4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar
  1. #1

    Varsayılan Asp de sayfalama

    sorun şu anasayfada listelediğim kategorilerden seçilenin id sine göre veritabanından kayıtları çekip listeliyorum eğer kayıt 10 adetden fazla ise on dan sonrasını sayfa ikiye listeletmek istiyorum ama ilk sayfada kategori id sini aldığım için bu kategoriyi ikinci sayfaya gecirip 10.cu kayıtda sonrasını çekemiyorum bu kategori id sini ikinci sayfaya nasıl geçirebilirim

  2. #2
    Misafir

    Varsayılan

    http://www.maxiasp.com/Uygulama_oku.asp?ksno=14&ort=


    bu sana yardımcı olur...

    bu arada birşey sormak istiyorum..
    aspcilerin ihtiyaç duydukları asp scripti nedir ?
    nasıl bir script arıyorsunuz..
    birgün oturup script yazıp ücretsiz dağıtmak istiyorum...herkes yapıyo benim eksiğim ne
    şu sıralar haber scriptleri çok popüler ola başlasam diyorum ama bir haber scriptinde ne olabilirki :P

  3. #3

    Varsayılan Asp sayfalama

    yazıyı inceledim yalnız benim yaptığımda ana sayfadan seçilen kategorinin id sini alıyorsun buna göre veritananın da uyan kayıtları listeliyorsun yalnız ikinci sayfaya geçtiğimiz zaman bu kategori id si yerine sayfa id si alınıyor ve bu id ye göre sonuç hata tabiki ikinci asyfaya gectiğimiz zaman ilkolarak kategori id si ikinci olarak sayfa id si ni bereber almak zorundayım

  4. #4
    Misafir

    Varsayılan

    Set Baglanti = Server.CreateObject("Adodb.Recordset")
    bSQL = "Select * from Veriler"
    Baglanti.Open bSQL, Kayit, 1, 3

    yazan yeri

    urldengelenid=request.querystring("id")
    Set Baglanti = Server.CreateObject("Adodb.Recordset")
    bSQL = "Select * from Veriler WHERE id = "& urldengelenid &""
    Baglanti.Open bSQL, Kayit, 1, 3


    olarak değiştirip

    urlyi..

    dosya.asp?id=15(sayı yani) olarak verirsen istediğin olur

    "& urldengelenid &""

    şuraya dikkat

    "& urldengelenid &" ORDER BY id DESC" sondan başa
    "& urldengelenid &" ORDER BY id ASC" baştan sona

    sıralar

    ORDER BY id ASC

    buradaki id 'i tablonda varolan isim yas gibi hücrelere göre sıralatabilirsin

Benzer Başlıklar

  1. php sayfalama
    celik28 tarafından PHP forumunda
    Yanıt: 16
    Son Mesaj: 05.08.2007, 02:02
  2. ASP Sayfalama
    arenwap tarafından ASP ve ASP.NET forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 24.05.2005, 22:01
  3. lütfen yardım!!! iframe içinde sayfalama
    designworks tarafından ASP ve ASP.NET forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 08.05.2004, 00:27
  4. Sunlara sayfalama yapamadım
    Selcuq tarafından ASP ve ASP.NET forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 04.05.2003, 21:05

Gönderim İzinleri

  • Yeni başlık açamazsınız
  • Yanıt yazamazsınız
  • Eklenti gönderemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •