PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Varsayılan Yardım (Programlama)

Sevgili Arkadaşlar,

Bilgisayarı ancak kendi işlerimi (akademik, yazma-çizme vs) hallaedecek kadar biliyorum. İnternetten indirdiğim (html sayfası) bazı dosyalarla bir program yapmak istiyorum. Şöyle bir şey düşünüyorum. Bir program yapsam, burada kelime veya rakam arama kutuları olsa, oraya yazdığım "harf, rakam veya işareti" bu "html" dosyalarında aratabilsem. Böylece hem dosyalarda tek tek bakma veya her seferinde farklı bir sayfayı açma zahmetinden kurtulsam. Yani bir nevi, bu html dosyalarını "veritabanı" gibi kullanabilsem. Sizce böyle bir şey mümkün mü? Ya da ben bunun altından kalkabilir miyim?

İlgi ve yardımını için çok teşekkür ederim.

Programla yapmak mümkün, eskiden grep benzeri komut satırından bu işleri yapan borland araçları vardı.

Bunu, google desktop search yada windows un arama butonu ile de yapabilirsiniz, program yazmaya bile gerek yok.
    Metin arama özelliği ile rahatlıkla aradıklarınızı bulabilirsiniz.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Dediğim gibi bilgisayarla ilgili bilgim yeterli olmadığı için kendimi iyi ifade edemiyor olabilirim. Belki biraz daha ayrıntılı yazarsam daha iyi olur

Ben internete bağlı çalışmamak için sayfaları "farklı kaydet" ile bilgisayarıma kaydettim. Daha sonra "FrontPage" yardımı ile bunları düzenledim. Bir ana sayfa var. Bu ana sayfada 23 başlık. Köprü ekleyerek, gönderlemeler yaptım. Bu 23 başlık açıldıktan sonra, yine körü ile diğer bir sayfaya göndermeler hazırladım. Kullanım açısından "Bul" komutunu kullanmam için, sayfaları açmam, geri ileri diyerek yeniden sayfalar açmam vs gerekiyor. Bunun yanında toplam sayfa sayısı 46 (23+23). Niyetim, bir program yardımı ile bunları bir veri tabanı gibi kullanmak ve arama yapabilmek. Bu gerçekten benim işimi kolaylaştıracak.
    Düşündüğüm bir tek dosya kullanmak, böylece açtığımda arama yapabilmek. Ne dersiniz, bu mümkün mü?
    Tekrar teşekkür ederim...

Benzer Başlıklar

1. pic programlama ile ilgili yardım
    berk44 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 21.03.2008, 18:45
  2. Flash Oyun Programlama Bilenler Yardım
    fatih5466 tarafından Oyunlar forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 25.07.2007, 15:58
  3. yardım - programlama
    simurg21 tarafından Yazılım forumunda