+ Başlığa Yanıt Yaz
126 sonuçtan 31 - 35 arası sonuçlar
-
30.08.2005 02:09 #31
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- İstanbul
İlk Başlayanlara
Arkadaşlar benim ilk başlayanlara tavsiyem neredeyse çocuk oyuncağı diyebileceğim commodore 64 basic dilidir.
Ben bu dili öğrendim ve günümüz bilgisayarlarının yaptığı bazı şeyleri yapmaya çalıştım.Ama Yapamadım.Ama şimdi asp visual basic dillerini görünce C64'ün mükemmel yararını gördüğümü farkettim.Değişkenler input,get,rastlansal sayılar (rand rnd) ve benzeri konularda kendinizi geliştirin sonra c++ a mı başlarsınız delphi ye mi başlarsınız siz bilirsiniz.Ama hepsini daha iyi kavrarsınız.
Commodore 64 ün emülatörleri internette yayınlanmaktadır.
Ben bu dilin kodlarının kullanımını bayağı unuttum ama size elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.
İlklere ilkler...
-
29.09.2005 08:52 #32

Perl Larrt Wall tarafindan geliştirilmiş bir programlama dilidir perl programı genelde #!/usr/bin/perl içerisine yüklenir
Bir HTML dosyasının yapısında <head> ve <body> etiketlerinin mutlaka bulunması gerektiği gibi bir Perl scriptinin ilk satırındasatırının mutlaka bulunması gerekir. Bu satır server'a bu dosyanın bir Perl scripti olduğunu ve Perl'in nerede olduğunu söylerBunu öğrenmenin emin yoluKod:#!/usr/bin/perl
veyaKod:which perl
komutunu kullanmaktır. Perl sisteminizde kurulu ise Perl'in hangi dizinde olduğu yazacaktır. Server'a Perl'in yerini tanıttıktan sonra Perl kodlarınızı rahatlıkla yazabilirsiniz haa Bu arada Hatırlamanız gereken önemli bir konu Perl'de büyük küçük harf ayrımının olduğu. Yani Perl için "x" ile "X" aynı şeyler değildir. Çoğu Perl kodunun sonunda noktalı virgül ; kullanmalısınız Bazı döngü ve özel yapılar hariç.Kod:whereis perl
Perl İçin ben python 3.2 Kullanıyorum
Alıntıdır Linuxnetteki Makalem
-
29.09.2005 09:50 #33
- Katılım Tarihi
- 2004
Selam arkadaşlar ben Bilgisayar programcılığı okuyorum.Ve bu işi en iyi öğrenmemnin yolu bence biraz kendinizi kasın ve algoritma mantığını kapın.Çünkü ister düz kare olsun ister görsel olsun tüm programların mantığı algoritma bunu öğrendikten sonra değişen sadece kodlar oluyor.Yani araba ne olursa olsun kontak aynı....algoritma mantığı da en iyi pascal da öğrenilioo...Hepinize kolay gelsin
-
01.12.2005 10:59 #34
- Katılım Tarihi
- 2005
Arkadaşlar visual basic son sürümünü nereden bulurum.
Bilgisi olam varmı?
-
01.12.2005 12:33 #35
- Katılım Tarihi
- 2004
kesinlikle katılıyorum.önemli olan algoritma mantıgını kavraya bilmek..ondan sonrası sadece kurdugunuz algoritmayı kodlara cevirmek..bu kodlar her dilde farklı olabilir .. ama mantıkları aynı..sonucta siz algoritma mantıgını iyi kavrayabilirseniz her dilde program yazabilirsiniz..ve başlangıç için pascal gayet iyi..hatta commodore64 den bir qbasic temeliniz olursa cok daha rahat edersiniz..
Orijinalini Gönderen: mhacinebi
Benzer Başlıklar
-
Web programlamaya, yazılım programlamaya mı?
microturk tarafından Programlama Dilleri forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 06.04.2007, 20:19 -
Cep Telefonu için programlar
scream3 tarafından Mobil Aygıtlar forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 03.06.2006, 22:39 -
programlamaya baslamak icin ne yapabılırım???
theanswer03 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 09.06.2005, 18:57 -
cep telefonları için programlar
L_o_n_g_h_o_r_n tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 22.03.2005, 18:48 -
Programlamaya başlamak için........
kerberos_boy tarafından Linux forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 15.08.2003, 15:08

Alıntıyla Yanıtla

amd sempron 3500+
Bugün, 10:24 / Donanım