+ Başlığa Yanıt Yaz
9 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: Parmak İzi Teknolojisi
-
03.05.2005 12:12 #1
- Katılım Tarihi
- 2005
Parmak İzi Teknolojisi
Biraz garip bir soru olabilir ama merak ediyorum.
Parmak izi okuma ve bunu şifre olarak kullanabilme teknolojisi gelişiyor cep telefonlarında ve bazı notebooklarda görebiliyoruz.
Peki ne kadar güvenli?
Ben bir siteye parmak izim ile üye oldugumda tahminen parmak izim rakam ve harflere dönüştürülecek ve bu üye oldugum sitenin database'ine kayıt edilecek. Bu sitenin sahipleri benim parmak izimin numaranmış hallerine sahip olmuş olacaklar ve benim doğuştan gelen ve değiştirilemeyen şifreme sahip olmayacaklar mı?
Umarım yeterince açıktır.
-
07.05.2005 22:43 #2Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Konya
bu özellik daha internet için değil daha çok eloktronik cihazlara erişimde kkullanılıyor güvenlik girişleri cep telefonları pda laptop gibi internet hayatına girse bile devlet kurumları dışında kullanılmaz
-
29.03.2008 09:48 #3
EVET arkadaş son derece haklı ve bu veri tabanından bilgimizi bi şeklde ele geçren kişiler bizim her parolamızı rahatça açabilecekler .. bu güvenliğe geçiş mi? yoksa gerilemi mi? bir çok laptopta varr tam olarak bu sistemi özelliklerini (loptolar için) birisi açıklayabilrse kafa karışıklığımız umarım gidecektir
sistem nedir ?
imzamız nasıl kaydedilir her sitede aynı imza mı kullanılır(aynı parmak ise aynı parolamı)?
ne getirir? ne götürür?
ne kadar güvenlik artışı vardır ? ne kadar zaafı vardır veya olabilir?
gelişime ne kadar açık bir buluştur?
tşkürlerİlmin afeti unutmaktır. Meclislerdeki sözler emanettir. Sabır imanın yarısıdır. Müsamaha et ki sende göresin. Güzel soru, ilmin yarısıdır. Sabah uykusu, rızka engeldir. Kanaat bitmez bir sermayedir. Pişmanlık tövbedir. Tebessüm etmek sadakadır. Çok gülmek kalbi öldürür.
-
01.04.2008 23:39 #4
- Katılım Tarihi
- 2008
evet arkadaşlar size açıklıyım,, öncelikle yanlış düşünüyonusunuz.. örneğn kullanıcı adı ve parola isteyn bi siteye girdğnzde bir kere kullanıcı adınızı ve parolanızı yazdıktan sonra size uyarı geliyor,, uyarıya evet derseniz sadece o site için kullanıcı adı ve parolanızı kaydeder.. böylece parmağınızı geçirdiğinizde otomatik olarak kullanıcı adı ve parola girer.. tek bir parola falan deil.. inş anlatabilmişimdir...
-
07.04.2008 14:48 #5Ccoby_8250Misafir
flash disklerdede var
bende bir flash diskte görmüştüm güzel gibiydi
Benzer Başlıklar
-
on parmak programı
na_name tarafından Yazılım forumundaYanıt: 11Son Mesaj: 03.02.2010, 13:56 -
10 parmak
betuj tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 20.01.2007, 14:10 -
10 parmak klavye
joeycloud tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 26.09.2006, 13:15 -
parmak izi tanıma
paradise_in_girl tarafından Programlama Dilleri forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 30.06.2006, 11:53 -
parmak bellek
erhan_ozdil41 tarafından Donanım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 14.06.2006, 09:33

Alıntıyla Yanıtla

Sniper elite v2 yükleme sorunu
Bugün, 10:34 / Oyunlar