+ Başlığa Yanıt Yaz
15 sonuçtan 11 - 15 arası sonuçlar
-
04.04.2010 23:29 #11
Ben pascalı öğrenmenin zaman kaybı olmadığını düşünüyorum pascal' ı öğrendiğim zamanlar da programlama dan o kadar iyi anlamazdım haliyle anlamadım ben pascalı filen diyordum ama delphiyi öğrenmeye bir başladım pascalı anladığımı anladım.Delphi de bir sorun yaşamadım ve oldukça kolay ve iyi bir şekilde öğrendim delphi'yi.Sonra C ve C++ dedik C öğrenmek gerçekten güzel fakat ilk ders olamaz c.Ayrıca Ben c' yi öğrenmeden c++ ve C# öğrenmeye kesinlikle karşıyım bu zaten herkesin bildiği birşey.C++ da C# da C ' yi bilen biri için çok kolay gelecektir döngüler vs... hepsi c ' deki gibi ayrıca temeli sağlam olan bir öğrencinin zor olan programlama dillerini öğrenmesi daha kolay oluyor.Yani ben ilk olarak C öğrenilmesine karşıyım sonuçta C dili yüksek seviyeli dillere en yakın olan dil.
-
05.04.2010 22:32 #12
İşte benim anlatmak istediğimde zor diye nitelendirilen dillerin zor olmadığıdır. Sonuçta programlama mantığını öğrenmek dediğiniz şey
1- Algoritma
2- Akış Diyagramı
3 -Herhangi bir programlama diliyle;
operatörler
değişken tanımlamaları
fonksiyonlar
prosedürler
döngüler öğrenmektir.
Bunları önce pascalla yada eski bir dille öğrenmenin nesi kolaylık sağlıyor anlayamıyorum.
bunları c# ile kavra sonra neslelere sınıflar struct'lara giriş yap yine aynı dille. Ne farkı var ???
-
06.04.2010 02:12 #13
---PYTHON---
http://pythontr.org/ ve http://python.org/ ... başka söze gerek yok.
-
06.04.2010 06:22 #14
Demek istediğinizi en iyi şekilde anladım sizin görüşünüz de doğru.Fakat şu anda çoğu firma c# ile program geliştiriyor ve programlamada ilk olarak öğrendiğin dili tam olarak anlayamıyorsun (bunu kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum) bunun için ben ilk olarak kolay bir dil olsun programlama diinin ne olduğunu döngüler nedir karar verme komutları nedir bu öğrenilsin ondan sonra c# da uzmanlaşılsın derim.
-
07.05.2010 23:19 #15
o.o.p. class falan cok ileri gitmisiniz bence basit algortimalar gelistirsen programlar nasıl calısır onu kavrarsın. adım adım dusunmeyi ögrenirsin bence işin basını kapmak için csharpla console app ler geliştir sana faydalı olur. sürekli örnekler arastır sonra sonra neler bilmen gerektiğin kendin karar werirsin nelerin işine yaracagını ve nelere ihtiyacın oldugunu
object oriented illa öğreneceksin class larla illla ugrasacakzın ama program geliştirirken ihtiyacın olan seyleri kendin tahmin et bence buda bol bol kodl yazmakla olur.
benım önerim csharp hem anlasılması kolay hem visual stdio ile cok rahat kod yazarsın
AMA asıl sorun bilg. müh okuyacak olman ondan sen arastır üst sınıflardan neler öğreniolarmıs en azından fikir sahibi ol dersleri takılmadan werirsin önden bilgin olacagı için rahat bile edebilirsin(belli olmaz) project ve algorithm vs. den bahsediyorum
o yuzden hazorlıoktasın madem keyfini cıkar bida hazırlık okumıcaksın
2. sınıftayım
hazırlıkta olsaydım
Benzer Başlıklar
-
Standart kanallar sıktı artık lütfen yardımcı olunuz.
cutterx tarafından Donanım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 22.10.2008, 22:59 -
Bir İş Sıkıntısı (Yardımcı Olunuz)
tragedyy tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 04.05.2005, 20:24 -
ADSL yardımcı olunuz
cewattt tarafından Donanım forumundaYanıt: 16Son Mesaj: 01.09.2004, 02:06

Alıntıyla Yanıtla

avea jet modem hk
Bugün, 10:58 / İnternet, Ağ ve Güvenlik