+ Başlığa Yanıt Yaz
9 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: Site yapmak
-
20.10.2008 13:23 #1
- Katılım Tarihi
- 2008
Site yapmak
Ben publisher ile site çalışmamı tamamladım sayılır ama bundan sonra bu sitemi nasıl internet dünyasına sokacağım sonra güncellemelerimi nerede yapıp tekrar internete sokacağım nereye ilk önce başvuracağım bana lütfen yapmam gereken adımları madde madde (açık açık) yazarsanız çok sevinirim. Bilgilerim zayıf ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.
-
20.10.2008 16:04 #2
Öncelikle bir host alacaksan ya da ücretsiz host veren sitelerden ücretsiz bir hesap açacaksın.Genelde ücretsiz host veren siteler ücretsiz subdomain veriyor.(örneğin:birbaksana.servisismi.com gibi)Ama 10 ytl gibi bir ücretle com,net,org uzantılı alan adı alıp ücretsiz hosta yönlendirebilirsin.Daha sonra ftp istemcisi kullanarak(filezilla gibi) sayfaları yükleyeceksin.
Eğer forumda arama yaparsan birçok bilgiye daha ulaşabilirsin.
iyi günler.
-
20.10.2008 16:08 #3
- Katılım Tarihi
- 2008
sizin bana önerebileceğiniz bir bedava host adresi var mı? Bunu şunun için soruyorum ben kendim ftp açamıyorum nasıl açılacağını bilmiyorum siz bildiğiniz bir bedava hostu bana söyler ve orada hangi adımlarla ftp açabileceğimi bana bildirirseniz çok yardımcı olmuş olacaksınız.
-
20.10.2008 16:11 #4
öncelikle bişr host ve domain hesabına ihtiyacın var. Host (web alanı) hazırladığın tasarımın dosyalarını yükleyeceğin alandır. As sonra vereceğim adreslerden host ve domain edinebilirsin. Öncelikle yeni başladıysan host ve domaini aynı yerden alman büyük bir kolaylık sağlayacaktır sana. Anlatıma geçeyim; host ve domaini satın aldığın zaman sana verilen bir "FTP" hesabın olacaktır , bu ftp hesabına ftp://ftp.birbaksana.com gibi bir giriş yapacaksın. Giriş yaptıktan sonra bilgisayar klasörleri gibi karşına klasörler açılır ve bu klasörlerden bir tanesi (genelde httpdocs, www gibi olur) senin dosyalarını atacağın klasör olur. Bunu genelde hangi klasör olduğunu host ve domaini satın aldığın firma sana bildirecektir. Dosyalarını ftp hesabında belirtilen klasöre attığın zaman dosyalar web üzerinde örneğin: www.birbaksana.com/sayfa.html tarzında yayınlanır. Ana yani ana sayfa dosyan site ismi yazıldığında açılması için index.html, default.asp, index.php lerden birisi olmak zorundadır. Sayfayı güğncelleme olayını tek tek elle yapmak zorundasın. İlk başta bu bilgileri deneyerek görüğrsen diğerleride kendiliğinden gelir. Eğer hazır siteler gibi yönetim panelin olmasını istersen hazır scriptlar (aspindir.com php.arsivimiz.com gibi sitelerden)indirebilirsin ve kurulumuna yardım ederiz.
Aşağıdaki firma host ve domain için önerim
www.kirpiweb.com
-
20.10.2008 16:13 #5
www.000webhost.com
Üye olunca ftp adresini,kullancı adı ve şifreyi e-mail adresine gönderiyorlar.
Sitenin adresi de üyeadın.net65.net gibi birşey olur muhtelemen.
iyi günler.
Benzer Başlıklar
-
web site yapmak için
Demiral tarafından Yazılım forumundaYanıt: 16Son Mesaj: 24.08.2011, 12:20 -
Flash Site Yapmak?
huysuzcocukk tarafından Diğer Diller forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 30.07.2010, 21:40 -
Site Yapmak isteyenlere
ebubekir1991 tarafından Web İnceleme forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 21.07.2008, 09:09 -
Phpbb Site YApmak ?
DieSeL_ tarafından ASP ve ASP.NET forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 14.10.2005, 22:57 -
site yapmak içinyardım
haqan tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 13.08.2005, 11:03

Alıntıyla Yanıtla

Battlefield 3 ü rahatlıkla oynayan PC...
Bugün, 13:50 / Donanım