PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
12 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Monster T77FL904 inceleme

Slm arkadaşlar,
    2-3 hafta önce bu laptop'u aldım ve sizlerede tanıtmak istiyorum. Alırken hep bi kararsızlığa düşmüştüm nasıl olcak neye benzio ii çalışırmı bozulurmu monster ne ya?? gibisinden soruyodum kendime. Artık aldım ve gayet memnunum.

İnceleme nasıl yapılır pek anlamam ama her türlü sorunuzu yanıtlamaya hazırım.

En başta bir şeyden bahsetmek istiyorum bu Monster markası Türk Markasıdır ancak laptoplar başka bir markadaır. Nasıl mı? Araştırmalarım sonucu Piyasada Laptop üreten 3-4 tane marka olduğunu (Compal,Asus,Clevo,...). Toshiba, sony ve bunun gibi markaların o laptopları alıp gendi kasasını geçirdiği kendi teknik servisini kullandırdığı ve üstüne bayaa bi para koyduğunu öğrendim.

Örneğin Bu monster Laptop Compal FL90 Serisi ve internette böyle aratırsanız yabancı sitelerdede bu aletin var olduğunu göreceksiniz.
    Bu nedenle çin malımı türk malımı diye bir endişeniz olmasın. Zaten sitelerindede yazıyor "Powered by COMPAL ( Verify By INTEL )".

Şimdi Özelliklerinden bahsetmek istiyorum.

İşlemcisi (2.4GHz)
    Intel® Core 2 Duo işlemci T7700
    ( 2.4 GHz, 4 MB Cache, 800 Mhz FSB, 64 bit )

Ramlar (1GBx2 Kingston 800mhz)
    2 GB DDR II 800 Mhz Bellek ÖB Garanti
    ( 2 Slot / 64 bit işletim sistemi ile Max. 4 GB )

Ekran Kartı. (512MB bağımsız!!)
    512 MB nVIDIA® GF8600M GT DX 10

Ses Sistemi
    Stereo hoparlörler + High Definition Audio + Mikrofon girişi + Kulaklık / Hoparlör çıkışı (Kasa özerinde Sağda ve Solda olmak üzere 2 tane Hoparlör ve Mikrofon var. Stereo!!)

Harddisk (7200rmp laptoplar için piyasada pek yok)
    160 GB 7200 RPM 8 MB Cache SATA

Kamerası oldukça kaliteli(2Mpixel)
    2.0 Mpixel Dahili Web Camera + kameranın hem sağında hem solunda dahili mikrofon.

Ekran(1440x900 Gayet iyi piyasada genelde 1280x800 kullanıyo)
    15.4" WXGA TFT 1440 x 900 Crystal Bright Parlak Ekran

Bletooth
    Dahili bluetooth adaptör Ver.2.0

Güvenlik
    Biometric Parmak İzi Okuyucu

Bağlantı
    Intel® PRO/Wireless 4965 WI-FI kartı
    ( 3 Anten bağlantısı. 5 kat daha güçlü bağlantı ve 2 kat daha fazla kapsama alanı !!! )

1 x IEEE1394
    2 x USB 2.0
    2 x Power USB ( 1A )
    1 x S-Video Tv-Out
    1 x PCMCIA Express 34/54
    1 x Line in / Mic in Jack
    1 x Speaker / Kulaklık çıkışı
    1 x RJ-11
    1 x RJ-45 çıkış
    1 x VGA Port ( 2. monitör bağlantı çıkışı )

Daha Fazla bilgi:
    http://www.fokusbilgisayar.com/asp/s...oduct=T77FL904

Benden

Aletin Kasa kalitesi fena değil tabi çok süperde değil. ööle toshibalardaki gibi vs. süper bi karizma beklemeyin. İnsanlar ilk görüşte bune yaa diyo ama özelliklerine inince mecbur susuyolar. Zaten bu aleti alıyosanız. Ya Bilgisayar oyun manyağısınızdır yada Mimar mühendis grafik programlarıyla ilgileniyorsunuzdur. : )

Öncelikle 3DMark06 Testi (Programdan pek anlamam ama herkes Yapıo : ) Amacını biliyorum ama hiç bi ayarıyla oynamadım belki performansa etki eden şeyler olmuş olabilir)

Bilgisayarın dış götünümleri.

