+ Başlığa Yanıt Yaz
15 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
03.03.2010 21:01 #1
- Katılım Tarihi
- 2010
bilgisayar mühendisliği hazırlık öğrencisiyim lütfen yardımcı olunuz.
Arkadaşlar bilgisayar mühendisliği bölümünü kazandım fakat şu an hazırlık okumaktayım. Programlamaya giriş yapmak istiyorum etraftan o kadar çok ses çıkıyorki hangi birisi ile temel atıcağımı bilemiyorum. Bu başladığım program gelecek bilgisayar hayatımı temel almalı . onunla uğraşırken her kola uzanabilmeliyim.Bu şekilde her şeyin yavaş yavaş oturacağını düşünmekteyim.Yazılım üstüne düşünmekteyim. C c++ ve c# ın farklarını bilmemekteyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim..
-
03.03.2010 22:23 #2
Bakın öncelikle pascal veya basic dilinden başlamanız en iyisi olacaktır en iyi temel budur.C,C++ ve C# arasındaki fark C yapısal bir dildir yani görsel değildir.C++ C'nin görselleştirilmiş halidir ve C# da %100 nesne yönelimli programlama dilidir.Kısaca özetleyecek olursam bu C,C++ ve C# arasından C'yi ilk önce öğrendikten sonra C++'yı ve C#'ı rahatlıkla anlayabilirsin.Ama dediğim gibi ilk temel olarak C çok ağır gelir.Pascal veya basic dillerinden biriyle başlamalısın.
-
21.03.2010 08:50 #3
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- KOCAELİ
aslında tam olarak öyle değil ama buradaki konu o olmadığı için bunu başka yerde konuşuruz.
Arkadaşın sorununa dönersek,
1- Hangi okulda okuyorsun? (bunu meraktan soruyorum)
2- Bilgisayar Mühendisi eğer C bilmiyorsa, ben ona Bilgisayar programcısı derim, mühendis değil. Yani çalışacaksan C diline çalış. Ama burada git hemen C öğren demiyorum. Çünkü öyle tek başına ve daha önce hiçbir programlama tecrübesi olmayan birinin öğrenebileceği bir dil değildir. C dili nedir, nasıl çıkmıştır vs gibi detayları öğren. eğer bir şeyler yazmaya başlarsan, buradan sorularına cevap verebilirim.
3- Bilgisayar Mühendisliği sadece programlama dillerinden ibaret değildir. Bu yüzden Bilgisayar Mühendisliğine hazırlık yapmak istiyorsan şu sorunun cevabını araştır.
Soru: "Ben fizik bölümü mezunuyum, sende Bilgisayar Mühendisisin. Ben de gerektiğinde herhangi bir programlama dilinde ihtiyacım olan programları yazıyorum. sen de yazıyorsun. O zaman bende bilgisayar mühendisinin yaptığı işi yapabilirim. Aramızdaki fark nedir?"
-
21.03.2010 08:59 #4
- Katılım Tarihi
- 2008
- Yer
- İstanbul
Arkadaşım eğer hangi dil ile başlamaya karar verdiysen eğitim için türkçe kaynak site olarak www.yaztasarla.com 'u öneririm.
Şiddetle başlayan hazlar şiddetle son bulurlar,
Ölümleri olur zaferleri,
Öpüşürken yok olan ateşle barut gibi.
-
21.03.2010 18:40 #5
- Katılım Tarihi
- 2010
ben sana c++ öneririm. C++ hem sana object oriented daki class ve method mantığını verir, hemde c deki pointer, struct mantığını verir. Böylece ana dillere geçmeden önce şöle bi bilgi sahibi olabilirsin ama esas bilgisisayar mühendisi olmak istersen object oriented da java, structurel da c mutlaka bilinmeli.
Benzer Başlıklar
-
Standart kanallar sıktı artık lütfen yardımcı olunuz.
cutterx tarafından Donanım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 22.10.2008, 22:59 -
Bir İş Sıkıntısı (Yardımcı Olunuz)
tragedyy tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 04.05.2005, 20:24 -
ADSL yardımcı olunuz
cewattt tarafından Donanım forumundaYanıt: 16Son Mesaj: 01.09.2004, 02:06

Alıntıyla Yanıtla

avea jet modem hk
Bugün, 10:58 / İnternet, Ağ ve Güvenlik