Laf meclisten dışarı bir çok forumu(Pcnet dışıda webdekilerden bahsediyorum) inceledim hepsinde klasik cevaplardı... Birbirinin aynı bir işe yaramayan cevaplar.
1. Sorun varsa Format çek. (Sorunu çözmekle kim uğraşacak değilmi).
2.Bilgisayarım yavaş,RAM al (Diskten yavaş okuyor olamaz değil mi).
3. Oyunlar çok yavaş, ekran kartın yavaş (Herkes son model ekran kartı olmadan oyun oynayamaz değilmi).
4.İşlemci sıcaklığı çok yüksek, Zalman öneririm (Zalman önerirmiş, üreticisi akıl demememiş iyi ki düşündün fanı değiştirmeyi)
5.İşlemci sıcak, macun sür (Macun soğutmaz ısıl direnci azaltır, kasa havalandırmandan kaynaklanıyor olamaz mı?)
6.Bu sistem nasıl? .... öneririm (Sistem ne ya? Ayrıca ne için kullanacağını bilmeden bu iyi bu kötü denebilirmi?)
7.Yeni topladım bakarmısınız, Şurasını değiştir burasını böyle yap ( Bilgisayarı kim dağıttı da sen topluyorsun? Ayrıca en son ürünlerden bir konfigürasyon yapmışsı, dur bir koşu bilgisayarcıdan alıp toplayıp bakayım bir yıl kullanayım sorun çıkarsa söylerim).
8.Acil, Şunu indir. (Bu muydu acil olan)
9.Bilgisarım mavi ekran hatası veriyor, Güç kaynağını değiştir. (Mavi ekran hatası, kırmızı ekran hatası, sarı ve yeşil ekran hataları varmı böyle birşey hata mesajında müneccimiz ekran kartının frekans ayarının hızlı olmasından oluşan bellek taşması hatasını mavi ekran demenden anlarız, Peki cevaba nedemeli Güç kaynağı, derginin biri bir yazı yazmış güç kaynaklarını hafife almayın zayıf güç kaynağı birçok soruna neden olur diye bu bilgiye istinaden herkese güç kaynağı değiştirttir...)
10.Oyun oynamak için hangi dizüstünü önerirsiniz, bunu şunu (El insaf yolda yada şantiyede oyun mu oynayacaksın, yok ben evden çıkarmıyorum eee peki neden dizüstü aldın, havam olsun pahalı ya kalitelidir. Arkadaşım dizüstü bilgisayarlar, az yerde çok iş yapmak üzere tasarlanmış gereksiz pahalı ve ısınma problemleri var oyun hedefinse neden alıyorsun....)
11. Diskim yavaş, birleştir. (Diskin neden yavaş Belki yavaş olan disk değil işlemcin? birleştirdim düzelmedi

Tabi düzelmez sorunu göremedik ki...)
12. Diskleri bölersek daha hızlı çalışır, evet bende duymuştum (Alakası yok)
13. Registry ile oynayınca internet hızım artarmı, registry ye ... anahtarını ekle (Hadi ya yapanlar nasıl gözden kaçırmış, stabilizete diye birşey de mi duymadınız.)
14. over clock bilgisayarı hızlandırır, soğutmaya dikkat et (Yok ya iki işlemci arasında 100$ ben ikinci işlemci hızına çıkmak için overclok yapıp bi dünya da soğutucuya para vercem, tabi işlemci yanması riski de gündemde sepep?)
Arada eklerim daha neler neler...