PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 7 / 26 İlkİlk ... 3456789101117 ... SonSon
126 sonuçtan 31 - 35 arası sonuçlar

Varsayılan İlk Başlayanlara

Arkadaşlar benim ilk başlayanlara tavsiyem neredeyse çocuk oyuncağı diyebileceğim commodore 64 basic dilidir.
    Ben bu dili öğrendim ve günümüz bilgisayarlarının yaptığı bazı şeyleri yapmaya çalıştım.Ama Yapamadım.Ama şimdi asp visual basic dillerini görünce C64'ün mükemmel yararını gördüğümü farkettim.Değişkenler input,get,rastlansal sayılar (rand rnd) ve benzeri konularda kendinizi geliştirin sonra c++ a mı başlarsınız delphi ye mi başlarsınız siz bilirsiniz.Ama hepsini daha iyi kavrarsınız.

Commodore 64 ün emülatörleri internette yayınlanmaktadır.

Ben bu dilin kodlarının kullanımını bayağı unuttum ama size elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.

İlklere ilkler...

Perl Larrt Wall tarafindan geliştirilmiş bir programlama dilidir perl programı genelde #!/usr/bin/perl içerisine yüklenir
    Bir HTML dosyasının yapısında <head> ve <body> etiketlerinin mutlaka bulunması gerektiği gibi bir Perl scriptinin ilk satırında
    Kod:
    #!/usr/bin/perl
    satırının mutlaka bulunması gerekir. Bu satır server'a bu dosyanın bir Perl scripti olduğunu ve Perl'in nerede olduğunu söylerBunu öğrenmenin emin yolu
    Kod:
    which perl
    veya
    Kod:
    whereis perl
    komutunu kullanmaktır. Perl sisteminizde kurulu ise Perl'in hangi dizinde olduğu yazacaktır. Server'a Perl'in yerini tanıttıktan sonra Perl kodlarınızı rahatlıkla yazabilirsiniz haa Bu arada Hatırlamanız gereken önemli bir konu Perl'de büyük küçük harf ayrımının olduğu. Yani Perl için "x" ile "X" aynı şeyler değildir. Çoğu Perl kodunun sonunda noktalı virgül ; kullanmalısınız Bazı döngü ve özel yapılar hariç.
    Perl İçin ben python 3.2 Kullanıyorum

Alıntıdır Linuxnetteki Makalem

Selam arkadaşlar ben Bilgisayar programcılığı okuyorum.Ve bu işi en iyi öğrenmemnin yolu bence biraz kendinizi kasın ve algoritma mantığını kapın.Çünkü ister düz kare olsun ister görsel olsun tüm programların mantığı algoritma bunu öğrendikten sonra değişen sadece kodlar oluyor.Yani araba ne olursa olsun kontak aynı....algoritma mantığı da en iyi pascal da öğrenilioo...Hepinize kolay gelsin

Arkadaşlar visual basic son sürümünü nereden bulurum.

Bilgisi olam varmı?

Alıntı Orijinalini Gönderen: mhacinebi
    Selam arkadaşlar ben Bilgisayar programcılığı okuyorum.Ve bu işi en iyi öğrenmemnin yolu bence biraz kendinizi kasın ve algoritma mantığını kapın.Çünkü ister düz kare olsun ister görsel olsun tüm programların mantığı algoritma bunu öğrendikten sonra değişen sadece kodlar oluyor.Yani araba ne olursa olsun kontak aynı....algoritma mantığı da en iyi pascal da öğrenilioo...Hepinize kolay gelsin
    kesinlikle katılıyorum.önemli olan algoritma mantıgını kavraya bilmek..ondan sonrası sadece kurdugunuz algoritmayı kodlara cevirmek..bu kodlar her dilde farklı olabilir .. ama mantıkları aynı..sonucta siz algoritma mantıgını iyi kavrayabilirseniz her dilde program yazabilirsiniz..ve başlangıç için pascal gayet iyi..hatta commodore64 den bir qbasic temeliniz olursa cok daha rahat edersiniz..

Benzer Başlıklar

1. Web programlamaya, yazılım programlamaya mı?
    microturk tarafından Programlama Dilleri forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 06.04.2007, 20:19
  2. Cep Telefonu için programlar
    scream3 tarafından Mobil Aygıtlar forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 03.06.2006, 22:39
  3. programlamaya baslamak icin ne yapabılırım???
    theanswer03 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 09.06.2005, 18:57
  4. cep telefonları için programlar
    L_o_n_g_h_o_r_n tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 22.03.2005, 18:48
  5. Programlamaya başlamak için........
    kerberos_boy tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 15.08.2003, 15:08