PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan sayfa içinde sayfa açmada bu olayı nasıl yaparız ?

selam;

sayfa içinde sayfa açamada ortalama ustten 200pxlik alanın görünmemesini nasıl yaparızdetaylı anlatmak gerekirse >>> http://www.depokurdu.net/deneme.htm burda 1 sayısının olduğu alanı göstermek istemiyorum sadece 2 nin olduğu yeri göstersin kullandığım kodlar bunlar

Kod:
    <IFRAME src="1.htm" width=468 height=500 marginwidth=0 marginheight=0 hspace=0 vspace=0 scrolling=no frameborder=0></IFRAME>
    bunlara ne eklemem gerek yada varmı böyle bişey

Görünmesini istediğin kısmı ayrı bir sayfa olarak kaydet. Bu yeni sayfanın iframe içinde açılmasını sağla.

İşine yaramayacak ama yazıyorum.
    iframede açılacak dosyaya
    <meta HTTP-EQUIV="REFRESH" content="0; url=http://pcnet.com.tr"
    TARGET="_self">
    gibi bir şey yapılarak yönlendirme yapılabilir. Aslında iframede başka bir dosya açılıyor. Ama açılan bu dosyada yukarıdaki kod olduğu için pcnet e yönleniyor.
    Denemedim ama öyle olması lazım.

iframenin bir kısmının üzerine, resim koyan kodu daha bulamadım. Resim görünen kısımda iframe görünmüyordu. Resim yerine div de konabilir. Belki birileri yapabilir diye yazdım.

iframedeki sayfanın kayması sağlanabilir. Sayfada 2 ye gelinceye kadar kayar ve sonra durursa belki olabilir.
    [

Alıntı Orijinalini Gönderen: sanal47
    Görünmesini istediğin kısmı ayrı bir sayfa olarak kaydet. Bu yeni sayfanın iframe içinde açılmasını sağla.
    teşekkür ama görünmesini istediğim yer kendi wweb sayfamda değil başka bir web sayfasından alınıyor

Varsayılan Frame

<html>
    <head>
    <title>Depokurdu</title>

<frameset cols='130,*' frameborder="0" framespacing="0" border="0" RESIZE MARGINWIDTH="0" >
    <frame src='1.html' name="sol" scrolling=no noresize >
    <frame src='2.html' name="sag" >
    </frameset>

</html>

Sol taraftaki herhangi bir linki sağ sayfada açmak istersek.a href komutu sonuna target="sag" yazarsanız,kendi sayfanızda olsa,linkde olsa framenin sağında açar.

Örn:< a href="http://www.depokurdu.net" target="sag">Burada görünecek yazı</a> gibi.

Bu örnek sağlı sollu sayfa içindir.Yukarı aşağı bölmek içinse cols komutunu rows yapmak yeterlidir.

Kolay gelsin

sanırım ben anlatamadım sizindediğinizde pek farklı değil anlatmak istediğim üstteki alanı görüyorsunuz onu gizlemek yani pcnet sayfasından sayfa yüklenecek ama üst banner görünmeyecek yada ilk açıldığında görünmesin

Benzer Başlıklar

1. Sayfa içinde html kodunu göstermek
    DeaDSlayeR tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 24.02.2007, 05:07
  2. sayfa içinde sayfa
    microturk tarafından PHP forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 07.06.2006, 13:17
  3. ana sayfa içinde açma
    kumasci tarafından ASP ve ASP.NET forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 06.06.2005, 12:10
  4. İ.E. 6. Sayfa Açmada Problem Yaşıyor?
    TU2006 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 03.01.2004, 18:47