8 sonuçtan 1 - 8 arası sonuçlar
  1. #1
    Katılım Tarihi
    2009
    Yer
    istanbul / Esneler / Yüzyıl
    Mesaj
    47

    Varsayılan Linke tıklandıgında giden sayfaya o sayfadan değişken göndermek?

    merhaba arkadaşlar

    Benim 2 sayfam var.
    1. index.php
    2.detail.php


    şimdi index php de select le db deki konu başlıklarını çekip onları link olarak
    (<a href="detay.php">$konu </a>) yazdırıyorum.
    olması gerekeni bilmiyom ama Yapmak istediğim şu.
    veritabanında konu,detay,konu_id diye 3 alanım var.
    link ayrıyeten birtane değişkende konunun id sini tutsun.
    linke tıklayınca detay.php açılsın ve detay.php de o konu_id ye gore select çekip sayfayı doldursun.nasıl yapabilirim.
    Bir sorum daha var.sitelere bakıyom bir insanlar bir konu açtıgında linkin ustune geliyom
    örneğin konunun adı "php ögreniyorum"
    linkin üstune gelince alt tarafta php-ogreniyorum.html gibi şeyler yazıo.her konu için ayrı bir html sayfasınmı olusturuluyor.öyle tutmak dahami iyi ?

    bu konularda yardım ederseniz çok sevinirim...
    En son mesuutt tarafından düzenlenmiştir: 24.06.2010 16:42

  2. #2

    Varsayılan

    Selam
    yapman gereken çok basit
    öncelikle sql sorgunda sonuç olarak konu yanında konu_id 'yi de alman gerekir. Eğer select * from diye sorgu oluşturmuşsan gerek yok.
    tek yapman gereken linkin sonuna "?" ekleyip bi değişken vermek ben KID dedim. sonra KID değerini konunun id si olarak ataman gerekli. ki sonraki sayfada bu id yi çekebilesin.
    ör
    <a href="detay.php?KID=$konu_id">$konu </a>

    bir sonraki sayfada adres çubuğunda şunu görmen gerekli
    detay.php?KID=21 (21 konu_id li konuya tıklamışım)

    detay.php sayfasının başına da şunu ekle

    $ID=$_GET[KID]

    bu ID değişkenine adres çubuğunda yazan KID değişkenini atar.
    sorugunda şöle olur

    select * from tabloismi where konu_id='$ID'

  3. Varsayılan

    yani özetle get ile detail sayfasının içine çekmeye çalışacaksın. Fakat get ile çektiğin veriyi temizlemeyi unutma..
    Örnek:
    function temizle_bakam($yazi){
    $bulacaz = array("&","'","\"","istediğin diğerleri");
    str_replace($bulacaz,"",$kuba);
    return $kuba;
    }

    yada numaric diye fonksion vardı php nin tam hatırlamıorm onunla sayı mı onu kontrol ettir. değilse header("location:index.html"); çak

  4. #4
    Katılım Tarihi
    2009
    Yer
    istanbul / Esneler / Yüzyıl
    Mesaj
    47

    Talking

    Ben php de daha 1 aylıgım Fazla Anlamadım ama denicem. Çok sağolun.Ellerinize sağlık.

  5. #5
    Katılım Tarihi
    2009
    Yer
    istanbul / Esneler / Yüzyıl
    Mesaj
    47

    Varsayılan

    olayı çözdüm.Tekrardan Hepinize çok çok teşekkür ederim.
    Bi sorum daha var. ozgurbozkurt kardeşim temizle olayında neyi temizlim ve niçin temizlim anlamdım.O konudada yardım edebilirmisin.

  6. #6

    Varsayılan

    Giden verideki boşluk, tırnak vs. temizlemekten bahsetmiş @OzgurBozkurt.

  7. Varsayılan

    Alıntı Orijinalini Gönderen: mesuutt Mesajı Görüntüle
    olayı çözdüm.Tekrardan Hepinize çok çok teşekkür ederim.
    Bi sorum daha var. ozgurbozkurt kardeşim temizle olayında neyi temizlim ve niçin temizlim anlamdım.O konudada yardım edebilirmisin.
    Alıntı Orijinalini Gönderen: Tugsan Mesajı Görüntüle
    Giden verideki boşluk, tırnak vs. temizlemekten bahsetmiş @OzgurBozkurt.
    Yani daha açıklayıcı şekilde konuşayım..
    Kimse sitende açık aramayacaksa hiç gerek yok ki böyle bir ülkede yaşıyoruz gençler çok meraklı. 10 yaşındaki çocuk sql inj. denemek istiyor. Dolayısı ile bu get ile çektiğiniz verileri bir süzgeçten geçirip işe yarar olan bilgileri db de aramak lazım.

  8. #8

    Varsayılan

    Alıntı Orijinalini Gönderen: ozgurbozkurt Mesajı Görüntüle
    Yani daha açıklayıcı şekilde konuşayım..
    Kimse sitende açık aramayacaksa hiç gerek yok ki böyle bir ülkede yaşıyoruz gençler çok meraklı. 10 yaşındaki çocuk sql inj. denemek istiyor. Dolayısı ile bu get ile çektiğiniz verileri bir süzgeçten geçirip işe yarar olan bilgileri db de aramak lazım.
    ozgurbozkurt

    ozgür kardeş konuyu hortlatmak gibi olmasın ama yazdığın fonksyondan birşey analmadım. Sana zahmet olmazsa bunu nasıl kullanabilirim anlatabilirmisin? yazdığını direk kopyaladım ama değişkenlerin yerine ben hangi değişkenleri yazacam bilmiyorum.

    Ayrıca yanlış anlamadıysam bu yazdığın fonksyon linke tıkladığında içeriğin id sini gönderirken uyanık arkadaşların bu adres çubuğuna başka şeyler yazarak açık bulma konusunda engellemye yönelik bir fonksyondu değilmi?

    Ayrıca bir sorum daha var bazen adres çubuğunda sayfa.php diye görünmüyor yani gizleniyor. (örn : www.siteadresi.com/icerik). bunu php.ini dosyasında düzeltmeler yaparak yapıyorlar acaba diyorum bunu yaparsam gizli olduğundan dolayı uyanık arkadaşlar da bişey göremeyeceğinden herhangi bir güvenlik açığı oluşmamış olur değilmi ?

    Bir sorum daha var adres çubuğuna html,js, php kodları yazarak herhangi bir güvenlik açığımızı bulabilirlermi? eğer böyle birşey varsa buna karşı nasıl önlemler alıyosunuz?
    En son reto tarafından düzenlenmiştir: 09.12.2016 14:28

Benzer Başlıklar

  1. Php Orta Sayfadan Çagırma
    ugurgure tarafından Web Geliştirme forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 04.04.2009, 17:20
  2. Msn'den dosya göndermek bilgisayardan bilgisayara göndermek mi oluyor?
    davutsu tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 15
    Son Mesaj: 08.11.2008, 12:44
  3. flash form ile başka sayfaya değişken yollamak ?
    bindvori tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 27.01.2008, 18:40
  4. sayfadan sayfaya değişken gönderme
    yirmibininci tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 26.10.2004, 12:15
  5. ACİL!!! İki sayfaya Veri Göndermek
    amatorweb tarafından ASP ve ASP.NET forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 28.06.2003, 11:14

Gönderim İzinleri

  • Yeni başlık açamazsınız
  • Yanıt yazamazsınız
  • Eklenti gönderemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •