PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
14 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan LCD ve Plazma TV ler arasında ki fark nedir ?

Lcd ve Plazma Tv ler arasında ki fark nedir.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Foruma baktım ama bulamadım belki bu başlıkta açılmıştır.Ayrıca sizden ricam hangisini tavsiye edersiniz ve bilginiz dahilinde marka tavsiyesi verebilirseniz memnun olurum

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

Varsayılan Re: LCD ve Plazma TV ler arasında ki fark nedir ?

Alıntı Orijinalini Gönderen: Pteranodon
    Lcd ve Plazma Tv ler arasında ki fark nedir.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Foruma baktım ama bulamadım belki bu başlıkta açılmıştır.Ayrıca sizden ricam hangisini tavsiye edersiniz ve bilginiz dahilinde marka tavsiyesi verebilirseniz memnun olurum
    Merhaba

LCD ve Plasma TV arasında ki fark bay fazla, ilk önce ikisi de ayrı teknikle bize görüntüyü iletiyor. Plasma TV barındırdığı küçük tüplerin içerisindeki gazın ışıması yolu ile bizr görüntüyü iletir. fakat LCD TV likid kristal yani sıvı benzeri bir yapı ile bize görüntüyü iletiyor..

Peki bize kullanım ve özellik olarak ne gibi farklar doğuruyor..

LCD TV yapısı gereği yüksek çözünürlük verebiliyor. min 1366*768 çözünürlük veren LCD TVler geleceğin TV teknolojisi olan HD TV'yi destekler boyutta, fakat plasmalar malesef genelde çok düşük çözünürlükte olurlar bu da onlara HD konusunda kısıt yaratır ve en azından PC monitörü olarak bile kullanamazsınız

Buna karşılık LCD TVler çok daha pahalı bir teknolojidir. 106 (42inc ) bir Plasma fiyatına ancak iyi bir 32 inc LCD'ye sahip olunabilir.

LCD TV'ler plasma tvlere göre nispeten daha sağlamlıdırlar..

Ömür konusunda LCD TVler plasmalardan daha fazla yaşarlar, Plasma içerisinde olduğunu belirttiğim gaz ışıma kapasitesi kadar TV çalışabilir ( yeni modellerde günde 8 saat açık kaldığında 15 yıl kadar ortalama )

Plasma TV ler çok daha fazla güç tüketme eğilimindedirler..

Plasma Tvler gün ışığı vurduğunda parlayarak izlenilmesini zorlaştırabilirler. Buna karşın LCD Tvlerde de 178 dereceye varan izleme açıları vardır ama son nesil cihazlarda baya bir geliştirilmiştir.

genelde bunlardır farkları..

fgurhanf

iyi günler..

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Rize, Turkey

LCD tavsiyededir.
    Loewe, panasonic ve philips (modeline göre samsung) benim favori markalarım. Geçenlerde, arkadaşım crea lcd tv lerin performanslarının çok iyi olduğunu söyledi, fakat daha test etme imkanı bulamadım.

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

Alıntı Orijinalini Gönderen: WildWolf
    LCD tavsiyededir.
    Loewe, panasonic ve philips (modeline göre samsung) benim favori markalarım. Geçenlerde, arkadaşım crea lcd tv lerin performanslarının çok iyi olduğunu söyledi, fakat daha test etme imkanı bulamadım.
    Kesinlikle

SAMSUNG LE32S71B LCD TV

modelini izlemeden LCD TV almayın derim. 3000:1 kontrast oranı 12.8 milyar renk var gerçekten yanında duran Bravia Sony'lere taş çıkarttı üstelik 1000 lira civarında ucuz olmasına rağmen..

iyi günler..

Vestel 32" lcd tv alalı 1 hafta oluyor yaklaşık gerçekten görüntü süper.Sanorom hd özelliğindendir.Arkadaştaki plazmaya karşılaştırınca epey bi fark ortaya çıkıyo.Tek kötü özelliği çok aşırı ısınıyor.Yetkili bayii(Vestel)Şöle dedi;
    "Yılbaşında bütün kanallar Hd tv özelliğine geçecek,hd özelliği olmayan lcd ve plazmalar normal tüplü televizyon(Normal arkalı ) gibi gösterecek dedi"Bu doğrumu?

Benzer Başlıklar

1. Hızlı biçimlendirme ile normali arasında fark nedir? acele..
    gokberkkuytul tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 16.01.2006, 23:23
  2. 128 bitle 256 bit arasında ne fark var???
    atakurt tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 17
    Son Mesaj: 08.06.2005, 07:38
  3. hub ile switch arasında ne fark var?
    gokturk tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 14.01.2005, 13:14
  4. lcd ve plazma arasındaki fark
    mfpeksen tarafından Teknoloji forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 30.11.2004, 16:37
  5. lcd tv ile plazma tv arasında ne fark var?
    gokturk tarafından Teknoloji forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 30.09.2004, 10:17