PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Question anakart üzerine 2 tane 512 ram koymanın artıları ve eksileri nedir...?

selm pcnet forum sayfalarında yazan herkese...slm...arkadaşlar bazı nedenlerden dolayı bilgisayrıma 2 tane ayrı ayrı olmak üzere ram takmayı planlıyorum.ama bu işe girişmeden önce bir fikir sorgulaması yapmakta fayda gördüm..fikirlerinizi paylaşırsanız sevinir..kolay gelsin..

eger anakartın destekliyorsa onlar dual channel çalışır cok daha hızlı olur ve fazla verim alırsın.
    Eger desteklemiyorsa bir artı ozelligi yok. Eksi ozelligi ise slot kaplaması.

Varsayılan eyvallah...

tesekkur edrim kardes..yazdıklarını okudum....benim anakart sanırım desteklıyor..3 tane slot var zaten..taktım tanıdı ve şuan bir sorun yok gibi..gayet karalı çalışıyor öyle bir his verdi...herşey için teşekkurler...kolay gelsin..

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İstanbul

eğer ramler iniz dual kit ve anakartınızın dual channel ram destegi var ise performans farkı + sekilde olacaktır.
    anakartınızın dual channel destegi yok yada ramleriniz dual kit degil ise pek performans olmaz bunun dısında farklı marka ve farklı mhz lerde calısan ram ler uyumsuzluk sorunu yaratabilir (1.ram 533 mhz 2.ram 400 mhz gibi)

edit :

3 slot var ise anakartınızın dual channel destegi yoktur marka model yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz

dual channel desteklesede desteklemesede takınca direk çalışır. Genellikle duan channel destekleyen anakartlarda 4 slotoluyor. İkisi aynı renk diger 2si aynı renk

Benzer Başlıklar

1. işlemci-anakart-bellek uyumluluğu üzerine
    bilisiz tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 04.11.2006, 23:25
  2. Bu anakartın eksileri ve artıları?
    intricate tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 29.07.2006, 01:40
  3. Opera ile mozillanın artıları ve eksileri
    alptekin0035 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 15