PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 3 / 38 İlkİlk 123456713 ... SonSon
190 sonuçtan 11 - 15 arası sonuçlar

Katılım Tarihi
    2010
    Yer
    İstanbul

Alıntı Orijinalini Gönderen: Rn3000 Mesajı Görüntüle
    Bütçe max. 300 TL

SİSTEM

İşlemci : Intel(R) Core(TM)2 Duo E7400 2.80GHz (2CPUs)
    Anakart : Asus P5KPL-AM
    3 GB RAM / PSU 600W ya da 700W
    Ve,
    Windows XP Professional Service Pack 2

Windows XP kullanıyorum, kullanacağım. Bu yüzden DirectX 10 ve DirectX 11 destekleyen ekran kartlarını kullanamam herhalde. Eğer sadece DirectX 9 destekli ekran kartlarını kullanabileceksem, lütfen buna göre öneri yapın.

Ekran kartını 720P ve 1080P film, dizi izlemek; yeni çıkan Total War oyunlarını (ETW, NTW vs.) en iyi ayarlarda oynamak için kullanacağım.

(PSU 600 ya da 700W olacak. Önereceğiniz ekran kartını yeni alacağım PSU ile kullanacağım.)

Düzenleme: Bu konu varken başka bir konu açtığım için özür dilerim. Konuyu buraya taşıyan kişiye teşekkür ediyorum.
    Xp'de dx11 kullanmazsınız diye bir kaide yok buyrun;
    http://www.vatanbilgisayar.com/his-h...spx?I_ID=40753

Aslında birkaç ay önce yine bir 'ekran kartı tavsiyesi' konusu açmıştım. Orada bir arkadaş önerdiğiniz ekran kartını (HIS HD5770) önermişti, bende o kartı alacağımı söylemiştim.

Ama daha sonra Windows XP ve DirectX uyumu/uyumsuzluğu konusu aklıma geldi. DX10 ve DX11 XP'de çalışmıyordu bildiğim kadarıyla. Bu konuda bilgilendirme yapabilir misiniz? Eğer önerdiğiniz ekran kartını XP'de sorun çıkmadan kullanabileceksem zaten almayı daha önce kesinleştirmiştim.

Katılım Tarihi
    2010
    Yer
    İstanbul

DX11 uyumlu ekran kartını XP'de kullanabilirsiniz fakat DX11 efektlerini göremezsiniz.DX11 yazılımı ise XP için yoktur çünkü dx11 yazılımı xp'nin çekirdeğiyle uyumsuzdur.

Yani ekran kartınız çalışacak bir sorun çıkarmayacak fakat dx11 efektlerinde yoksun olacaksınız.

Yani oyunlarda daha iyi efekt ve performans istiyorsanız W7'ye geçmenin vakti gelmiştir artık.

Anladım.

XP kullandığım için bu kartın DX11 özelliklerini göremem. Ama sorun çıkmayacaksa mühim değil, şu an Ati Radeon HD 2400 Series kartım olduğunu düşünürsek hiç değil.

Peki son olarak şunu sormak istiyorum,

Bu kartı DX11 özelliklerinden, efektlerinden yoksun olarak kullanacağım. Kartı bu şekilde kullansam da - yukarıda yazdığım sistemle birlikte - oyunları yüksek ayarlarda oynayabilir miyim? Tüm oyunları değil tabi; Empire Total War, Napoleon Total War gibi oyunları.

Katılım Tarihi
    2010
    Yer
    İstanbul

Evet oynayabilirsin ama en yüksek ayarda bile oynasan görüntü DX9 kalitesinde olur.

Benzer Başlıklar

1. Bu işlemciye uygun ekran kartı tavsiyeleri
    WarlorD_X8 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 03.07.2009, 01:08
  2. Ekran Kartı tavsiyeleri ve bilgileri
    ad22 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 14
    Son Mesaj: 27.03.2009, 17:47
  3. 1 Gb ddr2 ekran kartı tavsiyeleri
    vking tarafından Ürün İnceleme ve Tavsiye forumunda
    Yanıt: 6