PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
1 sonuçtan 1 - 1 arası sonuçlar

Varsayılan Server Performansini Artirmak

Merhaba arkadaslar,

konuyu dogru yere mi actim bilmiyorum. Eger yalnis yerde ise de mod arkadaslar kusuruma bakmasin.

Google'de bir sürü arama yaptim ama bir türlü aradigim konu hakkinda bir bilgiye rastlayamadim.

Konu su;

Yakinda bir site acacagim ve bu site icin kendime ait bir server (Dedicated) kiralayacagim. Servere oyunlar icin java, video oynatabilmek icin ffmpeg ve bir ihtimal de flash ( Red5) yükleyecegim.

Acacagim sitede resim, müzik ve video yüklemeleri olacak.

1- Yukarida yazdigim yazilimlarin hepsi bir arada calisir mi?

2- Bu yazilimlarin düzenli calisabilmesi icin servere (Linux) hangi server yazilimlarini yüklemeliyim?

3- Serverin performansini düsürmemek icin resim, müzik ve videolari ayni makinada ayri bir yere (veritabani) yükletmem mümkün mü?

4- Tamamen ayri bir yerden ffmpeg hostu kiralasam, resim, müzik ve videolari o hosta yükletebilir, oradan cagirtabilir miyim?

5- Memcache olayi nedir ve nasil kurulur? Kuracagim scriptte bu destek var.

6- Serveri kiralayip, siteyi acacagim zaman bana bu konularda gercekten bilgisi olup yardim edebilecek, (Serveri kurma ve extra yüklemeler icin) hayirsever arkadaslar olabilir mi?

Sanirim ayri veritabanlarina da yükleme yapiliyor ama ingilizcem olmadigi icin pek anlayamadim. Google'de cevirdim ama karmakarisik cevirdigi icin kafam da karmakarisik oldu. "Benim ingilizcem iyi, ben anlarim" diyen arkadaslar cikarsa onlara scriptin forumunun linkini gönderebilirim.

Bilgi kirliligini önlemek icin konu hakkinda bilgisi olanlarin cevap vermelerini rica ediyorum.

Herkese simdiden tesekkür ediyorum.

Benzer Başlıklar

1. WEB SİTESİ HİTİNİ ARTIRMAK.!!
    tarafından Web Geliştirme forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 01.03.2011, 13:42
  2. Yanıt: 0
    Son Mesaj: 23.04.2009, 13:38
  3. D diskinin kapasitesini artirmak
    wiwiwi26 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 05.11.2008, 13:29