+ Başlığa Yanıt Yaz
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
08.11.2011 21:34 #1
- Katılım Tarihi
- 2010
- Yer
- İstanbul
5000 TL 'ye kadar bütçe için bir oyun laptop'u önerir misiniz?
Herkese Selamlar Arkadaşlar,
Öncelikle bugün kurban bayramı olduğunu düşünerek herkesin bayramını içtenlikle kutlar, birlik beraberlik ve sağlık huzur dolu nice bayramlar geçirmenizi dilerim.
Soruma gelecek olursak..
Ben 2010 eylül ayında Toshiba X500-12Z laptop aldım ancak 2011 yani bu senenin eylül ayına kadar 4-5 defa servise gitti. Aldıktan 5. veya 6. haftasından sonrasında ram arızası verdi, Ram'i değişti. Sonra 2011 ağustos'unda HDD'si bad sector arızasından değişti ve sonrasında ise sürekli ekran kartı arızası verdi ve aynı arızadan 3 defa servise girdi. Ben DEĞİŞİM TALEP EDİYORUM dedim, bana alaycı olarak O KADAR KOLAY DEĞİL, DEĞİŞİM OLMASI İÇİN 3 DEFA AYNI PARÇA DEĞİŞMELİ gibi saçma bir sebep söylediler. PARÇA DEĞİŞMEYEN ARIZALAR DEĞİŞİME SEBEP OLMUYOR gibilerinden cahilce laflar etmişti sözde bilgisayar uzmanı servisleri.Ben de hukukçu olduğumdan bu yalanları yutmadım ve istanbul bakırköy tüketici mahkemesine dava açtım ve açtığımı gösteren kağıdı adamlara yolladım Toshiba Türkiye'nin merkezine yolladım. Ve adamlar kendi avukatlık bürolarına sormuş olacaklar ki kaybedeceklerini anladılar ve değişim veya ücret iadesini kabul ettiler.
Benim cihazım yani X500-12Z 'nin özelliklerini gösteren link => http://www.istanbulbilisim.com.tr/qo...ari,19857.html
O zaman için satılan en iyi makinelerdendi ancak şu an hem üretimden kalktı hem de bunun yerine daha süper makineler var piyasada.
Ürün değişimi istesem X500 serisinden 12V Türkiye'de satılıyor bazı firmaların depolarında kaldığı için ancak bunların da üretimi durduruldu aylar önce
X500 yerine, Amerikadaki kodu x775 , Avrupa'daki kodu x770 serileri satılıyor. Hatta 1-2 hafta önce x770-10N modeli Türkiye'de satışa sunuldu. Linki şu şekilde => http://www.toshibalaptoptr.com/toshi...o_x770_10n.htm
Ancak bu modelin çözünürlüğü 1600 X 900 yani full hd değil. Ben de hem oyun manyağı hem de bir film manyağı birisiyimdir. Full HD olması benim için önemli cihazda.
Toshibanın full hd olan modeli Avrupada X770-10x ; Amerika'da ise x775-3dv diye geçiyor. Türkiye'de henüz resmi olarak satışı yok, sadece istanbul bilişim gibi grey market garantisiz yani kendi servislerinde hizmet vererek satışı oluyor. Linki => http://www.toshibalaptoptr.com/toshi...x775_3dv78.htm
Ama Full HD model henüz TR'ye girmedi. Firma NE ZAMAN GİRECEĞİNİ BİLMİYORUZ, ARALIK SONUNU BULABİLİR GİRERSE dediler.
Eğer ücretini iade istersem KDV dahil 4100 TL bir para iadesi alacağım.
Bu modeller yerine oyun laptopu diye geçen, ram'i işlemcisi yüksek ve mümkünse Full HD olan, 5000 TL ye kadar bir laptop önerebilir misiniz?
http://www.pcdepo.com/gt780dxr-259tr...-urun6435.html
MSI'in yukarıdaki modelini inceledim. Özellikleri kağıt üzerinde çok iyi; 16 GB Ram ve GTX570M ekran kartı ne demek ya süper bir cihaz ama neden fiyatı bu kadar düşük arkadaşlar? Yani Toshibanın, bu modelden düşük özellikteki cihazları 4500-5000 TL civarında. Sırf marka adından dolayı mı bu düşüklük?
MSI kullanmış herhangi birisini gördünüz mü nasıl memnunlar mı acaba?
Ve Toshibanın kendi servisleri var, MSI'ın servis durumları nasıl çünkü grey market yani firmaların kendi imkanlarıyla getirdikleri modellerde servis sorunu çok yaşanıyor ondan diyorum..
Ya da Aralık ocağa kadar Toshiba'nın Full HD modelinin gelmesini mi bekleyeyim? Bu model GÖZLÜKSÜZ olarak bir düğmeye basarak ekran üzerinden 3D yani 3 boyutlu olabiliyormuş ancak sony'nin gözlüklü 3D kalitesini yakalayamadığını, test videolarında bahsedilirken sık sık söyleniyor.
Tavsiyelerinizi bildirirseniz sevinirim.
-
10.11.2011 19:03 #2İşlemci: intel core 2 dou E8400 3.00 ( 3.50 Suan ;max 3.90), ANAKART:Asus p5kc,Ram:Kingston 2x2 4gb ddr3 1333 ,Ekran kartı:HIS HD 3870 IceQ 3 Turbo 512MB (256bit) GDDR4,,Harddisk:Samsung 320 gb,,,İşletim Sistemi: Windows 7 ultimate 64 bit,Kasa:Cooler master 450 Watt
msn:ykp.tepeli@hotmail.com
-
11.11.2011 21:26 #3
Dolar yüksekken 5000 liraya değil laptop toplama almak bile insanın parasına yazık eder...
Bence doların düşmesini bekleyin.Hem daha iyi bir laptop alırsınız hem daha az ödersiniz.
Ama şunu unutmayın hiçbir zaman bir laptop oyun laptopu olsa bile masaüstü kadar performans vermez.
5000 lira bütçeniz olduğunu belirtmişsiniz.
Monster notebooklara bakmanızı öneriyorum hem oyun amaçlı oluyor hem parçalar performansa göre takılıyor yani bir nevi toplama
notebook gibi...
Ama ben marka alacağım diyorsanız size şöyle bir tavsiyem var hem ucuz hem de ekran kartı gtx 560m notebook sektörlerinde 1.kart...
Yalnız kesinlikle ve kesinlikle çok kaliteli bir notebook soğutucusu almanız gerek.
Bu notebooku %25 indirimdeyken almazsanız pişman olursunuz...

TOSHIBA X770-10N TIKLACombofix Son Sürüm İndirmek İçin Tıklayınız.
ESET NOD32 Antivirüs 4.2 Kullanım Bilgileri Hakkında Bilgi Alabilirsiniz.
ESET NOD32 Antivirüs 4.2 İndirmek İçin Tıklayınız.
En Hızlı Tarayıcı Chrome İndirmek İçin Tıklayınız.
-
24.11.2011 10:26 #4
- Katılım Tarihi
- 2011
- Yer
- Antalya
http://www.monsternotebook.com.tr bu siteye bakmanı tavsiye ederim
-
24.11.2011 11:24 #5
MSI GAMING SERIES modellerine bak www.teknobiyotik.com adresinde var hem çanta hemde oyun hediyeli...
WINDOWS KULLANANLARA YARDIM ETMEM...INTEL KULLANANLARA YARDIM ETMEM...
Benzer Başlıklar
-
5000 tl 'ye kadar bütçe için bir oyun laptop'u önerir misiniz?
GuVeN_HeRSeYDiR tarafından Ürün İnceleme ve Tavsiye forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 08.11.2011, 21:33 -
bana oyun önerir misiniz ? (öneri oyun istememin sebebi bilgisayarımın iyi olmaması)
ahp99 tarafından Oyunlar forumundaYanıt: 25Son Mesaj: 10.08.2011, 18:58 -
1500-1600 tl laptop önerir misiniz ?acillll
lion_ua tarafından Ürün İnceleme ve Tavsiye forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 06.11.2010, 15:59 -
Oyun sitesi önerir misiniz
gokhan1903 tarafından Oyunlar forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 13.10.2010, 16:29 -
mini laptop önerir misiniz
hakikattt tarafından Donanım forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 09.12.2009, 17:04

Alıntıyla Yanıtla

Ram Bus hızı hakkında Yardım lazım
Bugün, 09:12 / Donanım