PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
12 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Arrow »» Microlab M-280 [incelemesi]..

Microlab M-280

Özellikler:
    - Aerodinamik tasarım
    - Kolay ses kontrolü
    - 5” süper bas sürücü aerodinamik tasarım
    - Profesyonel dizayn edilmiş amplifikatör
    - V tipi uydu sürücü ürünleri kristal net ses
    - PC ses kartları, taşınabilir ses çalarlar, MP3 çalarlar, laptop bilgisayarlar ve iki kanal ses kaynakları ile mükemmel çalışma

Teknik Veri:
    * Güç Çıkışı: 40 W RMS
    * Subwoofer: 16 W RMS
    * Uydu: 12 W x 2 RMS
    * Frekans Yanıtı: 35Hz-20KHz
    * Duyarlılık Girişi: 400 mV
    * Harmonik Sapma: % 0.3 1W 1 KHz
    * S/N: 75 dB
    * Ayırıcı: 40dB
    * Hoparlör: Subwoofer 5” - Uydu 2,5”x2

İncelemem:

oncelikle 2+1 lik bir sisteme fazla para vermek istemiyordum. uygun fiyata alacagim sistemin parasini hak etmesi gerekiyordu ve bende 50 YTL alti cihazlari incelemeye basladim. M-280 modeli teknik verileriyle dikkatimi cekti ve incelemek uzere bir magazanin ses sistemi bolumune gittim. o fiyat araligindaki diger cihazlar RMS gucleriyle M-280 nin yaninda ciliz kaldilar. M-280 modeli magaza buyuk olmasina ragmen ben iyiyim diyordu.

cihazi alip eve geldim ve hemen kuruluma gectim. uydu hoparlorleri masanin uzerine, subwooferi ise masanin altina, tam koseye yerlestiredim. boylece daha tok bir ses alacaktim. tam tahmin ettigim gibiydi ve odanin icini fazlasiyla dolduruyordu. ayni zamanda baslari diger odalardanda duyabiliyordum. en onemlisi dusuk seste bile baslari cok net cikariyor olmasi. yuksek seviyede kesinlikle beklentileri karsilayan M-280 modeli son seste yer yer bozulmalar yasanabiliyor. unutmamak gerekli ki bilgisayarimda o/b bir ses karti var.

49 YTL ye aldigim cihazin tam anlamiyla hakkini verdigini soyleyebilirim. iki gundur kullaniyorum herhangibir eksi tarafina rastlamadim. ayrica elimdeki tum yuksek kalite bas iceren muzikleri denedim, testlerimden basariyla gecti.

gozunuz kapali bu sistemi alin demiyorum ancak; bir 2+1 e 50 YTL verecekseniz kesinlikle bu sistem secenekleriniz arasinda olmali ve denenmelidir diye dusunuyorum.
    Nerede karşılıklı sevgi ve saygı varsa, orada itimat ve itaat vardır;
    itimadın ve itaatın olduğu yerde Disiplin;
    disiplinin olduğu yerde Huzur;
    huzurun olduğu yerde
    Başarı vardır...

barni_heyamola
    Misafir

Alt klasman için güzel verileri var. Ancak şuna her her zaman eminim creative ve logitech ev tipi sistemlerde bir adım önde bence sesi yüksek vermek bence önemli değil. Sesi düzgün vermesi önemli 35hz-20khz arası denmiş ama bunu test etmek isterdim bu derece küçük kolonlar için iyi bir frekans aralığı ki bence pazarlama taktiği. Bassları abartmadan veriyorsa tizler duyuluyorsa bence iyi sistemdir. Ama en güzel test duymakla olur. 50 ytl altına alınıcak sistemler içinde güzel görünüyor hayırlı olsun iyi günlerde kullanın...

ses kalitesi aslinda keyfi bir istatistiktir. mesela ben subwoofer+anfinin isini iyi yapmasini, basllari derin vurmasini, mumunse evdeki cisimleri zırıldatmasini isterim.

logitech sistemler pahalidir ancak pahali olduklari kadarda kalitelidir.
    ancak ayni durum creative icin gecerli degildir, creative gereksiz urunune gereksiz fiyatlar verebiliyor, ki o urun o fiyati hak etmiyor.

bu urunu fiyat olarak denk urunler var ancak performans olarak denk degillerdi. bende bu urunu tercih ettim.

yazilan degerleri gercekten verebiliyor. (bence.)
    huzurun olduğu yerde
    Başarı vardır...

barni_heyamola
    Misafir

Aslında Türk kullanıcıların en azından amatör diyim bilmedikleri bir kalite standartı var. Buda genelde monütör sistemlerde mevcut oda sesi en doğal halde veren sistemler. Yani kolona sesi verdinizde belli frekansları diğer frekanslara baskın kılmama. Kalitenin kolonlardaki standartı budur ancak seninde dediğin gibi bass olmadan olmaz diyenler için ticari politika göz önüne alındığından basslar her zaman tizleri ezicek sistemler üretilir. bangır bangır bass sevenler gidipte böle bir sisteme para vermez çünkü ona göre basslar zayıfdır ve böle bir bass a para vermek saçmadır çünkü değmicek bir pahalılıktır . tabikide ne duymak istedine bağlı seçim yapmak daha iyi. Benim dediğim bu standartıda tiz içermeyen sadece mid bass içeren uydu kolonlardan beklemkte zor olur. Açıkcası ben naturel ve yüksek kalite sevsemde eğlence değince büyük sub'ların yerini hiçbir sistem alamaz bence

Bu sistemde diğer hoşuma gideni yazmayı unuttum ekleyim; Uyduları bağlarken fabrikanın size verdiği rca çıkışlara ve belli uzunluktaki kabloya bağlı değilsiniz. Bu hoşuma gitti güzel bir özellik pahalı sistemler hariç bunu çok az görüyorum 2+1' lerde
    En son barni_heyamola tarafından düzenlenmiştir: 07.03.2008 15:47

onceden el yapimi 2+1+anfi var idi ve bir arkadasimda el yapimi 2.0+anfi var. ayrica jvc muzik seti kullaniyorum. bunlar en iyi denilen sistemlerdir.

bilgisayarda onceden 50X2 vardi. tamam ses kaliteliydi ama baslari tam anlamiyla veremiyordu. bunun icin bir subwoofer kacinilmaz. bu yuzden bu sistemi sectim. zaten 2+1 alacaktim ama zaten parayi sese yatiracak olsam gider z2300 alirdim. dusunsenize 50 ytl ye hem yuksek kalite hemde kaliteli bas alabiliyorsunuz.

ben herzaman icin tiz agirlikli bir muzik dinleyecegime bas agirlikli dinlerim daha iyi. en azindan sistemimde bas ayar dugmesi mevcut ve istedigim gibi basi en alt seviyeye getirip muzik sesini yukseltebiliyorum. ama diger turlu tweeter li bir sistem olsaydi basi kistigimizda ciyak ciyak tiz duyacaktik.

dedigim gibi kulak, tercih meselesidir. ama sistem genel anlamda beklenenin uzerinde.

ayrica soylediginiz gibi uydularin baglanti noktalari bir muzik setini animsatir turden. kesinlikle kendisine bagli degilsiniz. bir dizustuyle hicbirseye bagli kalmadan muzik yayini yapabilirsiniz.
    huzurun olduğu yerde
    Başarı vardır...

Benzer Başlıklar

1. microlab fc 861 bilgi
    deydey tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 10.07.2008, 11:24
  2. Ürün incelemesi -> HP Photosmart R817
    mcsah tarafından Teknoloji forumunda