yapmanız gereken değişiklikler vardır. Tüm bunlar için hazırladığım kurulum makalesini okuyunuz.
Ne değişir?: UTF-8 formatındaki dil dosyaları, mysql 4 üzerindeki veritabanlarında karşılaştırma değerinden ötürü sorun yaşarlar. Görünürde birşey yoktur ama tablolara göz atınca, yada sitenizin sql formatında yedeğini alınca, Türkçe karakterlerin olmadığını görürsünüz. İşte mysql 4 kullanıcıları anlattığım gibi kurarlarsa problem yaşamazlar. Çünkü ben de mysql 4 kullanıyorum.
UTF-8 formatında yollanan e-postalarda yine karakter problemi olmaktadır. Tarayıcıdan dil değeri utf-8 yapılınca düzelir fakat bu kez e-posta sitesinin karakterleri uçar. Ve buna da çözümdür hazırladığım.
Wordpress kullanıcılarına ve mysql4 üstünde problem yaşayanlara hayırlı olsun
-
17.08.2006 11:19 #2
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Istanbul
Bir de yeni sürümlerde aşağıdaki dosyaları da düzenlemeniz gerekiyor.
Çünkü onlarda utf-8 olarak kodlanmış. Anasayfada ve yönetim menüsünde bazı yerlerin bozuk çıkmasına neden oluyorlar.
wp-content/themes/default
wp-content/plugins
wp-admin/index.php
-
04.09.2006 00:50 #3
- Katılım Tarihi
- 2005
DMRY üstadın dediği makaleye göre ayarlamalarımı yaptım... Veritabanında ve e-maillerde Türkçe kararkter sorunu yok... desTRoyer arkadaşım dediğin gibi şu anda Anasayfada ve yönetim Menüsünde bazı yerlerde Türkçe karakter sorunum var... Aşağıdaki linkte göründüğü gibi...
TIKLAYINIZ
Yukarıdaki linkde deneme olarak kurduğum WordPress 2.0.4 Türkçe Sürümü'dür
Peki desTRoyer arkadaşım;
demişsin... Sormak istediğim...
Orijinalini Gönderen: desTRoyer
wp-content/themes/default/ burada index.php'de mi yapacağız...
wp-content/plugins/ burada hello.php'de mi yapacağız...
wp-admin/index.php burada tam bellide yukarıdaki diğer ikisinde tam hangilerinde değişimi yapacağız biraz daha bilgi verebilir misin?
Kolay Gelsin...
-
08.09.2006 22:14 #4
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Istanbul
hangi dosyalar olduğunu hatırlamıyorum. dosya sayısı fazla olduğu için tek tek yazmamıştım. neredeyse hepsine bakman gerekiyor ama Notepad++ programıyla tek seferde hepsinde bozuk olan kelimeleri aratıp düzeltebilirsin.
programla dosyaları açtıktan sonra yazıları düzgün şekliyle arat. bulduktan sonra Biçim>UTF-8 gibi Görüntüle seçeneğini iptal et. bozuk olan yazılar görünecektir.
themes/default 'u da var olan temayı kullanacaksan düzelt. eğer başka bir tema yükleyeceksen yeni temanı düzeltirsin.
-
17.01.2009 15:47 #5
- Katılım Tarihi
- 2009
wordpress türkçe karakter sorunu için çok pratik bir eklenti var. Wordpress Türkçe karakter problemi sayfasına bakın. Sadece 1 dakikada sorunu çözmek için tıklayın ve deneyin
Benzer Başlıklar
-
Asus ADSL modemlerde sorun yaşayanlara birkaç çözüm önerisi
Turkceye_evet tarafından Windows İpuçları forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 18.10.2010, 00:22 -
WordPress ve Türkçe yama...
sleazyII tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 06.10.2006, 22:04 -
wordpress hatası
TheRaskol tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 01.09.2006, 10:13 -
Opera Türkçe Karakter Sorunu için çözüm
CoMeX tarafından Windows İpuçları forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 13.07.2003, 10:57

Alıntıyla Yanıtla

Ram Bus hızı hakkında Yardım lazım
Bugün, 03:22 / Donanım