PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 5 / 10 İlkİlk 123456789 ... SonSon
50 sonuçtan 21 - 25 arası sonuçlar

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, tüm öğretmenleri dizüstü bilgisayar sahibi yapma projesi kapsamında çıkılan ihale bitme aşamasında. Bilgisayarların özellikleri şöyle olacak.
    Milli Eğitim Bakanlığı'nın, tüm öğretmenleri dizüstü bilgisayar sahibi yapma projesi kapsamında çıkılan ihaleyle 700-900 dolar arasında değişen fiyatlarda dizüstü bilgisayarlar alınacağı kaydedildi.
    MEB, ilk olarak kadrosundaki öğretmenlere yapacağı ardından da akademisyenler ve özel öğretim kurumlarındaki öğretmenleri de kapsayacak şekilde genişlettiği dizüstü bilgisayar ihalesini sonuçlandırma aşamasına geldi.
    Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından açıklanacak ihale sonuçlarına göre, ihaleyi iki firmanın kazandığı ve bu firmalar 700 ile 900 dolar düzeyinde değişen fiyatlarda dizüstü bilgisayar sağlayacağı öğrenildi.
    Firmalardan alıncak dizüstü bilgisayarların özellikleri şöyle:
    "-900 dolarlık 12 ve 24 ay Vakıfbank vadeli dizüstü bilgisayar: 15 inç TFT ekran, 1.3 veya 1.6 Ghz. Intel Centrino Mobil İşlemci, 40 GB HDD, 256 MB Ram Entegre 10/100 ethernet and modem, board üzerinden entegre Wireless ag kartı, DVD CD/DVD-RW, MS Windows Türkçe, batarya+adaptör, Türkçe Klavye.
    -700 dolarlık 12 ve 24 aylık Vakıfbank vadeli dizüstü bilgisayar: 14.1 TFT Ekran, 1.3 veya 1.5 Ghz Intel Mobil Celoron işlemci, 20 GB HDD, 256 MB Ram, entegre 10/100 ethernet and modem, mini PCI slot üzerine takili Wireless ag karti, 24x CD-Rom, MS Windows XP Türkçe, batarya+adaptör, Türkçe klavye." Öte yandan dizüstü bilgisayar almak isteyen öğretmenler, Vakıfbank şubelerinden herhangi birine sadece öğretmenlik kimlik kartları ile başvurabilecek. Ögretmenler, belirlenen fiyattaki dizüstü bilgisiyarları peşin fiyata alabilecekler.
    MICROSOFT'TAN DESTEK
    İhaleyi alan ve isimleri önümüzdeki günlerde açıklanacak firmalara, Microsoft işletim sistemi yönünden destek verecek.
    İhaleyi yapan Vakıfbank, 15 Subat 2005 tarihinde iki firma ile protokol imzalayacak.

Başlık taşınmıştır.

Kolay gelsin.

dizüstü olayından anlayan arkadaşlar bu sistemleri değerlendirebilirler mi?
    normalde kaç para edr bu sistemler?

adSerkan
    Misafir

Açıkçası bu uygulamaya ne kadar sevindim bilemezsiniz. Babam öğretmen ve zaten 6yıllık olmuş bilgisayarımı son iki yıldır inanılmaz oranda işgal ediyor. Yeni bilgisayarı kendine kalacak dokunmayı bile denemiycem, yani yeni laptopum oluyor diye sevinmiyorum.

1.Bilgisayarımdan windows'u silebilicem
    2.Bilgisayarımın başına oturmak için olmadık zaman arayışlarına girmiycem.

Bilgisyar kullnırken babamın yaptıklarını düşünürsek verilen pc'nin kötü olduğunu söylemek zor, zira kimse onlara oyun makinası vermiyor... Bir türlü anlayamadığım bir sebeple saatlerini pc başında (testdi dökümandı hazırlamak için) saatler geçiren birinin koltukta uzanırken bu işi yapabilmesini de çok görmemek gerek, bir yandan da sağlık harcamalarını kısmış oluyoruz sanırım.

Donanımın oyun yeterliliğinde olmayacak olması sistemin kötü amaçlarla (başkasına satılmak gibi) kullanılmayacağını garanti edebilir, e tabi istisnalar da olsun...

Önemli olan internette kaynak bulundurmak... Şuan itibari ile dergilerin yayınladığı kaynakların dışında meb'in sitesinde de benzer içerikler yayınlanmaya başlanmış gözüküyor ve zaten meb'in de özel bir portal sözü var sanırım.

Özel içerik yani öğretmenlerin internete girmeleri için sebep oldukça internet kullanım oranı da artacaktır. Bu artışın da konu öğretmen olunca çarpansal bir etkiyle var olacağını unutmamakta da yarar var sanırım. Yani bu laptop projesinin hemen sonrasında yayınlanmaya başlanacak bir kaliteli içerik dolu portal internet kullanıcı sayısına yıl içinde fazladan 1.000.000 kişiyi ekler sanırım (öğretmenlerin alıştıracağı teşvik edeceği öğrenciler dahil).... tabi dağıtılan bilgisayarlara sahip olacak öğretmenlerin tümünün internet kurdu olup (okulunda imkanı olan)öğrencilerini bu yola teşvik edeceğini farz etmiyorum tabiki.

Ama öyleleri de var ki..........................................
    ......interneti kopya çekme yeri sanan cahil ötesi ve aşşağılık yapılı ve hazırlanan yıllık ödevi bilgisayar çıktısı ile hazırlamaya karşı çıkan tipler.

Nedense bunlardan biri sayesinde üniverstedeki bölüm hocalarını bezdirebileceğim bir konudaki ödevi sadece ansiklopediden aynısını yazarak tamamladım ama bir önceki sene ödev için üç ay uğraşmış altı röpörtaj ve bir makale çevirisi eklemiştim. Hem de bu ödevi diğer hocamın kopyacılık önyargısı ile baktığı bilgisayar çıktısı ile hazırlamıştım.

Öğretmenleri teknolojiye alıştırmazsanız başınıza bela olurlar ama teknolojinin neye benzediğini öğretebilirseniz (öğrenme kabiliyeleri halen hayatta ise tabi) bilgisyarının faresini verir ama bir daha klavyesini geri alamazsınız.

bilgisayar ögretmenlğinde okuyanlarada bi kıyak geçseler ya o kadar formasyon eğitimi veriyorlar bari bizede yarasın değilmi...

Benzer Başlıklar

1. Ram yarı performansta mı çalışıyor?
    buyey tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 20.01.2006, 17:09
  2. Ferrari fiyatına notebook
    WRC tarafından Teknoloji forumunda
    Yanıt: 15
    Son Mesaj: 16.06.2005, 23:40
  3. 6630 fiyatına değermi?
    Toad tarafından Teknoloji forumunda
    Yanıt: 15