Ram ' i artırsam ne fayda görürüm? -
29.06.2008, 15:50
asus core 2 duo 1.66 ghz T5500 504 mb ram özelliklerinde olan laptop sahibiyim. laptopların malum ekran kartında bi değişme yaplımıyo ama ben Ram i 1gb yada 2gba yükseltirsem ne gibi faydalar görürüm. bilgisayarım ne yönden hızlanır? laptopların ramleri pahalı oluyo. garantisini bozdurmamak için servisine yaptırmayı düşünüyorum. buda pahalı olucak. sizce iyi performans verir mi bu kadar masrafa değermi? yardımlarınız ve cevaplarınız için teşekkürler.
oyun için kullanıyorsanz tabikide artırın ama internet program kullanıyorsanzı şimdilik yeterlidir die düşünüyorum
Foxconn 45cmx series-45gmx Series Anakart
İntel Core Dou 2 2.0 GHZ
Sapphire Ati Radeon Hd 2400 Pro 256 Mb 64 Bit dx10
A-data 2.0 GB Ram
Seageate 250 Gb Hard Disk
Logitech v220 Kablosuz mouse
DVD-CD RW
PHILIPS SPA2300 2+1 SPEAKER(38W)
Windows Vista starter Sp1
xp kullanıyorum cevaplarınız beni iyice kararsız bıraktı walla. alıcağım ürün 80 ytl 2gb.eğer işe yaramazsa yazık walla. biraz daha aydınlatın lütfen. nelere faydası olur oyun oynarken kasılmalar oluyo mesela bu düzelir mi? başka neler olabilir?
sanırım laptoptaki ram 512 lik.eğer böyle ise ve paran varsa 2 gb yapman senin için bilgisayar kullanımını kolaylaştırır.eğer zaten 1 gb varsa pekde ek yapmanı tavsiye etmem...
Ram bellek demektir. Bilgisayarın çok daha hızlanır. Oyunlar harika çalışır. 2 GB Ramde, ekran kartında iyiyse donmalar yok olacak kadar azalır. Aynı anda bir sürü uygulama gerçekleştirebilirsin makinan uçarda uçar... Hele bide geçen bir bilgisayar aldım 16 GB ramdi. bir düşün yani = ))
"Give me a place to stand.." said Archimedes.. "And i will move the earth...."