PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Teknoloji
Bu Sayfayı Yenile Çoğu Kişinin Bilmediği Gerçek''Işınlanma Makinesi Yapılabilir''
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#61) Eski

mckovan Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2002
Yer: Denizli
Varsayılan 17.09.2008, 00:53

Arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim. Nikola Tesla ampülün mucidi değildir. Tesla New York a geldiğinde zaten Ampül kullanılmaktaydı ve bildiğim kadarıyla ampülün mucidi Edison. Ha Tesla Edisonla çalışırken ampülle ilgili geliştirmeler yapmış mıdır? Muhtemelen yapmıştır.

Tesla Çalışan Alternatif Akımın fiziksel mucididir. Bir bankta otururken aklına Alternatif akım motoru gelmiş ve diyagramını yere çizmiştir. AA yı Tesla bulmadı. Teoride Aa zaten vardı. Tesla bunu yapmadan önce verimli bir AA motoru yapmanın ve Aa kullanmanın imkansız olduğu düşünülüyordu.

Denizaltı ışınlanmış vs durumuyla ilgili bir bilgim yok. ama muhtemelen fiziksel görünmezliğe kavuşan Askeri gemi gibi bir şehir efsanesidir. History Channel bununla ilgili bir belgesel yayınlamıştı sanırım orada böyle bir olayın yaşanmadığını kanıtlamışlardı. Genede boş zamanlarda üstünde araştırma yapılabilecek bir olay gbi sanki. en azından genel kültür bilgisi olur

Tesla ışınlanmadan ziyade Kablosuz elektrik aktarımı (colorado da yaptığı deneylerde bunu başarmış ama ne kadar verimli bir çalışma olmuştur ve tam detayları nedir bilmiyorum). radyo kontrol (bildiğimiz uzaktan kumandalı arabanın mucidi yada en azından fikir babası Tesladır. Gerçi Teslanın asıl amacı bu teknolojiyi askeri araçlarda kullanmaktı. Neye Niyet neye kısmet)

Işınlanma konusunda da şöyle bir durum var. yanlış hatırlamıyorsam lazer ışınını 8metre öteye taşımayı başarabilmişlerdi. Okuduğum yer bilim teknikti sanırım ama emin değilim başka bir kaynakta olabilir. (fırsat bulursam tam metni bulup eklerim.)

elektroşok kalbi duran insanlara uygulanıyor diye biliyorum bende. kalbin çalışmasını sağlayan bir sinirin uyarılması ile kalbin tekrar atması (kasların çalışması) sağlanıyor diye işlemiştik biyoloji dersinde. Ama tabi en net bilgiyi üşenmeyip bu başlığı okuyan bir doktordan alırız.

Tesla ile ilgili bilgilerin kaynağı: Aykırı yayınlarından TESLA Anlaşılamamış dahi adlı kitapdır. Kitabın yazarı Margaret Cheney.

Bir Not daha; 1948 deki bir davada Radyonun mucidinin Marconi değil Tesla olduğuna dair karar alınmıştır. Marconi nin bu kadar ünlü olmasını sağlayan şeyse kıtalararası radyo sinyalini ilk gönderen kişi olmasıdır. bunu yaparken bile Teslanın yaklaşık 30 patentini kullanıyordu.
Alıntıyla Yanıtla
  (#62) Eski

mesakon Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2008
Varsayılan 17.09.2008, 09:58

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: canosayan Mesajı Görüntüle
bilim düşünmek haram mı? nerede yazıyor?

elektroşok olayına gelince sonuçta ölmüş birine uygulamıyor musun? ayrıca rtim bozuldu diye elektroşok verildiğinide ilk defa duyuyorum. rtim bozukluğu ilaçla tedavi edilir. babamdan biliyorum
o cümleden ole bişi cıkarttıgın ıcın helal olsun
Alıntıyla Yanıtla
  (#63) Eski

Katılım Tarihi: 2008
Varsayılan 17.09.2008, 15:42

önce küresel ısınma sonra ışınlanma
ama fikri hoş gelmiyo değil iett durağı gibi toplu ışınlanma durakları falan hoş olurdu
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
CD-ROM sürücüm çoğu CD'yi okumuyor serseri57 Donanım 4 13.07.2007 15:27
Gerçek Renk ve Gerçek Performans Aniki Donanım 1 18.12.2006 13:52
Bence çoğu kişi Windows vista ya geçmeyecek... Kahraman-Corumlu Yazılım 14 14.09.2006 11:53
bilgisayar açılarken çıkan microsoftun bilmediği hata? 98denberi Yazılım 5 23.07.2006 20:06
Işınlanma gerçek oldu empiuc Windows İpuçları 11 06.03.2005 14:06

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.

En Son Mesajlar

0 gösterim, 0 yanıt

9 gösterim, 4 yanıt

48 gösterim, 7 yanıt

11 gösterim, 2 yanıt

9 gösterim, 2 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

112 gösterim, 4 yanıt

0 gösterim, 1 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

15 gösterim, 3 yanıt

21 gösterim, 1 yanıt