+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar
-
29.01.2005 17:56 #1
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- Tuzla
Programlama bilgisi için kaynak ?
arkadaşlar ben bir eğitim kurumunda visual studio.NET ile database programcılığı yönünde eğitim alıyorum şimdi piyasadaki kitapları incelediğimde çoğu kitap programın içeriğine göre açıklamalarda bulunuyor yani örn bir vb.net kitabı alıyorsunuz toolbox taki ögeleri anlatıyor birer örneklerle kitap bitttiii...
tamamda açıyorum .net i mesela bir kod yazıyorum . işaretini bir koyuyorum yanında bir sürü eylem listesi açılıyor hepsinin ayrı bir işlevi var bildiğiniz gibi bana bunları anlatan bir kitap lazım yani programın kendisi yerine Visual Basic Dilini hangi eylemin nasıl yazıldığını nasıl yapıldığını kullanım yerlerini vb.. .anlatan bir kitap mesela form_load olayı desin şu işe yarar... işte ne bileyim bilmemne olayını yazmak şu işe yarar gibi... toolboxtakilerin hepsini anlatıyor tamam ben onları sular seller gibi bilsem kod yazmadan nei kullanabilirim ki ?
bu sorunun üstesinden nasıl gelebilirim kitap yada kaynak olarak
teşekkür ederim
-
29.01.2005 20:39 #2
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İstanbul
türkçe öyle kitap bulman çok zor bizim okulda vb dersi vardı ama bize formload olayını göstermeyi bi kenara bırak tam bir dönem boyunca değişken tanımlama öğrettiler herneyse sanırım türkmen kitab evinden ihsankaragülle nin kitabı vardı o güzel anlatıyor onu bir dene ama sonuç olarak ing. varsa yabancı kitapları tavsiye ederim.
-
30.01.2005 10:28 #3
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İstanbul
meraba,
bilmiyorum senin kitabın hangi yayınevinin yazdığı jitap ama microsoft kitaplarında dediğin bu olay vardı. yani visual c++ kitabıysa sadece kendi tool'unu bi de kendi teknolojisini ballandırarak anlatan kitapları vardı, bizim arkadaşlar almıştı bi ara öyle bi kitap microsoft tan hiç memnun değilerdi. mesela bize c ile ilgili kitap alıcakken, kaan aslanın c kitabını önermişlerdi, orda hiç hangi programla c yazıcağın ve derliyceğin çalıştıracağın anlatılmaz, adam sadece dili anlatmış.
visual basic ile ilgili kitapları yakından takip etmiyorum, bi ara bende visual basic 6.0 diye bi kitap vardı alfa yayınlarından, kitabı ben çok beğenmemiştim, ama en azından visual basic programını da anlattığı gibi basic de değişken nasıl tanımlanır, form_load, button_click işte ıvır_zıvır gibi bi çok şeyi anlatıyodu. sana önerebileceğim bi şey yok üzügünüm ,ama yine vardır bi çok yayınevinin programlama dili referansı olarak yazdığı bi visual basic .net kitabı.
kolay gelsin
-
30.01.2005 10:41 #4
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İstanbul
bu arada bilmiyorum .net te var mı yokmu ama javada referans için güzel bi olay var. eğer kullandığın javadoc diye bi olay var. java'nın ayrıntılı dökümentasyonu. bunun içinde bir de api klasörü var. bu api klasörünün içinde bütün class'ların, üyelerinin ve metodlarının işlevleri ayrıntılı olarak yazılıdır. ve eğer kullandığın java ide'si bunları kod yazarken görebilmeni destekliyorsa, kullandığın bi nesneden sonra noktaya bastığın gibi noktanın yanında açılan menüde metod ve üye isimleri onun yanındaki bir küçük pencerede de javadoc apisinden alınan o metodun yada üyenin ne işe yaradığıyla ilgili bilgiler yer alır. tabii bunun için kullandığın ide bu özelliği destekliyosa, javadoc api'sini ide'ye tanıtman gerekiyor. mesela eclipse ve netbeans de vardı. belki .net'de de vardır.
Benzer Başlıklar
-
Fm için eşsiz kaynak
micropster tarafından Oyunlar forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 10.09.2006, 21:59 -
java için kaynak
hooijdonk tarafından Programlama Dilleri forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 23.03.2006, 23:21 -
bilgisayar,programlama hakkında kaynak site selcukbilgisayar
serazat tarafından Web İnceleme forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 02.09.2005, 14:18 -
Emülatörler için kaynak
Nemesis_54 tarafından Oyunlar forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 23.07.2005, 15:06 -
ASP için kaynak kitaplar
yemreyan tarafından ASP ve ASP.NET forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 20.09.2004, 20:10

Alıntıyla Yanıtla

Sniper elite v2 yükleme sorunu
Bugün, 10:34 / Oyunlar