+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar
-
28.03.2006 16:40 #1
- Katılım Tarihi
- 2005
kapatma düğmesine basınca yeni sayfa açma veya refresh olayı
Ben sitemde üyelik sistemi kullanmaktayım. Kullanıcı giriş yapınca veritababında durumu 1 oluyor ve online gorunuyor. Bu kullanıcı siteki cıkıs butonuna basmadan exploreri kapatınca halen online gorunuyor. Bunu önlemek için neler yapabiliriz? Veya kaptma dügmesine basınca yeni bir sayfayı nasıl acıtrabiliriz. Bende bulunan bir javascript kodu var. O normalde acması lazım ama popup olarak algılandıgı için engelleniyor. Bununla ilgili çözüm bilen varsa yardımlarını bekliyorum
Bazı sitelerde var mesela site acılınca popup acılıyor. Hemde SP2 yüklü bilgisayarlarda bile
-
06.04.2006 13:37 #2
aşağıdaki kodu gönderiyorum. dene bakalım.
(script language ="javascript" )
function yenile() { window.location.reload() }
(/script )
fonksiyonu script yazıları arasına yerleştir.
</head>
<body bgcolor="white" text="black" link="blue" vlink="purple" alink="red" unonload="yenile()">
Kırmızı renkli parantezleri < ve > olarak değiştir.
unonload pencere kapanınca fonksiyonun çalışması için kullanılır.
ben javascript kullanıyorum.
eğer pencere kapatılınca yeni bir pencerenin açılmasını istiyorsan pencere açma ile ilgili bir fonksiyonun olacak. mesela adı pencereAc () olsun. yukarıda unonload="yenile()" yazdığım yere unonload="pencereAc ()" yazman gerekir. Böylece penceren kapatılırken yeni bir sayfa açılması gerekir.
yenile fonksiyonunu da kullanarak evdeki iki bilgisayar arasında internete bağlı olmadan sohbet yaptık. Dosya paylaştırdık.
Sadece şunu yazsan da olması lazım. Fonksiyon yazmana gerek kalmaz o zaman:
<body bgcolor="white" text="black" link="blue" vlink="purple" alink="red" unonload=window.location.reload()>
bir yerde bir butona tıklanınca yenile yapıldığını okudum ( onClick="history.go()" ). Ama denemedim hiç.
Buna dayanarak şunun denenebileceğini düşündüm.
<body bgcolor="white" text="black" link="blue" vlink="purple" alink="red" unonload=history.go()>
bir de bunu deneyin.
<body bgcolor="white" text="black" link="blue" vlink="purple" alink="red" unonload="window.open('http://forum.mutasyon.net/')>
bunu da deneyebilirsiniz.
<body bgcolor="white" text="black" link="blue" vlink="purple" alink="red" unonload="window.location.reload('http://forum.mutasyon.net/')>
-
06.04.2006 13:49 #3
- Katılım Tarihi
- 2006
sanal47 hocam, bu kodu nasıl kullanacağımı biraz açıklayabilir misin, anlayamadım.
Benzer Başlıklar
-
:!: pc power + reset düğmesine basınca açılıyor
ilker7 tarafından Donanım forumundaYanıt: 15Son Mesaj: 24.01.2007, 19:05 -
explorer de sürekli refresh olayı
soncizgi tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 16.10.2005, 15:56 -
Bilgisayar kapatma düğmesine bastığımda yeniden başlıyor.
hunter tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 16.06.2005, 21:21 -
pc açma düğmesine bastığımda açılmayıp,sadece bip.. bip...
koklip tarafından Donanım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 07.04.2005, 14:08

Alıntıyla Yanıtla

Ram Bus hızı hakkında Yardım lazım
Bugün, 03:22 / Donanım