3 Boyutlu monster Çıkartması. Aslında Takma zorunluluğu yok yanında veriyorlardı. Ancak kasa resmen bu yapıştırma için üretilmiş olduğu için mecbur takıyorsunuz. Aşağıdaki resimdeki gibi kasanın arkasında bi hmmm boşluk çökme var tam o çıkartmayı yapıştırmak için.

Parmak izi okuyucu bilgisayarın sağ tarafında blunmakta. Ayrıca çok ta işlevsel bir ürün bence.

Yan Görünüş. Sırasıyla VGA Port(monitör bağlantısı), ethernet,modem, S-Video Tv-Out,2xUSB,IEEE1394,kart okuyucu ve PCMCIA Express 34/54 yeni nesil PCMIA Kart ve hoperlör mikrofon çıkşları

dier Yan görünüş: DVD-Writer, 2xPower USB, ve Şarj Girişi. (ordaki kapalı yeri sorarsanız araştırmalarım sonucu TV kartı için olduğunu öğrendim ancak bu alette TV kartı yok. : (

Devam Etcek...

Çeşitli kaynaklardan başka resimler

Sıra Oyun Performanslarında....
    Oyun konusunda oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirm. Son çıkan oyunlarda tüm detaylar sonuna kadar açıkken bile neredeyse hiç takılmadan oynanılabiliyor.

1- Need For Speed Pro Street.

Oynadığım detaylar. Herşey sonuna kadar açık (Anti alising, world, car details vb. 1440x900 32bit) te oyunu oynayabiliyorum. hiç bi takılma olmadan. Her nekadar ben 1440 ta oynasamda arkadaş abartma diyip 1280 yapmış olsada ben bi fark hissedemedim. : )

Oyun içi görüntüler

2- Call of Duty

Oyunda Yine tüm detaylar vs sonuna kadar açıkken oynadım. 1440x900 de ara sırada bi tekliyo okadar. Ama oyunu 1280 de rahat hiç takılmadan bitirdim.

Oyun içi görüntüler

Devam ediyooo.

3- Unreal Tournement 3

Her şey yine açık
    1440x900 de takılmadan rahat oynayabiliyorum

Ayrıca eski oyun sınıfına giren battle of middle earth , Half life 2 gibi oyunlarıda son kalitede rahatca oynayabiliyorum.

sonuç:

Bence hiç düşünmeden bu aleti alın. Fiyat + Performans harika. Bu benim aldığım modelde İşletim sistemi yoktu sadece. Ve fiyatı yalnız 1.699$+KDV yaklaşık 2.365 YTL ye denk geliyor.

http://www.fokusbilgisayar.com/asp/s...oduct=T77FL904

+ Söylemeyi unuttum. Laptopun yanında verdikleri notebook çantası da çok kaliteli ve kullanışlı. Yani işe derse giderken yanınıza 1 tane daha çanta almanıza gerek kalmaz. biçok gözü var. ve deri.

Her türlü sorunuzu burdan alabilirim.
    En son istasyon tarafından düzenlenmiştir: 08.12.2007 15:33

peki dostum ben pazartesi alacam ama bir sitede çok ısındıgını söluolar ısınma konusunda fikrini alabilirmiyim (ondan kararsızım)

tam tersine ısınmıo çok. sana şöle söliim. Ben bilgisayarı pek kapamıyorum aldığımdan beri şarjdan bile çıkarmadım pille hiç kullanmadım.

yani demek istediğim bilgisayar hep açık(ve ısınmıo). yani aletin sağ tarafı soğuk oluyo, sağ tarafı ise sıcak ama bu sıcaklık öle çok deil her laptoptaki gibi ılık yani.

Bi aralar bilgisayarın ısısını ölçen bi prog vardı galiba. sölerseniz programı bakabailir daha net cevap verebilirim.

Ama ööle korkunç derecede bi ısınmada olmuo.

+

Alet çok sessiz. bunuda belirtmek isterim.

Benzer Başlıklar

1. Armed And Dangerous(inceleme)
    gurkangurgur tarafından Oyunlar forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 22.03.2007, 00:11
  2. x-fi inceleme
    havalicocuk tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 17.03.2006, 17:00
  3. PCnet`te niye inceleme yok ?
    ZaFeRMaX tarafından PCnet forumunda
    Yanıt: 11