+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
01.04.2006 18:12 #1
- Katılım Tarihi
- 2006
Php bilen biri varsa Lütfen yardım etsin!!
benim bir türlü çözemediğim bir sorunum var.Php nuke kullanıyorum.php sayfasını web ortamına yayımlayamıyorum. sql dosyasını veritabanına ekledim 80 küsür dosya oluştu.yalnız hiç bir kullanıcı adı yada şifre girmedim config.cfg dosyasında şifre ile kullanıcı adı otomatik olarak root şeklinde duruyor.çünki hiçbir şifre oluşturmadım sorulmadıda sadece olustutrdugum veritabanı ismi ile config deki isim aynı hatayı bunları yaptıktan sonra alıyorum .acaba sorun nerde???local hosttan herşeyi tamamladım apache de kurulu pc de ama localhost/siteadı/index.php dedigimde su yazıyla karşılasıyorum daima
There seems to be a problem with the MySQL server, sorry for the inconvenience.
We should be back shortly
ne yapmam gerekli siteyi görüntüleyebilmem için cevaplarınızı bekliyorum...
-
02.04.2006 11:16 #2
- Katılım Tarihi
- 2006
- Yer
- Balıkesir
İlk yapmamız gereken iş cpanel e giriş yapmak. Ardından MySQL Databases bölümüne girmek. Yani db i oluşturacağımız bölümeMySQL Databases bölümüne girdikten sonra hemen bir database oluşturalım. Db: yazan yerin yanındaki kutucuğa db in ismini yazalım ve "Add Db" butonuna basalım. Mesela ben örnek olarak forum yazdım.Db ismi maximum 8 karakter olabilir ve içerisinde türkçe karakter bulunamaz. Eğer Add Db butonuna bastıktan sonra bir problem yoksa
MySQL Account Maintenance
Database Created
Added the database forum.
şeklinde bir yazı çıkması lazım. bu yazıyı gördü iseniz db imiz sorunsuz oluşturuldu demektir. Çıkan sayfada "Go Back" linkine basarak mysql sayfamıza geri dönüyoruz.
Şimdi geldi sıra bu db i yönetecek kullanıcıyı belirlemeye. MySQL Databases sayfasının altlarına doğru Users bölümü var. O kısmı dolduracağız.
UserName: yazan yerin yanındaki kutucuğa db i yönetecek kullanıcının adını
Password: yazan yerin yanındaki kutucuğa db i yönetecek kullanıcının şifresini yazıyoruz.
Kullanıcı adını ve şifreyi yazdıktan sonra "Add User" butonuna basıyoruz.
Eğer bir problem yoksa
Account Created
Added forum with the password deneme
şeklinde bir yazı çıkması gerekiyor. "Go Back" butonuna basarak bir önceki sayfaya gidiyoruz.
Şimdi bir bir db ve bir kullanıcı oluşturduk. Şimdi yapmamız gereken işlem db i yönetecek kullanıcıyı belirlemek daha doğrusu db ile kullanıcıyı birleştirmek.
Şimdi MySQL Databases bölümünün üst kısımlarında bir bölüm göreceksiniz.Şimdi oluşturduğumuz kullanıcıyı seçiyoruz. İkinci işaretlenmiş alandan ise oluşturduğumuz Db i seçiyoruz ve alt kısımda hiç bir değişiklik yapmadan "Add User to Db" butonuna basıyoruz.Eğer bir problem çıkmadı ise
Account added to Access List
Added the user islami_forum to the database islami_forum.
Bu şekilde bir ekran çıkmış olması lazım. "Go Back" linkine basarak bir önceki sayfaya gidiyoruz.
Şimdi nuke gibi phpbb gibi scriptlerde db ayarlarını şu şekilde yapacaksınız.
Hostname : localhost
Db name : islami_forum
Db Username : islami_forum
Password : deneme
bu bilgileri kendi bilgilerinize göre değiştireceksiniz.
-
02.04.2006 11:23 #3
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- İstanbul Gidiyorum Ardıma Bakmadan
hazır bulmuşken paylaşayım dedim
Türkçe php nuke e-book 76 sayfa isteyen varsa indirsin
download:
http://rapidshare.de/files/669798/Ph...itab_.pdf.html
-
02.04.2006 16:44 #4
- Katılım Tarihi
- 2006
açıklamanız için sagolun iltaweb fakat cspanel nedir bu db olayını nereye yazacagım daha yeni oldugum için terimlerin çoğunu bilimyorum.tam olarak anlayamadım zaten yapmam gerekeni benim anlayabilecegim düzeyde bir daha yazarsanız sevinirim..
-
03.04.2006 15:40 #5
- Katılım Tarihi
- 2006
arkadaşlar yardım edebilecek biri yokmu aranızda sorunumu mu tam olarak anlatamadım??
Benzer Başlıklar
-
laptop ta usb girişi sorunu lütfen anlayan biri yardım etsin
abalci1966 tarafından Donanım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 08.04.2010, 17:53 -
biri lütfen yardım etsin garip mail
health_water tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 06.12.2007, 09:35 -
lütfen bilen yardım etsin..
kehanet_77 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 20.08.2006, 12:42 -
assembler bilen biri yardım etsin
EMRAHOZEL tarafından Programlama Dilleri forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 08.10.2004, 17:38

Alıntıyla Yanıtla

Ram Bus hızı hakkında Yardım lazım
Bugün, 03:22 / Donanım