+ Başlığa Yanıt Yaz
1 sonuçtan 1 - 1 arası sonuçlar
-
17.01.2012 18:58 #1
- Katılım Tarihi
- 2012
SQL ile iki tag arasında aranan kelime varsa o satırı çekmek
Yeni şebeke AiçinC açtığımız kanallara B bu C sıcak suyun A gelişi ve soğuk C suyun gidişi için gerekli B boruları da C döşemiş olacağız
veri tabanımda bunun gibi A B ve C taglarinin bulunduğu cümleler var her satırda.
sql ile mesela 'gelişi' kelimesinin bulunduğu ve aynı zamanda bu kelimenin A C veya B C taglarinin arasında olduğu satırları çekmek istiyorum.
$a="gelişi"
//text tablodaki cümleyi içeren sütun adıdı.
select text from table where text like '%A$aC%' or text like '%B$aC%'
ilk olarak yukardakini denedim fakat her şartı sağlamıyor mesela bu kod 'için' kelimesi için
istenilen sonucu verebilir ama gelişi kelimesi için çalışmaz.bundan dolayı ben de aşağıdaki kodu denedim
$a="gelişi"
select text from table where text like '%A%$a%C%' or text like '%B%$a%C%'
fakat bu koda göre açtığımız kelimesi de A ile C taglari arasında olduğu için (ki C ile taglarin kapandığını varsayarsak normalde değil) açtığımız kelimesi için de bu istek doğru oluyor.
sizce aranılan kelime taglarin arasındaysa texti getirmeyi nasıl yapabilirim. şimdiden teşekkürler.
Benzer Başlıklar
-
Google anahtar kelime türkçe kelime sorunu
haberyolu tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 05.05.2010, 13:25 -
dbgriddeki satırı editlere çekmek
pelitt tarafından Programlama Dilleri forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 16.05.2009, 12:11 -
aranan program.
mysticwolf tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 09.01.2009, 19:56 -
Arama Motorlarında En Çok Aranan Kelimeler Neler?
Byantivirus tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 12.08.2006, 17:22 -
İnternette en çok aranan ünlüler... İşte liste.
gokturk tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 24.12.2005, 14:23

Alıntıyla Yanıtla

Sniper elite v2 yükleme sorunu
Bugün, 10:34 / Oyunlar