PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 7 / 7 İlkİlk ... 34567
32 sonuçtan 31 - 32 arası sonuçlar

Çevremde bir sürü bilgisayar mühendisi var. Hepsi de bol iş yaptıklarından şikayetci. Müdür olmalarına rağmen elenenları yok ve teknik eleman muamelesi görüyorlar. Bir de 7/24 bilgisayar başındalar. Evde yazılım yazıp işte de teknik işlerle falan uğraşıyorlarmış. Ama gerçekten iş imkânı fazla eğer seviyorsan. Ben lise 2 de programlamaya başladım, şu an c++ ve phpde uzman seviyedeyim. Liseyi bu sene bitirdim. Hep bir şeyler yaratmak istiyordum, programlama da bu yüzden zevkli geliyordu, fakat içimden hep mimarlık da geçiyordu. Fakat ben bilgisayarı hobi olarak yapmak istiyorum. Yani 7/24 ekran başında ve sandalyede olmak istemiyorum. Biraz daha sosyal olmak istiyorum. Bu yüzden mimarlık seçtim. Kazandım. Aynı zamanda da DirectX ile kendi motorumu yazıyorum. Oyun yapacağım. Mimarlık çok zor okuması biliyorum. Internetten çok fazla şey okudum mimarlık ile ilgili. Hepsi de çok kötü, zor, hocalar hakaret ediyor, iş imkânı yok gibi şeylerdi. Ama hiç soğumadım, aksine daha da çok sevdim mimarlığı. Sonra bir kaç mimar ile konuştum ve sadece puanı tuttuğu için yazanlar için geçerli onlar dedi. Işini seven mimar iyi kazanıyor dedi. Bir de mimarlık öğrencisi ile konuştum, bana 95 alan projeleri olduğunu söyledi. Yani demek istediğim, işini seviyorsan, gerçekten istiyorsan başarırsın. Şimdi oyun yapıyorum Önümde 1 yıl hazırlık var. 1 yılda biraz bir şeyler yaparım.
    Sıfırdan C++ ve DirectX dersleri

http://www.oyunyapalim.com

Alıntı Orijinalini Gönderen: gokhan1903 Mesajı Görüntüle
    arkadaşlar baska yorumlara acxığım bana göreceğim dersler hakkında yapacağım ödevler hakkında bilgi verebilcek olan (özellikle matematik okuyan veya mezunu)birileri var mu
    bu konuda Detonator'a hak veriyorum. Ben de onun gibi düşünüyorum. Ayrıca bilişim çok geniş bi alan. Bilişim alanında sadece bilgisayar mühendisleri veya programcıları çalışacak diye birşey yok. Üniversitede önemli olan hangi dersi gördüğünüz değil kendinizi hangi konuda geliştirdiğinizdir. Bu nedenle zaten Java da görüyorsunuz, kendinizi bu alanda geliştirip yazılım alanında çalışabilirsiniz. Ben bilgisayar okuduğum için böyle söyledim. Matematiğin tabii ki çok daha iyi ve farklı çalışma alanları da vardır. O yüzden bölümünüz konusunda tereddüte düşmeyiniz. Kötü meslek, kötü bölüm tabirleri dersanelerden kalma tabirlerdir. Siz işinizi iyi yaptığınız sürece her meslek iyidir.

Benzer Başlıklar

1. www.ehmforum.com Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Forumu
    ehmforum tarafından Web İnceleme forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 03.05.2008, 14:38
  2. mesleki bilgi(bilgisayar mühendisliği)
    erdij tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 22.03.2005, 19:02
  3. Networking , Sistem mühendisliği eğitimi için fikirleriniz
    ahmedavid tarafından Diğer uygulamalar forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 18.11.2004, 00:01
  4. Bilgisayar mühendisliği
    osmanguder tarafından Programlama Dilleri forumunda
    Yanıt: 19
    Son Mesaj: 27.09.2004, 22:33