+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar
Başlık: web tasarım için neden kod?
-
11.03.2005 09:22 #1
web tasarım için neden kod?
merhaba,
web tasarımı öğrenmeye karar verdim ve hatta birkaç günlük bir çalışmayla frontpage'de birşeyler yaptım. yapılan sayfalar .htm uzantılı oluyor bir de html menüsü var onu tıklayınca yaptığım sayfalar kod biçiminde görünüyor dreamwiewarda da öyleymiş. o halde bu kodları öğrenip o şekilde yazarak yapmaya ne gerek var? nasılsa bu programlar sayesinde siteyi yapıyorsunuz? ben bunu anlayamadım. bir de herkes php adındaki program diliyle yapmaya hevesli gördüğüm kadarıyla, bu dilin ne özelliği var? html ile yazınca .html uzantılı mı oluyor sayfalar, öyle olsa ne fark eder?
web tasarımcısı olmaya iyice heveslendim, çok çalışıyorum kaynak kitaplar da alıcam, umut varmıdır? acaba bir sene içersinde kaliteli siteler yapabilirmiyim?
yanıtlar için teşekkür ederim....
-
11.03.2005 10:32 #2
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- ANKARA-ODTÜ/ELEKTRİK
-
11.03.2005 12:06 #3Misafir
HTML, bütün internet sayfalarının temel dilidir. Ama html ile yapabileceğin şeyler çok kısıtlıdır. Sayfana resim koyma, yazı yazma, tablo oluşturma, başlık veya bilgi sıralama gibi bir çok temel uygulamayı html ile yapalirsin ama ileri seviyeli uygulamalar için diğer dilleri (php, asp, java script) bilmen gerekir. Örneğin, sitene ziyaretçi defteri koymak ve bu deftere yazılanları başka bir sayfaya otomatik olarak eklemek. Bunu kesinlikle html ile yapamazsın.
Html kodlarını Front Page gibi programlar hazır bir şekilde koyabilmektedir. Ama nasılsa biz siteyi bu programlar sayeinde yapmıyoruz. Aslen sayfa tasarımını yapan kodlardır. Biz bu programlar sayesinde sadece kodları hazır bir şekilde yerleştirmiş oluyoruz. Ama php gibi dilleri bu programlar ile hazır bir şekilde yazamazsın çünkü php tamamen tasarımcının isteğine göre hareket eder. Bu programları kullanan ve sadece basit bir site yapacak olan birisi bu kodları ezbere bilmesine gerek yoktur. Lakin web tasarımcısı olacağım diyorsan bu kodları mecburen bilmen gerekir. Zaten zamanla bu kodları öğrenmen gerektiğini anlarsın.
Ayrıca php, asp, java script gibi diğer diller gelişmiş bir internet sayfası için gereklidir. Örneğin pcnet sitesi php dili ile yazılmıştır. Üye olmak, mesaj göndermek, sayfanın sol alt köşesinde yazan toplam üye sayısı, bugün kim üye olmuş gibi bilgileri hep php vb. dilleri sayesinde öğreniyor ve uyguluyoruz. Php'nin özelliğide ağır bir dil olmaması ve bir çok özelliği desteklemesi. Daha bir çok özelliği var tabi ama ben pek bilmiyorum. Google'da aratıp bilen birinden öğrenmen daha iyi olur.
Bu yüzden sadece html bilerek web tasarımcısı olunmaz. Bunun yanında Java script ve php ya da asp dillerini öğrenmen gerekir. Bir sene içerisinde de eğer başka bir işin yoksa, yani bilgisayarla yatıp bilgisayarla kalkıyorsan çok rahat öğrenirsin.
Başarılar, kolay gelsin.
Benzer Başlıklar
-
3d tasarım için notebook
mrMuscle tarafından Donanım forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 05.08.2006, 10:29 -
Gönüllü bir grup için, web tasarım için destek aranıyor
toratoraman tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 14.06.2006, 11:30 -
neden amd ?.. neden intel ?.. (server için)
ccan_789 tarafından Donanım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 28.02.2006, 18:59 -
program için tasarım
kaaan tarafından Yazılım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 18.09.2003, 09:05

Alıntıyla Yanıtla

ekran kartı yardım (Ati radeon X1950pro)
Bugün, 14:52 / Donanım