+ Başlığa Yanıt Yaz
24 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: MSI teknik servis hk. şikayet
-
01.08.2009 14:18 #1
- Katılım Tarihi
- 2009
MSI teknik servis hk. şikayet
Merhaba Arkadaşlar.
Siz siz olun sakın MSI markalı ürün almayın, bozulursa cebinizden ödersiniz, garanti dedikleri para tuzağı....
Bilgisayar ürünlerinden almadan önce markaların teknik servis ve garanti olaylarını araştırın garanti dandik mi yoksa gerçekten garanti ediyormu bakın, benim gibi hata yapmayın.
Benim başımdan geçen ibretlik gerçek bir MSI hikayesi:
MSI dan yaklaşık 8 ay önce aldığım notebook bilgisayarım arıza yaptı ve teknik servisine yolladım. Garantisi 2 yıllık ve henüz 8 ay geçmişti, o yüzden garanti kapsamında yapılması için MSI yın teknik servisi ANKO BİLGİSAYAR a (zaten sadece 1 tane teknik servisi var) gönderdim..
bana power jack in içerden kırılmış olduğunu ve 65 dolar artı kdv ödemem gerektiğini söylediler. Ben kabul etmediğimi şu açıklamamla ANKO BİLGİSAYAR a bildirdim : Bilgisayarı yere düşürmedim, bilgisayar herhangi bir darbeye maruz kalmadı, zira böyle birşey olsa dışarda bir eğiklik falan olur, su falanda dökmedim dedim. Ayrıca bilgisayarı alırken o kırılan power jack girişinin hatalı üretilmiş(çatlak vs) veya kalitesiz çabuk kırılan birşeyden üretilmesinden ötürü kırılmış olabileceğini söyledim. Karşıdaki SEVCAN isimli hanımefendi benim zorlamamla kırıldığı konusunda ısrar etti ve ödeme yapmayacaksam bilgisayarı geri yollacaklarını söyledi. Ben de cevaben adaptör kablosunun tek bir şekilde oraya takılabileceğini ve 2. yada 3. bir takış şekli olmadığını söyledim.Bana nasıl zorladığımı açıklamasını söyledim.Zorlamışssınız dedi SEVCAN hanım başka birşey demedi.Ben de "oraya çivi kalem bıçak vs sokmadım ki zorlayayım dedim".Oraya bilgisayar çalışsın diye adaptör fişini takmaktan başka birşey yapmadığımı söyledim.
Daha sonra MSI yın İstanbul daki Türkiye ofisini aradım. Ordan bana tekrar ANKO BİLGİSAYARI aramamı ve oranın müdürü YÜKSEL bey ile görüşmemi söylediler. Onunla görüştüm ve bana iki tür müşteri olduğundan bahsetti. Mealen biri kaz gibi söyledikleri ücreti ödeyen diğeride benim gibi hakkını arayan. Ben tabiki onun için hakkını arayan değil sorunlu bir müşteriydim. Benden bilgisayarla ilgili bilgileri aldıktan sonra beni arayacaklarını ve arızanın garanti kapsamı içinde yapılıp yapılmayacağını bildireceğini söyledi. Tam 2 gün geçti arayan soran yok. Ben aradım, adam(YÜKSEL bey) karşıma çıkamadı ve sekreteri beni SEVCAN hanıma bağladı, o ilk konuştuğum müşteri dostu(!) hanıma. Bana ücreti ödeyip ödemeyeceğimi sordu tekrardan. Ve hayır dedim. Ayrıca benim ödeme sebebim olarak Kore deki MSI yın power jack kırığını müşterinin ödeyeceğini emrettiğini,söyledi hanımefendi.Bende burası KORE değil TÜRKİYE dedim. Ve benim MSI HAZRETLERİNİN buyurduğu herşeyi kabul etmeyeceğimi hakkımı yasal olarak arayacağımı ilettim. SEVCAN hanımın şirketteki görevi müşterilere ücreti bildirmek ve itiraz edilirse kavga etmek galiba.
Daha daha sonra tekrar MSI yın İstanbul daki Türkiye ofisini aradım. Durumu anlattım ve ANKO BİLGİSAYAR ın müdürünün(YÜKSEL bey) durumundan bahsettim. Beni ordan ALP isimli bir beyefendi ile görüştürdüler. Durumu anlattım ve bana döneceğini söyleyerek telefon numaramı aldı. O gün beni aradı ALP bey ve bilgisayarımın arızasının GARANTİ KAPSAMINDA ÜCRETSİZ YAPILACAĞINI SÖYLEDİ. Ben de kendisine teşekkür ettim. O konuşmamızın üzerinden 8 gün geçtikten sonra bilgisayarım yapılmamış yani arızalı halde bana geri geldi. İçinde iki tane teknik servis iş emri kapanış formu vardı: birinde SEVCAN hanımın diğerinde FATOŞ ve SEVCAN hanımın bu belgeleri hazırladıkları yazıyordu.1. formun üzerinde ücretli şıkkı 2. sinde ise garantili şıkkı işaretliydi. 2. formda garantili şıkkı işaretli olmasına rağmen bilgisayar tamir edilmemişti. Tam bir komedi, garanti kapsamındaysa arıza niçin tamir etmiyorsun.Ve üzerlerinde ücreti ödemeyi reddettiğimden iade edildiği yazıyordu.
