PCnet Online
Geri Dön   PCnet Online > Programlama > Programlama Dilleri
Bu Sayfayı Yenile Java ile ilgilenen Arkadaşların Yardımına İhtiyacım var!
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Katılım Tarihi: 2003
Yer: İst/Pendik
Varsayılan Java ile ilgilenen Arkadaşların Yardımına İhtiyacım var! - 16.11.2003, 23:59

Java dilinde yazdığım programları DOS ortamında derleyip çalıştırırdım.
Ancak bitirme ödevini javadan alınca hocaya programlar yazmaya başladım ancak hoca benden Windows altında çalışan uygulama istedi. Peki bu oluşan class dosyalarını ben nasıl windows ortamında çalıştırıcam.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar mesaj yazarlarsa sevinirim.
Şimdiden Teşşekkürler!!!
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Katılım Tarihi: 2002
Yer: izmir
Varsayılan Java kodlarını çalıştırma - 05.12.2003, 15:05

senin dos altında yaptığın neydi:

javac MainClass.java
java MainClass

windows altında çalıştırmanın bir çok yolu var:
1- Bir tane run.bat dosyası oluşturup içine java MainClass komutunu yazarsın.class dosyalarınla aynı dizine koyarsın.üzerine çift tıkladığında çalışır.
2- class dosyalarını .jar haline getirip daha sonra exe ye çevirebilirsin(Exe4Java)
3- Bir editor yardımıyla çalıştırabilirsin. En basiti JCreator'dır.

Bence bir editor kullanmalısın.jCreator, Eclipse, JBuilder, SunOneStudio, NetBeans en populer editorlerdir.Bu editorlerle swing ve awt gibi görsel uygulamalar da yapabilirsin.
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Katılım Tarihi: 2003
Yer: İst/Pendik
Varsayılan 10.12.2003, 17:17

Saol Hakan aslında sana sorunumu söyleyeyim. Ben bitirme ödevi olarak Java ile bir web sunucusu yapmayı aldım. Bu sunucu internet üzerinden sanal üniversite projesi olarak verildi. Haliyle veritabanı da oluşturmak gerekiyor.
Benim yazacağım java programı siteden aldığı verileri veritabanına kaydedecek ve veritabanından okuma yaparak siteye veri gönderecek. işin içersinde jsp/servlet ve jdbc gibi kavramlarda var. Güzelde bir site yapmak lazım. İşin kötüsü bunların hepsini 4 ay gibi bir sürede yapmam gerekiyor. Yapılır tabi yapılmaz diye bir şey yok. veritabanı işlemleri jdbc falan sorun değil. Site kısımları zor geliyor. Eğer tasiyelerin varsa çok minnettar olurum. Tekrar teşekkürler. Umarım yazışmaya devam ederiz.
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

Yer: izmir
Varsayılan jsp/servlet/jdbc/ - 11.12.2003, 17:16

Senin yapmak istedigin anladigim kadariyla web sunucusu degil, sadece java destekli dinamik bir site, kullanici isteklerine gore veritabanindan bilgileri okuyup gostermek ve istenen bilgileri veritabanina yazmak istiyorsun.Bunun icin JDBC koprusunu kullanacaksin. Boyle bir site hazirlamak icin internette jsp/servlet ve database destegi saglayan bir servera ihtiyacin olur.Eskiden www.isavix.net bedava server olarak sana kullanim sagliyordu ama artik yok.
Eger localhost olark bir makinada calisacaksan, tomcat ya da websphere gibi bir applicatin servera ihtiyacin var.database olarak da kucuk ve kullanisli olan mysql i oneririm.eger ucretli ve saglam bi database ihtiyorsan IBM DB2 derim.

jsp sayfalari ile arayuzu(gorsellik) hazirlarsin, servletler islem yapan java classlaridir.jsp ile database arasinda calismasi uygundur.(controller)
Kullanici=>jsp=>servlet=>database ayni sekilde kullaniciya blgiler geri doner.
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Yer: Rize
Varsayılan 11.12.2003, 19:03

Dergimizde JSP ve JavaServlet konularını bir yılı aşkın bir süredir anlatıyoruz.Bu doğrultuda JSP konusunu anlatan birde web sayfası hazırladık.
http://www.jsptr.net
Bu web sayfasında, JSP için birçok konu başlığı yayımladım.Buradan JSP dilini kavrayabilirsin.Ayrıca JSP ile küçük bir sanal alış-veriş sitesi örneği oluşturdum.O örneği indirerek kod yapısını incelediğinde istediğin boyutta bir sistem oluşturabilirsin.
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
eski arkadaşların msnlerini bulmak barni_heyamola İnternet, Ağ ve Güvenlik 16 12.04.2006 23:08
Web Sitesine Sponsor Arayan Arkadaşların Dikkatine! Php-Nuke İnternet, Ağ ve Güvenlik 11 29.03.2005 03:37
Yardıma İhtiyacım Var...... İmdaaaatttttt..... dolphinus Windows İpuçları 4 05.01.2005 01:23
JAVA ile ilgilenen arkadaşlar mesaj atsınlar... DIQUE Programlama Dilleri 13 17.08.2004 16:26
win xp yardımına ihtiyaç siirlerefendisi Donanım 6 21.06.2003 00:16

vBulletin® Sürüm 3.8.2 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

En Son Mesajlar

0 gösterim, 0 yanıt

238 gösterim, 13 yanıt

13 gösterim, 2 yanıt

342 gösterim, 3 yanıt

82 gösterim, 11 yanıt

1778 gösterim, 65 yanıt

9 gösterim, 0 yanıt

40 gösterim, 7 yanıt

10 gösterim, 0 yanıt

8 gösterim, 0 yanıt

405 gösterim, 17 yanıt