+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: checkbox lı mailform
-
13.11.2005 23:55 #1rediMisafir
checkbox lı mailform
arkadaşlar normal php formdaki bilgileri göndermeyi başardım fakat hazırladığım form da checkbox kullanmak istiyorum..
yani örnek olarak:
-----
email adresiniz
duyurulardan haberdar et
partylerden haberdar et
gönder
-----
gibi iki seçenek ve altına da gönder şelinde bi form..
bunu nasl hazırlayabilirim.. yardımcı olabilen arkadaş olursa sevinirim...
-
14.11.2005 10:12 #2
Şöyle yapabilirsin:
Kod:<form action="mail_gonder.php" method="post"> E-mail : <input name="email" type="text" id="email"> <input type="checkbox" name="duyuru" value="checkbox"> Duyurulardan haberdar et <input type="checkbox" name="parti" value="checkbox"> Partilerden haberdar et <input type="submit" value="G Ö N D E R"> </form>
-
14.11.2005 14:26 #3rediMisafir
hyr dostum.. php kodları lazım..
bunlar html için olanlar..
-
14.11.2005 17:15 #4Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- İstanbul
eburhan arkadaşın hazırladığı HTML formu dikkate alırsak PHP kodu da şöyle birşey olmalı :
Kısacası HTML formda <input type="checkbox" name="duyuru"> şeklinde olan kutucukların, eğer işaretlenmişlerse değerleri on olur, işaretlenmemişlerse değerleri boş olur. <input type="checkbox" name="duyuru" value="deger"> şeklinde olan kutucukların ise işaretlenmişlerse değerleri deger olur, işaretlenmemişlerse değerleri boş olur.Kod:<?php $kime = "info@siteniz.com"; $konu = "Bilgiler": $mesaj .= "Duyurulardan Haberdar Edilecek Mi : "; if($_POST['duyuru']) { $mesaj .= "Evet\n"; } else { $mesaj .= "Hayır\n"; } $mesaj .= Partilerden Haberdar Edilecek Mi : "; if($_POST['parti']) { $mesaj .= "Evet\n"; } else { $mesaj .= "Hayır\n"; } $kimden = $_POST['email']; @mail($kime, $konu, $mesaj, "From: " . $kimden); echo "E-posta gönderildi !"; ?>
Kolay gelsin ...
-
15.11.2005 12:40 #5rediMisafir
dostum kodlarda bi sorun var sanırım...
özellikle kapatma konusunda.. sanırım kod kapanmamış hali bu..
tekrar gözden geçirirsen seviirim...
Benzer Başlıklar
-
checkbox ile çoklu seçim nasıl?
aCeMiZoL tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 18.07.2005, 22:20 -
PHP ile mailform olayinda bir kucuk yardim rica ediyorum
eefraf tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 19.06.2005, 13:57 -
delphi de checkbox kullanımı hakkında
Fraktal tarafından Programlama Dilleri forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 14.10.2004, 17:45 -
Checkbox kullanmak istiyorum
e_gencpinar tarafından ASP ve ASP.NET forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 12.07.2004, 12:49

Alıntıyla Yanıtla

Ram Bus hızı hakkında Yardım lazım
Bugün, 03:22 / Donanım