Bu görüşme faslı vs aşağı yukarı 15 gün sürdü.Bilgisayarı haziranın 1 inde yolladım 27 sinde elime tekrar arızalı olarak geçti.
Vesaire ben hakkımı tüketici olarak yasal olarak sonuna kadar arayacağım. Benim önceki notebook um HP idi.Şimdi onu kardeşim kullanıyor.2 kez arızaya gitti, birinde anakart değişti diğerinden wireless dalgası , bırakın benden para almayı, kapımdan aldırdılar bilgisayarı tekrar kapıma bıraktılar.. MSI benden anakartın bir parçası için 65 dolar artı kdv istedi.
Bu arada bu ürünü NT MAGAZALARI ndan almıştım. Hiçbirşey yapmadılar. Üreticinin tarafını tuttular diyebilirim bir bakıma..
Aşağıda benim email adresim telim ve MSI dan aradığım telefon numaraları var..
benim email : sobre7mar@yahoo.com
MSI İstanbul tel : 0216 456 99 71-70
ANKO BİLGİSAYAR : 0216 371 12 00En son Hamuul tarafından düzenlenmiştir: 01.08.2009 18:47
-
01.08.2009 14:38 #2
daha öncede duydum benzer bir olayı...bir ürün alırken teknik servis anlamında arkasını iyi aratşrımak lazım gerçekten
TÜRKÇE Giderse,Türkiye Gider!
Özenti ingilizce kelimeler ile sorulmuş sorulara cevap vermeyerek Türkçe'yi katledenlere gereken dersi bir nebze vermeye çalışalım.
Türkçesi dururken; özenti, ingilizceden devşirme kelimeleri kullanmayalım.
Laptop,Notebook gibi devşirme kelimeler yerine; "Taşınabilir/Dizüstü Bilgisayar" kelimelerini kullanarak dilimizi koruyalım.
Teşekkür amaçlı iletiler, acil/lütfen yardım tarzı başlıklar silinmektedir.
-
01.08.2009 14:41 #3
bu tarz başlıklarla sorunu çözemezsin daha olumlu bir yaklaşımla sorunu çözebilirsin yoksa kabalıkla hiçbir sorun çözülmez...
-
01.08.2009 15:00 #4
bu başlık daha önce kilitlenmişti galiba?
bu hikaye eski hikaye gene hortlamış ciddiye almanın manası yok sadece iftira ve suçlama servisin müdürüyle görüşmeli sonra bölge sorumlusuyla çözülemicek sorun yoktur çözdüremeyen sorun sahibi vardır...
her marka'da olabilcek bir sorun için msi ve anko'yu harcamaylım...zaten böyle yazıları görürseler ilk işleri mahkemeye vermek olur...
-
01.08.2009 15:03 #5
- Katılım Tarihi
- 2009
sen kendini ciddiye alıyormusun ki bir Türk vatandaşı olarak böyle elin tayvanlısımı korelisi gelip bizi kazıklamasına ciddiyetsizce yaklaşıyorsun.. benim gibi binlercesi ve yüzbinlerce dolarlık vurgun var.. birçok garanti kapsamındaki hasar sanki müşteri hatasıymış gibi müşteriye ödetilmek isteniyor.. sen uyu ey Türk.. iyi uykular.. hakkımı sonuna dek arayacağım.. MSI senin yerli malın mı ki harcamayalım diyosun.. benliğini kaybetmiş insan.. yerli firmalara sahip çık ...
ayrıca senin kesin MSI ile bir kan bağın varki bu kadar tepkilisin...
ayrıca site yöneticilerinden yürekli olmalarını ve sorunumu silmemelerini rica ediyorum... lütfen... bu ülkenin sorunları böyle bağırarak çözülür.. sus sus.. nereye kadar...
ayrıca beni tehdit ettiğin mahkeme, dava meselesinden de yüzde 1 milyon haklı çıkacağımdan eminim... sen niçin beni tehdit ediyorsun ki? ananmı babanmı senin bu MSI?? söyle derdini ve sıfatını da herkes bilsin...En son Hamuul tarafından düzenlenmiştir: 01.08.2009 18:47
Benzer Başlıklar
-
teknik servis programı arıom
MeSHaN tarafından Yazılım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 04.11.2010, 13:57 -
Teknik Servis ve Garanti Bitişi
BLackhawk61 tarafından Ürün İnceleme ve Tavsiye forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 19.07.2009, 18:43 -
Teknik servis tavsiye edin
pyropro tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 26.02.2009, 23:28 -
Teknik Servis Hizmeti Hk.
skynett tarafından Donanım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 03.07.2008, 12:34 -
Teknik Servis Önemli
sermerane tarafından Donanım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 14.08.2006, 20:10

Alıntıyla Yanıtla

Windows 7 Login Ekranı
Bugün, 07:58 / Windows 7