PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Varsayılan KodMerkezi.Net - Kaynak Kod Kütüphanesi

Arkadaşlar kodmerkezi.net isimli siteyi geliştirmek istiyorum. Site bir çok programlama dilinde kaynak kodlar ve makaleler içermekte. Sitenin gelişimi için neler yapabilirim. Eleştirilerinizi bekliyorum.
    http://www.kodmerkezi.net

Hayırlı olsun. Az önce üye oldum. Gerçekten uğraşan arkadaşlar için çok faydalı bir site olacak. Sitenin gelişimi için ne yapabilirim sorusuna gelecek olursak öncelikle sitenin tasarımıyla ilgili birkaç önerim olacak. Sitene güzel bir üye giriş paneli ekleyebilirsin veya sitenin üst kısmında sadece Üye Girişi ve Üye Ol diye iki tane link bulundurabilirsin. Ama sadece link şeklinde yaparsan pek hoş olmaz. O linklere biraz şekli versen mesela Üye Girişi butonunda üye girişini temsil edecek bir ikon hemen yanında Üye Girişi yazsın. Kullanıcı üye girişi linkine tıkladığı zaman ki aynı şey Üye Ol için de geçerli, sayfanın tam ortasında veya o linkin üzerine geldiği zaman hemen altında bir panelinin gözükmesi mouse üzerinden çektiği zaman kaybolması tasarım açısından güzel olur. Sayfanın tam ortasında olmasını istiyorsan tıklandığında gelen panel hariç arka plan gölgeli olması vb. Mesela üye giriş yaptığında hemen aynı yerde ve sayfanın sağında veya kategoriler bölümünü hemen üstünde bir üye panelini aktif olması güzel olur. Bunu flash veya jquery kullanarak yapabilirsin. Bunun dışında hemen üst kısımda yer alan "Kod Ekle - Kategoriler - İletişim" kısmını menü içine alıp o kısmı kaldırabilirsin. Bence gereksiz bir şey. Ayrıca sayfanın üstündeki Google reklamları yazan kısmı ordan kaldırıp başka bir yere koysan iyi olur. Kategoriler bölümü içinde güzel bir şey yapabilirsin. Mesela oradaki öğeleri gruplandırabilirsin. Şayet öyle olsa iyi olur. Ne demek istiyorum. Mesela ASP, ASP.NET, AJAX öğlerini Web Programlama kategorisi altında açılabilir menü tarzında gösterebilirsin. Kullanıcı başka bir kategoriye geçtiği zaman açık kategorinin kapanması vb. Aslında şu linki ziyaret edip kategoriler bölümünü bir incelersen "kariyervideo.com" ne demek istediğimi anlayacaksın. Ayrıca kategoriler kısmının üstündeki resim gereksiz bence. Bu ziyaretçi sayısını, çevrimiçi sayısını bir elden gçirsen iyi olur. Pek hoş görünmüyor. Bunun dışında Traffic Rank kısmını sitenin en altında göstersen iyi olur. Çoğu site öyle yapıyor. Ayrıca sayfadaki Google Reklamlarından birini kaldırsan iyi our. Kategoriler bölümünün altındaki Google Reklamları sayfada çok yer kaplıyor. Bence onu kaldırıp üstteki reklamı da sitenin en altına yerleştirsen iyi olur. Sayfanın en altındaki Ana Sayfam Yap - Sık Kullanılanlara Ekle kısmı sayfanın en altında olmamalı. Tam tersine en üstün de olmalı. Çoğu kişi göremez ben yeni farkettim mesela. Sitenin arka planını değiştirmeni tavsiye ederim. Sitede kodlar yayınlandığı için siyah desenli bir arka plan veya siyaha çok yakın bir renk kullansan iyi olur. Söyleyeceklerim bu kadar. Gerisi sana kalmış.
    En son huseyin93 tarafından düzenlenmiştir: 17.11.2011 19:37

Teşekkür ederim, görüşlerinizi dikkate alacağım.

Benzer Başlıklar

1. model maker kütüphanesi
    beyuzar tarafından Programlama Dilleri forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 19.05.2010, 09:17
  2. Araba Kütüphanesi
    tazzhan tarafından Web İnceleme forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 31.01.2009, 16:19
  3. Bedava e-mail kütüphanesi
    pesimist tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 0