+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: sayfa boyutlarını sınırlamak
-
04.09.2007 17:00 #1
sayfa boyutlarını sınırlamak
arkadaşlar merhaba,
forum doldurmak, yorum yazmak, tavsiye sayfası kullanmak gibi işlemlerden sonra durum raporu yolladığım bir sayfa hazırladım fakat sayfanın tekrar boyutlandırılmasını yada tam ekran yapılmasını engellemek istiyorum yani sayfanın boyutlarını sınırlamak istiyorum bunu yapan php ve html kodu bilen varmı yardımcı olursanız sevinirim
-
04.09.2007 19:40 #2
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- istanbul
Bir popup pencere açıp; bunun boyutları, üst menulerin görünmesi, tam ekran yapılması gibi ayarları belirleyebilirsiniz.
Dreamweaver kullanarak behaviors ile çok basit yapması. Zaten JavaScript kodları gerekiyor sadece.
Bir bakayım, kodları yazarım buraya...İçinizde Yeni Şeyler Öğrenme İsteği Kalmadıysa, Yaşlandınız Demektir...
-
05.09.2007 15:29 #3
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim hazır lafı geçmişken size şunu da danışmak isterim sitemizi server a yükleyince php ya da html sayfalarının içine eklediğimiz javascript kodları çalışırmı ayrıca bir işlem gerekirmi bu kodlar için
yanıtlarınızı bekliyorum
teşekkür ederim
-
05.09.2007 18:20 #4
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- istanbul
Bu kodlar HEAD tagi arasına konacak.
Sayfa içinde link vermek için birkaç yöntem var. BODY içinde kullanılacak kod da şu:HTML Kodu:<script type="text/JavaScript"> <!-- function MM_openBrWindow(theURL,winName,features) { //v2.0 window.open(theURL,winName,features); } //--> </script>
Buradaki değişenleri istediğimiz gibi belirleyebiliriz.HTML Kodu:MM_openBrWindow('adres.com','isim','toolbar=yes,location=yes,status=yes,menubar=yes,scrollbars=yes,resizable=yes,width=600,height=400')
Örnekte adres.com yazan yer URL oluyor, yani açılacak poup pencere sayfasının adresi.
Diğer değişkenleri isteyip istemediğimize göre karşısına yes veya no yazıyoruz.
toolbar= tarayıcının araç çubukları
location= adres çubuğu
status= alttaki durum çubuğu
menubar= tarayıcının menüleri
scrollbars= sayfayı aşağı yukarı götürecek scrol
resizable= pencerenin boyutunun değiştirilebilmesi
width= piksel cinsinden genişlik
height= piksel cinsinden yükseklik
Madem form gönderimi esnasında açılacak bir pence olacak bu. FORM taginde kullanmak daha mantıklı olur. Örnek:
------HTML Kodu:<form id="form1" name="form1" method="post" action="" onsubmit="MM_openBrWindow('http://www.google.com/','isim','toolbar=no,location=no,status=yes,menubar=no,scrollbars=no,resizable=no,width=600,height=400')">
Bu şekilde herhangi bir HTMl PHP HTM uzantılı sayfada bu kodları kullanabilirsiniz.
Örnek olarak bir sayfa yaptım. Farklı kullanım şekillerini inceleyebilirsiniz bu şekilde...
Kolay gelsin...HTML Kodu:<html> <head> <script type="text/JavaScript"> <!-- function MM_openBrWindow(theURL,winName,features) { //v2.0 window.open(theURL,winName,features); } //--> </script> </head> <body><center> <form id="form1" name="form1" method="post" action="" onsubmit="MM_openBrWindow('http://www.google.com/','isim','toolbar=no,location=yes,status=yes,menubar=no,scrollbars=yes,resizable=no,width=600,height=400')"> <input type="submit" name="Submit" value="Submit" /> </form> <a href="#" onclick="MM_openBrWindow('http://www.google.com/','isim','toolbar=yes,location=yes,status=yes,menubar=yes,scrollbars=yes,resizable=yes,width=600,height=400')">link 1</a><br /> <a href="javascript: MM_openBrWindow('http://www.google.com/','isim','toolbar=no,location=no,status=no,menubar=no,scrollbars=no,resizable=no,width=600,height=400')">link 2</a></center> </body> </html>
İçinizde Yeni Şeyler Öğrenme İsteği Kalmadıysa, Yaşlandınız Demektir...
-
05.02.2010 14:09 #5
- Katılım Tarihi
- 2010
Shahan
Bende Web sayfları yapyorum ama daha yenıyım... Yapdıgım sıteler çözünürlük degiştirince etkılenıyor. Baska Sitelerde Olmuor ama...
Bunun için bilin html kodları varsa cunku ben html kodlarıyla yazıoyorum
Benzer Başlıklar
-
internetten downloada sınır koymak- sınırlamak
elmadrigal tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 19.03.2007, 20:28 -
Upload'ı sınırlamak için güzel bir program...
Mortal_Abas tarafından Yazılım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 05.11.2005, 22:39 -
windows kullanıcı hesabını sınırlamak
ozzyville tarafından Yazılım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 15.05.2005, 09:49 -
Sayfanın Boyutlarını Belirlemek
yaldiznet tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 20.07.2004, 09:02 -
programları kullanıcılara göre sınırlamak
tirtildim tarafından Linux forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 02.04.2004, 13:01

Alıntıyla Yanıtla

Ateş ve kılıç Sistem Fazla Fazla...
Bugün, 08:45 / Oyunlar