+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
05.12.2004 23:34 #1
- Katılım Tarihi
- 2004
vergi borcunu hesaplayan C PROGRAMLAMA DILINDE bir program
ARKADASLAR COK ACIL BU ODEVI TESLIM ETMEM GEREKIYOR BANA YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINIRIM TESEKKURLER...
Bir maliye bakanlığı uzmanı bölgenizdeki evlerin piyasa fiyatlarını belirlemiş ve sizden de her evin vergi borcunu ve toplanması gereken toplam vergi borcunu hesaplayan C PROGRAMLAMA DILINDE bir program yazmanızı istiyor.
Örnek 58000 ytl 45000 ytl 67000 ytl 125000 ytl gibi
Vergi oranı,evlerin biçilmiş değerinin her 1 ytl’si için 12.5 kuruştur ve bir evin biçilmiş değeri de evin piyasa değerinin %28’ine eşit olarak alınmaktadır.piyasa değeri 100.000 ytl ‘nin üstünde olan evler için %5 vergi artırımı uygulanmaktadır.son olarak da eğer ev sahibi emekli ise de %10 vergi indirimi uygulanmaktadır.
Yazılan program ilk olarak kullanıcıdan evin piyasa değerini ve ev sahibinin emekli olup olmadığı bilgisini almalı daha sonra ev için ödenmesi gereken vergiyi hesaplayıp kullanıcıya sunmalı.ve kullanıcıya yeni bir ev bilgisi girip girmeyeceğini sormalı.eğer cevap olumluysa yukarıdaki adımı tekrar etmeli. Eğer cevap olumlu değilse de o ana kadar toplanacak toplam vergi borcunu ekrana yazıp bitmeli
Kullanıcıya sadece programın açıklamasını veren bir dönüşsüz işlev yazın.sonra kullanıcıdan evin piyasa değerini ve ev sahibinin emekli olup olmadığı bilgisini okuyup evin piyasa değerini döndürüp aynı zamanda da bir (boll) çıkış parametresini de ev sahibinin emekli olup olmadığını bilgisine göre doğru veya yanlış olarak değiştirecek bir işlev yazın.daha sonra evin piyasa değerini ve ev sahibinin emekli olup olmadığını bilgisini giriş parametreleri olarak alan ve bunlara göre evin vergisini hesaplayıp döndürecek üçüncü bir işlev daha yazın.ikinci ve üçüncü işlevleri bir döngü içinde çağıran ve kullanıcıya yeni bir değer girip girmeyeceğini sorup olumsuz cevap sonucunda döngüden çıktıktan sonra toplam vergi borcunu hesaplayıp değerinin çıkış parametresini atayan dördüncü bir dönüşsüz işlev yazın.Ana program işlevinden (main)işlevi ilk işlev ile dördüncü işlevi çağırın ve daha sonra toplam vergi borcunu ekrana yazın ve programdan çıkın.
Bu ödev ile ilgili tanım,analiz,tasarım,kodlama ve doğrulama aşamalarını içeren bir rapor yazın,
TEŞEKKURLER
-
09.12.2004 22:30 #2
forum kurallarımız gereği konu başlıklarında açıklayıcı olmalı yardım edin acil türünden kelimeler kullanmamalısınız...
forumlarımızda yeni üye olduğunuz için konu başlığınız uygun bir biçime getirilip "vergi borcunu hesaplayan C PROGRAMLAMA DILINDE bir program" şeklinde genişletildi...
lütfen bundan forum kurallarımıza uymakta özen gösteriniz...
-
09.12.2004 23:35 #3
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İzmir
kardeş sen yardımmı istiyon,yoksa bize programı yazdırmakmı???
-
10.12.2004 21:21 #4
- Katılım Tarihi
- 2004
teşekkürler
Türkçeye EVET teşekkürler uyarın için bilmiyordum forum kuralını okudum ama bu konuda dikkatimi çeken bir uyarı görmemiştim uyardığın ve gerekli düzeltmeyi yaptığın için teşekkürler.
TANASLI
arkadaşım sen hangisini yapabiliyorsan onu yap yardım edebiliyorsan yardım yok program yazabiliyorum ben diyorsan program yaz asıl ilginç olan ne biliyormusun koskoca forumda yardımdan geçtim bu konu baslığına en yapıcı eleştiri senden geldi gerçi zaten bir tane geldi oda eleştiri değil bütün forumların handikapı olan mesaj gönder puan kazan olayından doğan her başlığa bir yorum yap klasiği sende gerçekleşti neyse en azından içeriği hakkında olmasa bile mesaj atmışsın
teşekkürler hepinize
-
11.12.2004 18:46 #5
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Diyarbakır
Dostum ödevlerini her zaman kendin yapmaya çalış, yoksa hiçbir zaman öğrenemezsin, inan en güzeli yaparak öğrenmek... Takıldığın yerler olursa buradaki arkadaşlar yardım edecektir.Kod:#include <stdio.h> #include <conio.h> #define vergiOrani 12.5 #define vergiIndirim 0.9 #define vergiZam 1.05 #define MAX 100000 double toplamVergi=0.0; char emekliMi='h'; void acikla() { printf("*********************************\n"); printf("Bu program sunlara sunlara yarar.\n"); printf("Ve de sunlara sunlara yarar.\n"); printf("*********************************\n\n"); } double piyasaDeger(char) { double piyasa; int emekli; printf("Evin piyasa degerini giriniz:"); scanf("%lf",&piyasa); printf("Emekli misiniz (Evet=1, Hayir=0):"); scanf("%d",&emekli); if(emekli!=0) emekliMi='e'; return (piyasa); } double vergi(double piyDeger,char emekliDurum) { double toplamVergi=((piyDeger*28/100)*vergiOrani)/100; if(piyDeger>=MAX) toplamVergi*=vergiZam; if(emekliDurum=='e') toplamVergi*=vergiIndirim; return (toplamVergi); } void dondurDur() { int devamEt; do { double evinPiyDeg; double vergiMiktar; evinPiyDeg=piyasaDeger(emekliMi); vergiMiktar=vergi(evinPiyDeg,emekliMi); toplamVergi+=vergiMiktar; printf("\nSizin verginiz: %.2f YTL",vergiMiktar); printf("\nSu ana kadarki toplam vergi: %.2f YTL",toplamVergi); emekliMi='h'; printf("\n_________________________________"); printf("\n\nYeni bir giris yapacak misiniz (Evet=1,Hayir=0):"); scanf("%d",&devamEt); } while(devamEt!=0); } int main(void) { clrscr(); acikla(); dondurDur(); printf("\_________________\nTOPLAM VERGI: %.2f YTL",toplamVergi); getch(); }
Benzer Başlıklar
-
c programlama için program
kadiryaylaci tarafından Programlama Dilleri forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 29.10.2007, 18:41 -
günlük kaç mb indirdiğimi hesaplayan program varmı?
RuNNeR tarafından Yazılım forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 27.01.2007, 01:14 -
c dilinde matrisler
ogulcan61 tarafından Programlama Dilleri forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 13.08.2005, 12:02 -
C program dilinde önemli bir soru
octopusokan tarafından Programlama Dilleri forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 28.02.2005, 21:03 -
görsel programlama dilleri+dos program tanımları
magicman tarafından Programlama Dilleri forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 28.09.2004, 09:34

Alıntıyla Yanıtla

acil arkadaşlar...
Bugün, 10:32 / Windows 7